reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Doris kochana a moze ten ból brzuszka przez śmierć dzidzia? Mówiłas, ze dobrze to przyjał, ale moze jednak sie smuci i tak reaguje, ze go brzuszek boli.
Dobranocka, Natolin ciesze sie ze u mniejszych was ok :).
Rysia, Efcia, Kasis dziewczynki współczuję tych marud. Mniejmy nadzieje, ze to przez skoki i ze jutro bedzie ok :). I zycze Wam zeby nocka minela spokojnie.

Jesli chodzi o Pit to faktycznie tylko 3 miesiace. Fajnie maja tylko te mamy ktore w styczniu rodziły hee moga sobie odliczyc 12 miesiecy ( i to chyba wychodzi ok 1000 ). Wydaje mi sie Natus jak kiedys czytalam to ok 86 zł miesiecznie( ale pewna nie jestem).

reklama
Cześć dziewczyny!
Ja tylko tak na chwilę, bo padnięta jestem.
Gdzieś czytałam, że na miesiąc coś w granicach 92zł wypada przy odliczeniu podatku.
Witam nowe mamuśki.
I żegnam się.
Dobrej i przespanej nocy.
Do jutra.

dawidowe witaj :-) no właśnie w zimę to ciężko wg mnie z takimi nosidełkami itd.
na te 2 dodatkowe tygodnie to się musi szef zgodzić?? a żłobek już teraz da Ci decyzję? ten od znajomej?

Ja musiałam pisac specjalne pismo do mojego głównego szefa. Podobno nalezy sie jak psu buda ale szef musi to podpisac. Co do kolzanki do powinnam wiedziec cos wiecej do konca misiaca ale ja jeszcze napisałm pismo do jednego złoba i opisałam swoja sytuacje. Wg przepisów musza odpisac w ciagu dóch tygodni. Sadze ze dzis juz powinni miec. Tak wiec pozostało mi czekac.
Generalnie zaczynam gorzej spac bo za duzo mam do myslenia maz kiedy juz bedzie, złobek czy dostane, prywatny czy podołam, praca czy nie zwolnia, bioderka czy wkoncu beda ok.
A co do nosidełka jutro przetestuje czy młoda bedzie w nim siedziała a jak tak to czy sie zmiescimy razem w kurtkachi wtedy wyskoczymy po cole.

efa, rysia przytulam i mam nadzieje, że szybko dzieciaczkom przejdą te marudzenia!

dawidowe witaj :-) no właśnie w zimę to ciężko wg mnie z takimi nosidełkami itd.
na te 2 dodatkowe tygodnie to się musi szef zgodzić?? a żłobek już teraz da Ci decyzję? ten od znajomej?

Dodatkowy urlop macierzyński należy się każdemu kto złoży pismo do pracodawcy min. na 7 dni przed zakończeniem podstawowego wymiaru urlopu macierzyńskiego. Szef może się zgadzać albo nie i tak nie ma to znaczenia, nalezy się i juz ;)

Ja musiałam pisac specjalne pismo do mojego głównego szefa. Podobno nalezy sie jak psu buda ale szef musi to podpisac. Co do kolzanki do powinnam wiedziec cos wiecej do konca misiaca ale ja jeszcze napisałm pismo do jednego złoba i opisałam swoja sytuacje. Wg przepisów musza odpisac w ciagu dóch tygodni. Sadze ze dzis juz powinni miec. Tak wiec pozostało mi czekac.
Generalnie zaczynam gorzej spac bo za duzo mam do myslenia maz kiedy juz bedzie, złobek czy dostane, prywatny czy podołam, praca czy nie zwolnia, bioderka czy wkoncu beda ok.
A co do nosidełka jutro przetestuje czy młoda bedzie w nim siedziała a jak tak to czy sie zmiescimy razem w kurtkachi wtedy wyskoczymy po cole.

dawidowe
, a do jakich żłobków składałaś podania o przyjęcie małej, w sense w jakich dzielnicach jeśli można wiedzieć bo ja jutro mam zamiar się przejść do żłobka na bemowie i tak się zastanawiam, która bede na liscie rezerwowych :/

Jesli chodzi o Pit to faktycznie tylko 3 miesiace. Fajnie maja tylko te mamy ktore w styczniu rodziły hee moga sobie odliczyc 12 miesiecy ( i to chyba wychodzi ok 1000 ). Wydaje mi sie Natus jak kiedys czytalam to ok 86 zł miesiecznie( ale pewna nie jestem).

fajnie, nawet nie wiedziałam, że można jeśli nie ma całego roku :)

Ja dzisiaj mogłam dłuzej sobie posiedziec przy kompie bo mąż ma jutro wolne i z małym posiedzi rano a ja mam zamiar sobie poleniuchować :) Zobaczymy tylko co z tego wyjdzie, czy Patryk nie zaprotestuje na mamy lenistwo ;)) Uciekam do łóżka bo już mi się oczka kleją ... Dobrej nocy!

