reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

Hej Kochane,

wybaczcie moja kolejna nieobecnosc,widze nawet, ze mnie tu wspominalyscie i duzy buziaczek za to, ale ja po prostu jestem na skraju wyczerpania...
Postanowilam zahamowac laktacje, bo juz nie wyrabiam.Nie dosc, ze Maly z cycka nie chce, to odciaganie mleka zajmuje mi pol dnia, bo piersi pelne, ale bardzo slabo leci i zeby jedna oproznic potrzebuje okolo godziny czasu.
Wstajemy z MAlym kolo 9tej, kolo 10tej zaczynam odciagac i koncze w poludnie. W tym czasie nie mam sie jak Malym zajac, On placze, ja sie stresuje, masakra, popoludniu to samo. Sniadanie zjadam o 1wszej, kapie sie wieczorem, na spacery nie mam sily. Pawel w nocy wciaz robi 3 pobudki, przedwczoraj budzil sie co 2 godz z zegarkiem w reku. W dzien zamiast z nim spac, to ja sie doje. Normalnie jakis obled.
Zaczelam juz pic szalwie i zmierzam do zredukowania laktacji. Szkoda mi, ale tak dluzej funkcjonowac nie mozna. Nawet na net nie mam sily :-( A tesknie za Wami.
Maly sie obudzil, musze leciec. Jesli nie padne wieczorem na 'pysk', to zajrze do Was...

Kurcze no, naprawde mi bez Was lyso :-( ale tez sil brak.

Pozdrawiam cieplo i mam nadzieje, ze rysia, ida, efa i pozostale nocne mamy juz chociaz troche dluzej spia ode mnie.

Do szybkiego...

reklama
Chciałam podzielić się moimi odczuciem: NIE CIERPIĘ STATYSTYKI! Może ktoś mi coś powie o teście Grubbs'a? eh......

Głowa mi już pęka od tej statystyki. No ale prawie wszystko już zrobiłam. Teraz mały usnął tak więc chyba i ja idę się zdrzemnąć.
Dzisiaj jest u nas kolęda!
To tyle na razie ,odezwę się później.

My juz po spacerku i po rossmanie. Dokupiłam jeszcze bebilon 1 po 38 i powinno starczyc juz do konca 6 miesiaca. Bebilon 2 mam 4 opakowania a potem chyba tansze. Nawet była miła pani w sklepie bo kolejka była strasznie długa a pani z kasy na perfumach powiedziała abym do niej podeszła wiec 2 minutki i mogłam wyjsc zanim Laura sie obudziła.
Teraz młoda zjadła brzoskwinie Hippa i musiałam dac dokłądke bo by zjadła łyzke. Tak wiec zamiast 1/3 zjadła 1/2. hihihi.

sms od Dziulki:

Hej mamusie, nadal nie mam neta i mimo 3 wojny jaką rozpętaliśmy z moim nie wiadomo kiedy to naprawią, w każdym razie zapłacą nam odszkodowanie, bo nasz adwokat im już na dupie siedzi. Przegięcie pały! Dobrze, że jest słonko i 9 stopni to spaceruję, bo jobla szło dostać, jak było -2 wczoraj. jak mi was brak!

Witam sie i ja.

Moja nocka niezbyt udana :(. Zuzka wstała o 2 i o 4 i potem o 7 i bylam mega niewyspana. Sie czlowiek przyzwyczaja do przespanych nocy ehh. Jednak o 9 usneła i spałyśmy sobie do 12 :), wiec nadrobiłam noc i jestem wyspana. Tylko dzień mi sie przesunął. Na spacerze byłysmy rowniez i fajnie bo cieplutko :).

Onesmile przytulam kochana. Zycze Ci zebys sie juz tak nie meczyla.
Dawidowe to supcio, ze spacerek i zakup udany.
Mila przytulam. Musisz pogadac z mezem, ze dziecko jest również jego i nie moze tak być, że Ty sie kapiesz i dostajesz za to bure. Obydwoje jestescie za niego odpowiedzialni i tak samo macie prawo do chwili relaksu i oderwania sie od maluszka.
Kasis to Ty pełna energi jestes :) jak po silowni do tego Błażejek śpi. Ty to masz dobrze :)
Rzutka współczuję przezyc.
Mała mi wiem co to jest statystyka ..wrrr, bo kończyłam PK. Wiec trzymam kciuki za Ciebie.
Magnolia kciuki zacisniete

Ostatnia edycja:
Witam się
Magnolia trzymam i ja kciukasy. Będzie dobrze-musi!!
Mała mi bryyy aż mi ciary przechodzą, ja niestety nie pomogę, dla mnie to czarna magia była, jest i będzie...
onesmile ja jestem zdania że nie powinnaś się tak męczyć i dobrze robisz że hamujesz laktację. Masz się dobrze czuć jako matka i się uśmiechać bo jak Ty tego nie robisz to i Pawełek potem będzie smutaskiem
Oj i u nas skok, że hej. Mały straszny maruda - zasypia na 5min i się budzi, gonie jak z piórkiem, tu obiad tu mały tu naczynia

Ostatnia edycja:
a ja mam dzis rocznice pojawienia sie dwóch maginczych kresek na tescie ciazowym bo 17 był negatywny. Mimo wszystko moj maz cały czas twierdziłze jestem w ciazy no 25 sie potwierdziło. Jak to zleciało

Hej,kochane,ja tez na nic czasu nie mam.Amelka niby nie ryczy,ale jak zaśnie to na 15 minut góra i jęęęęk i wołanie o cyc,a jak nie śpi,to żąda,zeby sie nią zajmowac.Niekoniecznie nosic na rączkach,choc to najlepiej,ale starczy cały czas ją intensywnie zabawiac...a w nocy mój M. nie mógł spac,wstał i siedział sobie przy kompie i mówi,ze nas obserwował.To podobno budziła sie co jakies 5 minut,ja ją karmiłam,przekładałam z jednej strony na drugą i tak w kółko...ja tego nie pamiętam-nie zarejestrowałam,ale ...coraz dłużej przez to śpię,czasu dla siebie tyle co nic...Ech...gdzie ona ma tę śrubkę,żeby podregulować?

Hej dziewczyny,melduję się,że jestem i czytam Was codziennie!!
A ja chwalę się moim suwaczkiem:-)
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego wieczoru.

reklama
Do góry