reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

Dzięki za rady, Teraz czytałam że w necie pisze że wymioty występują miedzy 6-8 tyodniem ciązy.I nie wiem jak to liczyć, czy tu chodzi o tygodnie od począcia czy od ostaniej miesiączki? I np jesli ktos będzie si emnie pytał w którym tyg jestem, [ os miesiaczka jak pisalam 25 gr ] to początek 4 tygodnia, czy 6?

reklama
Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamy!
Życze spokojnych 9m-cy i szybkiego porodu!
Pozdrawiam
Październikówka 2009:-)

Witajcie drogie przyszłe mamy!! Trzymam kciuki by wszystko u Was było w porządku i cieszcie się tym stanem ;)))

Przeziębienia/choroby na początku to prawie standard... Mnie złapał wirus żołądkowy jakieś tydzien-półtora po zapłodnieniu :)

Dzięki za rady, Teraz czytałam że w necie pisze że wymioty występują miedzy 6-8 tyodniem ciązy.I nie wiem jak to liczyć, czy tu chodzi o tygodnie od począcia czy od ostaniej miesiączki? I np jesli ktos będzie si emnie pytał w którym tyg jestem, [ os miesiaczka jak pisalam 25 gr ] to początek 4 tygodnia, czy 6?

Tak, ciążę się liczy od ostatniej miesiączki :-)

Gabires - w takim razie całe popołudnie trzymam kciuki i daj znać potem :-)

Ostatnia edycja:
Polecam lekturę https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/jak-liczyc-miesiace-ciazy-4402/ bo problem jest zawsze (9 miesięcy a 40 tygodni...)
Ja dostałam rozjazdu myślowego gdy wczoraj zacz ęłam wszystko sprawdzać i mi wyszedł termin od 3 do 8 października :wściekła/y: Więc chwycę się tego co powie mój gin. i co wpisze do karty ciąży - tam będziesz miała tygodnie i tego się trzeba trzymać. A kiedy idziesz do gina?
Ulisia wiem, ze za wiele mi nie powie ale na karteczce mam już 6 pytań i ciągle dopisuję, zeby mi nic nie umknęło :-D

Tak to moje pierwsze maleństwo... :)chciałbym sie z tym podzielić ze wszystkimi ale moja mama wierzy w jakieś durne zababony, i powiedziała mi że ciąże mozna stracić jak sie do 8 tyg będzie o niej rozpowiadać.

Taaaa a do 39 nie kuupowac ubranek i później najlepiej po porodzie ze szytym kroczem biegac na zakupy albo wysłac męża zamiast cieszyć się z nim MAleństwem. Złodziejkamarzeń to Twoje Baby i Ty ustalasz reguły! Ciesz się każdym dniem z Brzuszkiem! I z nami!!!

reklama
no dokładnie, o to sie z mamą pokłóciłam. w pazdzieniku brałam ślub i co najśmieszniejsze od mamy dostałam kolczyki i łańcuszek z perłami :) haha, no cóz....
ja uważam - masz to , w co wierzysz.

Ostatnia edycja:
Do góry