reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam dziewczyny:)
Ja też październikową mama będę:) widziałam już serduszko. Ostatnią miesiączkę miałam 12stycznia czyli wychodzi na 8 tydzień i 1 dzień:) termin mam na 19.10.2010, :) jedno małe ale niestety mam tabletki na podtrzymanie, bo odkleja się kosmówka. Dzisiaj robiłam badana krwi( straaaaasznie drogie) następną wizytę mam 26.03 mam nadziej że wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam Was mamunie:)

reklama
Hejka!

Dziewczyny... co do badań to owszem około 12 tyg przy usg lekarz robi przezierność karku oraz słucha serduszka dokładnie... potem takie badanie połówkowe gdzie gdyby coś sie działo z serduszkiem to przy usg będzie widoczne. Jednak proszę was, nie nakręcajcie się z chorobami!! Można naczytać się różnych rzezcy na temat całej ciąży, co i jak i dlaczego. Nie pijesz, nie palisz, jesz witaminy... ruszasz się i ogólnie dbasz o siebie to dobrze! To znaczy że robisz wszystko to co powinnaś. Dodatkowe wystarczą te badania o których pisałam. Nie mówie o glukozie, morfologi czy toksoplazmozie bo na te badania kieruje od razu lekarz. Jednak wszystko co jest dodatkowo nie wiadomo ile łatne. Lekarze naciągają mówiąc, że trzeba, że warto a te badania nie są tanie i Ty martwiąc sie o dzidzie lecisz i wydajesz. Oczywiście to jest tylko moje zdanie... wiele z was może się z tym nie zgadzać. Dodatkowo polecam jako badanie połówkowe (18-22 tydz) wybrać się na 3d/4d wtedy wszystko będzie ładnie widoczne... naprawdę nie denerwujcie się za bardzo bo dzidzia to tez czuje...

Dziewczyny, a mnie odbija. No normalnie odbija.
Przeczytałam już chyba cały internet na wiadomy temat, a teraz siedzę otoczona prasą: kupiłam "M jak mama", "Będę mamą", "Mamo to ja", "Mam dziecko"...
Zwariowałam, no nie?

Pozdrowienia dla nowych mamusiek na forum.

Dziewczyny, a mnie odbija. No normalnie odbija.
Przeczytałam już chyba cały internet na wiadomy temat, a teraz siedzę otoczona prasą: kupiłam "M jak mama", "Będę mamą", "Mamo to ja", "Mam dziecko"...
Zwariowałam, no nie?

Pozdrowienia dla nowych mamusiek na forum.

to tak samo jak ja :( mam opsesje bo jestem przeziębiona. Przeczytałam juz wszystko o przeziębieniu w czasie ciazy, powikłaniach itp aaaaaaaaaaaaaaaaaaa ratunku!!!! Dzisiaj usłyszałam od lekarza ze jakieś 80% mam choruje na poczatku ciąży i o ile leżą grzecznie w domu w tym czasie to nic sie nie stanie.............:-)

Mi mąż na początku zwolnienia kupił gazetki dla ciężarówek. Teraz czekam na nowe numery :)
Witam wszystkie nowe dziewczynki i gratuluje tym które przyniosły dobre wieści od lekarzy. Cieszę się bardzo że tyle dobrych wiadomości dzisiaj było :)

Hej!
witam nowe mamusie :)
i gratuluje udanych wizyt :)
...u mnie niestety nie tak kolorowo...rano obudzilam sie z plamieniem... i przez caly dzisiejszy dzien plamie,brzuch zaczal bolec jak na @...wczesniej nic sie nie dzialo...Boze,jak ja sie boje...jutro mam wizyte,chyba nie bede spac w nocy :( jestem przybita przez to plamienie,mam nadzieje,ze bedzie wszystko ok...modle sie o to...

Ps.Efa,gazetki mam i bede z toba rywalizowac nie tylko w kategorii ekspert,ale rowniez w kategorii wieloryb ;)

reklama
a ja nie mam zadnych gazetek:eek: to moze ze mna cos nie tak?:rofl2:
i forum tylko nasze odwiedzam
ale za to dostalam dzis zamowiona ksiazeczke i bede sie doksztalcac:tak:

szafirek- wszystko bedzie ok, trzymam kciuki. Widzisz , ja tez plamilam i sie zamartwialam, a wszystko jest w porzadku! U Ciebie tez bedzie.

Załączniki

• 949992581..jpg
    949992581..jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 24
Do góry