reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

daaa przecież po to tu jesteśmy :) Żeby wysłuchać, wyżalić się i poplotkować.

Ja dziś odebrałam wyniki tokso i nie jestem zadowolona. Okazało się, że nie jestem zarażona ani nigdy nie byłam. Co oznacza, że niestety muszę unikać kotków. A mój mężczyzna mieszka z kotkiem :( I co teraz przez 7 miesięcy nie mogę do niego chodzić, ani spać u niego??!! :(:( Nie podoba mi się to.
A tak poza tym na poprawę humoru kupiłam sobie gazetkę moją ulubioną M jak Mama. Już kwietniowa :)
Na uczelni nudy, na szczęście mdłości przeszły i bóle żołądka też :)

Buziaki dziewczyny!

reklama
Witam wszystkich ;-)

ja wczoraj byłam u ginekolozki i troche sie wkurzylam bo na usg ktore mialam poltora tyg temu lekarz pokazywal mi bijace serduszko ladnie a na wyniku badania napisal ze nie do konca pewne tętno i moja gin powiedziala ze musze powtózyc to usg i dopiero jak bedzie tetno na usg to bedzie ok :wściekła/y:

zapytala o dolegliwosci to mowie ze w sobote mialam sporo odruchów wymiotnych, sikam w nocy czesto i wogole apetyt mam a niechce sie jesc, mdli itd... a ona: to bardzo dobre objawy ciazy :tak:
to ja sie ciesze jak to mówi i po badaniu mówi ze czuje powiekszony brzuszek i ze wszystko rośnie i jest ok, kazala powtórzyc bete, zrobic badanie na hiv, rózyczke i jeszcze cos na H (HCV czy HCB jakos tak)

troche zla jestem bo serduszko na usg bilo i widzialam a nie potrafia mi nawet tygodnia ciazy okreslic... bo wg @ mam 10 tydz a wg gin mam 7 albo 8 tydz... :-( a juz bym chciala wiedziec który to... wole 10 bo wiadomo ze mniejsze zagrozenie itd...
no ale karte ciązy mi zalozyla w koncu :-D

ale w sobote na prawde sie zle czulam...zemdlilo mnie od zapachu jakiejs kielbaski i najpierw mdlałam strasznie i blada bylam a potem moj skarb siedzial przy mnie z miską ale na szczescie nie wymiotowalam, zakonczylo sie na paru porządnych odruchach wymiotnych... po ktorych caly dzien chodzilam struta :baffled:

no a moj skarb jeszcze zamówil bilety do kina na Alicje w Krainie Czarów 3D no i poszlismy wieczorkiem :-) kochany jest....:-)

heh znów sie rozpisalam na pol strony :-D

pozdrawiam

Hej dziewczynki,

Ja weszłam w fazę ciągłego poczucia głodu. Na okrało bym coś zjadła, a jak już się nawpycham, to czuję, że wcale nie zaspokoiłam potrzeby, którą czułam i dalej bym coś zjadła, tylko że nie mam już miejsca w żołądku. W efekcie cały czas chodzę przepełniona, niezadowolona z tego, co zjadłam i spuchnięta. Najgorsze jest to, że wiem, że mam na coś zachciankę, ale za cholipkę nie mam pojęcia, na co! No wariactwo :)

dzien dobry!:-)
dzis tez mnie muli od rana, a tak sie chwalilam, ze mnie to nie dotyczy:baffled:

monimoni- jesli kot Twojego jest niewychodzacy, to nie masz sie czego bac,skoro do tej pory sie od niego nie zarazilas, to znaczy sie ,ze nie jest on nosicielem Toxo. Unikaj obcych kociakow. Zreszta latwiej zarazic sie przez niedomyte warzywa czy zarazone mieso i na to musisz szczegolnie uwazac. Odradzam jedzenie wszelkich salatek poza domem. A kociaka sie nie boj i spokojnie go odwiedzaj:tak:

daaa- biedactwo, musisz cos jesc, bo z sil opadniesz. Moze sprobuj cos bezzapachowego jak suchy chlebek czy suchary-zawsze lepsze niz nic

Kasia_88- nie denerwuj sie.Widzialas bijace serduszko i to najwazniejsze. A dla spokojnosci powtorz usg, przeciez to sama przyjemnoisc, znow zobaczysz swoje malenstwo:-)
A jak sie film podobal? tez sie na Alicje wybieram. Ale najpierw chce zobaczyc "Nostalgie aniola" Czytalam ksiazke. Swietna.

