reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Co do ubranek, to ja ze swoich wyrastam. Niestety oprócz 1 pary spodni, do tego rzucających się w oczy (kolorowe paski - prezent od babuni, hehe) żadne inne już na mnie nie pasują. Mama dała mi swoje - na razie mogę się w nie owinąć. Przeraża mnie świadomość, że niedługo mogą mi już być w sam raz... a to rozmiar chyba 48. No ale moje 40-tki już są na styk...

reklama
Cześć Guniu79!
Czy mogłabyś coś więcej napisać o tym programie Mama i ja?
Ja, co prawda, korzystam z przychodni prywatnej i odpłatnie wykonuję badania laboratoryjne, ale na szczęście nie ma ich dużo!

Jeżeli chodzi o tycie - to według mnie - to jest urok ciąży! Zrzucaniem wagi będziemy się zamartwiać potem!!!
Powiem z doświadczenia, że jeżeli karmi się naturalnie - to bardzo szybko można pożegnać się ze zbędnymi kilogramami!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ritka to jest jak najbardziej Program dla kobiet w ciąży. I w całej Polsce prowadzony od kilku lat. Program jak już wcześniej pisałam jest prowadzony we wszystkich większych miastach. Skąd jesteś?
W programie pacjenci objęci są nie tylko opieką tzn co miesięcznymi wizytami ale także koniecznością odpowiednich badań. Z tego co pamiętam obowiązkowe sa wszystkie badania z krwi oraz 3 razy USG.
Pozdrawiam

Z tyciem bywa różnie. Jedne kobiety zauważają swój brzuszek bardzo szybko inne do 5 lub nawet 6 miesiąca mieszczą się w swoje stare spodnie.
Ja należę raczej do osób, u których szybko brzusio się pojawił. I już jest mi bardzo ciasno we wszystkim.

Dzięki Gunia! Ja jestem z Lublina!
W tej ciąży postanowiłam korzystać z prywatnych wizyt u ginekologa! To kosztuje! Ale cóż! Obawiam się o moją ciążę - chcę, żeby ktoś porządnie się mną i moim dzieckiem zajął. Poza tym, dowiedziałam się też o trudnościach z dostaniem się do zaplanowanego szpitala na poród z powodu wyżu demograficznego, zaś prywatne wizyty są taką przepustką!

Cieszę się!
A gdzie jet Raszyn?
Życzę ci dużo zdrowia, bo jak napisałaś, też bierzesz dużo leków! Trzymaj się cieplutko i rośnij duża!!!!

Raszyn jest za lotniskiem Okęcie, czyli można powiedzieć, że mieszkam w Stolicy. Leki biorę bo długo staraliśmy się o dzidziusia i się okazało, że nie jajeczkuję. We wrześniu niestety poroniłam mimo leków. Teraz leki są na podtrzymanie i a zastrzyki na wszelki wypadek. Tym razem musi się udać. Czego i Tobie i wszystkim dziewczynom z całego serca życzę :)

czesc dziewuszki u mnie u gina oki wszytsko chodz nie miałam usg bo nie ma w gabinecie usg mam 23 marca dopiero .byłam u dentysty wyrwał mi 3 korzenie nawet nie bolało jeszcze trzyma mnie znieczulenie

Ritka jeśli chcesz chodzić polecam ubezpieczyć się prywatnie np w signal i duna. płace skladkę 89zł miesięcznie i mam zadarmo wizyty i badania.ta ubezpieczalnia ma umowy z przychodniami w całej polsce i nie tylko ginekolog jest za darmo .opłaca się .wcześniej płaciłam bo miałam w poprzedniej pracy pakiet zdrowie nauczyciela:)

umknęło mi słówko chodzi o chodzenie oczywiście do przychodni prywatnych:)

reklama
Witam wszystkie nowe mamusie:)
Co do tycia ja niestety należę do tych kobiet ,które maja tendencje do kilogramów:(i niestety juz poszlo mniej więcej 2-3 kilo do przodu a wyczytałam ze nie powinna waga wogle drgnac w tak wczesnej ciąży, ale ja tez rzucilam palenie i to tez sie przyczyniło i te wieczne zaparcia wrrr:(

Do góry