reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam dziewczyny.
Ufff to widzę że na szczęście nie tylko u mnie z brzuszkiem do przodu:) bo już na prawdę widzę różnicę... kochane mam jeszcze jeden problem nie mogę sobie poradzić z ta burzą hormonów:/ non stop kłócimy się z chłopakiem, ale wydaje mi się że to nie tylko moja wina, bo ona po prostu widzę że tego też nie wytrzymuje i wybucha:/ strasznie mi z tym źle bo zupełnie nie możemy się dogadać. Na dodatek od 2 dni mam straszne bule głowy to pewnie też przez te hormony...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam po przerwie!

Aligator i szafirek - bardzo mi przykro! Mam nadzieję, że za niedługi czas wrócicie tutaj do nas z dobrymi wieściami! Czekam na to i życzę dużo nadziei...

Ewcia a może jednak? Ja trzymię kciuki i liczę, że to pomyłka... Proszę bądź silna!

Witam wszystkie nowe Mamusie życząc spokojniej ciąży i zdrowych Maluszków ;-)

U mnie fajnie, wczoraj i dziś czuję się dobrze - aż dziwne. Albo te mdłości już za mną i nie wrócą (oby) albo coś nie tak.
Oj no przestań Słońce! Poszły sobie do innej młodszej ciężarówki! A jak tak zajęcia? I praca mgr?

Efa to ja Ci macham z gór ;-)

KINDZIA no pisz cokolwiek! Jaka pogoda? Jak pamelki? Co Ci w duszy gra i kiedy Krak odwiedzisz bo wytropiłam Cię na mamusiach z Krakowa!

Czy ktoś coś wie o kathe? Nei wiem czy mi umknęło czy nie odzywa się... Jeśli to drugie to proszę Cię o wieści kathe!

Ren no ja tak czytam i mi tu brakuje postów od Ciebie! I od Biry...

Ja jestem od pepsi uzależniona. Poza tym staram się z rozwagę i zdrowym rozsądkiem do kwestii żywienia podchodzić... Jakoś bardziej restrykcyjny wydaje mi się czas karmienia piersiąc bo wtedy uczulenia, wzdęcia, problemy z brzuszkiem u Maleństwa...

Dziewczyny proszę o przemyślane zakładanie wątków tak żeby były one "rozwojowe" tzn. ich sens nie kończył się na 2 czy 5 postach.... Wątki, które nie będą się rozwijały będę wrzucać do wątku zbiorczego.

Do poczytanie dla chętnych mam - jak poruszac się po nowym forum - POLECAM LEKTURĘ https://www.babyboom.pl/forum/jak-k...bsluga-forum-po-zmianach-marzec-2010-a-37785/

Witam po przerwie!

Oj no przestań Słońce! Poszły sobie do innej młodszej ciężarówki! A jak tak zajęcia? I praca mgr?

Heh , fajnie by było. U mnie kolejny dzień bez mdłości. nawet mam siłę coś koło siebie zrobić. Aż nie mogę uwierzyć. U mnie oki. W piątek byłam z moimi chóralnymi dzieciakiami w studio polskiego radia na nagraniu. We wtorek koncert. Śniło mi się dziś że nic nie szło po mojej myśli a mąż przefarbował moje beżowe buty na czarno. Czyli będzie dobrze :p

A jak tam u Ciebie?

Witajcie! Cały weeknd spędziłam z rodziną. Jedynie pogoda nam nie dopisała, bo cały czas pada śnieg:no:.
Od tygodnia mam straszną ochotę na brzoskwinie czy nektarynki, ale nie w syropie. Niestety, jak na razie w żadnym markecie ich nie dostałam:-(. Za to wczoraj zjadłam chyba z 6 owoców kiwi:tak:.
Z niecierpliwością czekam na środowe USG:-)

Hejka:)

Ja wczoraj się objadłam na teściowej na imieninach, wszystkiego po trochu:-) ale ogórki jakoś za mną nie chcą teraz łazić i też tak do 14 mogę jeść,a potem to masakra, ja od początku ciąży schudłam 5 kg buuuuuuuuuuuuu, a wcale chudnąć nie chciałam, a najśmieszniejsze jest to, że jem, śniadanko obowiązkowo i jakieś coś w pracy zakąszam.