Efa-:-D

kochane witam po dłuzszej nieobecności:-)nie było mnie chwilke bo malowaliśmy sypialnie:) tzn mały pokój ale obecnie tam mamy sypialnie i tam bedziemy z dzidzia jak sie urodzi;) kolor:fioletowo-fioletowy:-p tzn jest ciemny fiolet-z brokatem i jasny taki ni to fiolet ni niebieski -dziwaczny(ale ładny) kolor:cool2: mnie sie podoba przynajmniej i emowi:happy2: dzis zakupialm na allegro spodnie ciązowe:) ciasno mi juz w jeansach:dry: wiem ze wy takie chudzinki,a ja to raczej nie:zawstydzona/y: i dlatego mnie juz ciasna bo mam swoje sadełko:baffled: a one sa z gumka to sie dostosuja:) Witam wszystkie nowe mamusie:happy2: a te "stare" serdecznie pozdrawiam:-)a teraz ide ponadrabiac co tu pisalyscie:szok:a jest tego troche:szok:

Mlodam Hej tak doczekałam sie:)następną wizytę będe miała 8 kwietnia tylko ,że moja gin robi tylko 3 usg w ciągu ciąży, tak więc będę chodzić dodatkowo prywatnie, zreszta i tak chce sie umówić ze specialilsyta we Wrocku na USG prenatalne za niedługo.

Kasia_88- nie denerwuj sie.Widzialas bijace serduszko i to najwazniejsze. A dla spokojnosci powtorz usg, przeciez to sama przyjemnoisc, znow zobaczysz swoje malenstwo:-)
A jak sie film podobal? tez sie na Alicje wybieram. Ale najpierw chce zobaczyc "Nostalgie aniola" Czytalam ksiazke. Swietna.

moriam- film bardzo symaptyczny dla oczka, smiechowy momentami ale niby jest ze male dzieci moga ogladac a ja bym nie polecala go ogladac z dziecmi ponizej 12 latek :)

na usg juz sie zapisalam na 22.03 :) moj kicius powiedzial ze bierze wolne bo tez chce zobaczyc serduszko naszego skarbusia :-)

Witam ponownie.
Jestem dzisiaj przez tą okrutną pogodę tak śpiąca, że umieram :baffled: Ledwo jestem w stanie w pracy wysiedzieć, a czasem muszę jeszcze mózgu użyć. Jak tylko powiem na głos, że się dobrze czuję coś zaczyna się sypać.
Jutro równo 10tc wg OM idę na wizytę ok 10 rano i ciekawa jestem ile to potrwa. Przychodnia i usg z NFZ więc długaśne kolejki. Bardzo czekałam na tą wizytę, bo mam nadzieję usłyszeć serduszko. Jak byłam w 6tc, to jeszcze nie biło (?) lub pani doktór tego nie odnotowała.
Jakoś czuję się taka słabiutka i zrezygnowana. I pomimo, że wszyscy wokół powtarzają, że napewno jest ok. to ja mam mieszane uczucia. eh nie wiem jak to wytłumaczyć. Może taka obrona przed ew. złą wiadomością :baffled:
Trzymajcie proszę kciuki za mnie i za fasolkę

Maga76 napewno wszystko jest dobrze. Nie martw sie na zapas:)

Mnie dzis okropnie boli brzuch jak na @. Wzięłam dwie no-spy i średnio pomogły. Czy któraś z Was też ma takie bóle? Mam nadzieję że to nic złego.

reklama
Do góry