Dziadki przyjęły wiadomość spokojnie, zaskoczeni na maksa szczególnie od męża:-):-)

Jutro wielki dzień bo mam wizytę u gina po pracy więc mam nadzieję, że będzie dobrze.

Pozdrawiam cieplutko wszystkich:)

Ren a twoje drzewko to spore jest:)

Witajcie dziewczyny po krótkiej przerwie.

Ulisia ja tez juz mdłości nie mam. Została mi tylko wrażliwość na zapachy, wstręt do mięsa i ból piersi ale odczuwalny tak naprawdę tylko w nocy.

Brzuch tak jak u większości z Was już widać i myślę że nie jest to wina jedzenia bo jem w zasadzie w miarę normalnie dopiero od dwóch dni. Wcześniej nic mi nie wchodziło oprócz warzyw i owoców. Tak jest zresztą do dziś tylko jem w większych ilościach:-)A wagę nadal mam do tyłu, - 3 kg:-)

Poza tym niestety mam apetyt na słodycze, na kwaśne wogóle.

Emiliab też jem w takich ilościach kiwi.

Witajcie!
rzeczywiscie dzis dzien rodzinnych odwiedzin.:tak: Ja tez bylam u rodzicow na obiadku.
Od samego ppoczatku mdlosci mnie nie mecza, na szczescie. Czasem mnie troche pomuli, ale nie przeszkadza mi to normalnie jesc:-) Ze zmian w jadlospisie. to zaczelam jesc sniadania, ktorych nigdy nie jadlam. Jakas taka wewnetrzna potrzebe dostalam;-)
A waga to mi sie nie rusza ani w jedna, ani w druga strone. Brzucha jeszcze tez nie widac, na ale jestem prawie 3 tyg. do tylu w stosunku co do niektorych z was:rolleyes:
Za to od samego poczatku mecza mnie bole podbrzusza, takie miesiaczkowe. Na poczatku na prawde myslalam, ze to @ sie zbliza:-D no i ciagnie sie to az do dzis i juz troche zmeczona tym jestem:baffled:.
Piersi juz mniej bola, za to wylewaja mi sie ze wszystkich stanikow:wściekła/y: Zamowilam na allegro nowy-rozmiar 70 E!!! Mam nadzieje, ze za maly nie bedzie:szok:

Ulisiu ale jak na nagraniu? To będziecie w radio? Kiedy? NApisz to będę Was słuchać ;-) I koncert? Szkoda, że nie mogę się wybrać ;-(
Myślę, że już nam to wszystko Mamuśki nie wróci. Oby oby! Ciąże już starsze i zaczyna się ten suuuper czas kiedy będziemy mieć dużo siły i energii. A do tego za chwil parę wiosna i wogóle blues!!!
A ja sobie zmieniłam gina, w środę byłam w Krakowie u nowego i jestem spokojna i szczęśliwa bo moje Dzieciątko śliczne jest i pięknie serduszko bije. A za 2 tyg. niecałe mam usg genetyczne. I Natusia zdrowa więc generalnie uśmiecham się do świata :-) To tyle z najświeższych newsów z mojego podwórka :-)

reklama
Ja do gina idę znów w środę.

Byłyśmy na nagraniu w dużym studio polskiego radia we Wrocławiu - wraz z innymi chórami projektu Śpiewający Wrocław robimy płytę - ale wątpie żeby ten materiał był w radio. Zresztą, nic jeszcze nie wiem, ale wyszło chyba fajnie. Trzymajcie kciuki za wtorkowy koncert.

Do góry