Ostatnia edycja:
Pomajstrujemy - może będzie nowa dzidzia ;-)
My już po szczepieniu. Mała płakała, ale ciut mniej niż ostatnio. Dwa wkłucia, bo Pneumokoki znowu przełożyliśmy. A te suche placki, szorstka skórka - to nie AZS i nie alergia! :))))) SAME DOBRE NOWINY! :))) Mam kremować (dostałam masę próbek balsamu allerco) i nawilżać mieszkanie. SUPER! :)))
DZIĘKUJĘ WAM ZA KCIUKI!! :***
z tą gotowością na ponowne "majstrowanie to ja naprawdę cie podziwiam:D:D:D a co do kciuków: no problem;D;D;D

Olek się drze od wczoraj. Strasznie mnie to wykańcza. Wiem, że to skok rozwojowy, ale już wymiękam
icon_sad.gif
. Uszy pękają od wrzasku, serce pęka z żalu o tego biednego dzieciaka, łzy już się do oczu cisną.
Chciałabym być mamą idealną, ale mam chwilami takie myśli, że ucieknę na drugi koniec świata. Buuu.
efuś, nie jesteś sama:D myślisz że my nie mamy czsem ochoty zamknąć drzwi i wyjść? norma... od tego nie uciekniesz choćbyś aniołem była (no, moze tylko wtedy;D) damy radę!!! to minie:D :*:*:*
doris, słonko, nie wiem co to może być, ale coś jak reakcja lękowa to wyglada... ja miałam częste bóle brzucha w jego wieku, kiedy czegoś się bałam (lekcji muzyki z pewnym fajnym inaczej panem...)

a ja taka radosna, co?:D no bo właśnie niedawno moje dziecie zdecydowało sie zasnąć;D i nie bedę pisać ze trochę mogły jej "pomóc" zasnąć o tej porze experymenty męża, bo siecdzi koło mnie i pewnie podczytuje;D;D;D no ale zasnęła i to sie liczy:D teraz zobaczymy o której raczy wstać królewna jedna:D

chorowitkom zdrówka!!!
smarkającym maluchom - zdrówka x2!!!
zdołowanym uśmiechu:D:D:D

a ja spadam lulu :*:*:*

cześć dziewczyny! mam prośbę jeszcze raz - wielką! Jeśli któraś z Was nie głosowała jeszcze na mojego Dziubka - ślicznie prosimy o głosik!

Możecie bardzo nam pomóc - wciąż mamy szansę na wygraną :)

:tak::-):-D

Mój właśnie padł po mega histerii, płakał a raczej darł się bez przerwy ponad 2 godz.(teraz śpi na rękach i nawet nie próbuje go położyć do łóżeczka bo każda próba kończy się rykiem)Teraz czekam na mojego M aż wróci z pracy i zajmie się Miłoszem bo ja już "padam na ryj":-(
u nas wczoraj to samo, jeszcze chyba nigdy tak nie płakał, padam.

Witam sie z wami dziewczynki poraz drugi. Kiedyś jak brzuszek był jeszcze niewielki to dołączylam do was na sekunde bo potem pojawiły sie problemy z ciążą i jakos nie miałam ochoty sie udzielac ale czytam was sobie od czasu do czasu:happy2:

Roxannka mówisz o żłobku na klemensiewicza pewnie? bo to jedyny państwowy na bemowie:no: Moja kolezanka ostatnio zgłaszałam tam swojego maluszka i jest on 670 na liście:szok: Pocieszające jest to że marzec- kwiecien otwierają nową placówke obok strazy pożarnej, bedzie tam i żłobek i przedszkole. Szkoda ze juz tam nie mieszkam, miałabym przedszkole pod blokiem:-)
Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzidziusie.;-)

reklama
Mówimy dzień dobry ! :)
My już od 8 nie śpimy. Poprasowałam sobie już, wyprałam sobie sweterki ręcznie,wyprostowałam włosy po umyciu- eh znowu tyle tych włosów wypadło- tyle że ja mam ich podobnie jak sarisa pełno na głowie więc mogę komuś trochę oddać jeśli komuś spodoba się odcień- kasztan-brąz :D teraz zajadam sobie kanapeczkę ze swojską wędlinką od mamci i popijam zieloną herbatą. Malutki właśnie usypia w łóżeczku. A ja do Was wpadłam poczytać co naprodukowałyście.
Wczoraj wieczorem oglądaliśmy z mężem film w tv "Żar", pamiętam jak kiedyś go już oglądałam. No ale tak czy siak jakoś trochę się pobałam, szczególnie jak było trzeba mi iść po filmie do Wc a tu wszędzie ciemno i mąż mnie specjalnie schizował :p
No a później było trochę przytulankę i tym o to sposobem nabawiłam się malinki na szyi :):) Mam nadzieję, że zniknie do weekendu bo znowu uczelnia :p Tak więc jakoś powoli przecieramy ślady,aby dojść do tego do czego nadal nie udało nam się dojść a mianowicie zbliżenia :D
Muszę sobie uzupełnić jeszcze indeks do wpisów, bo mam już kilka zdobytych zaliczeń :) No i sprawko ze statystyki muszę napisać, tak więc plany znowu na dziś są. Obiadu dzisiaj nie robię- odmrażam mamusiny bigos :)

dorisday- dziewczyny mają rację, może ten ból brzucha u Mikołaja ( a tak na marginesie mój synek ma tak na drugie imię :D ) spowodowany jest przeżyciami związanymi ze śmiercią dziadka.

Mama też mi wczoraj powiedziała,że możemy sobie odliczyć Łukaszka.

dawidowe przesyłam dużo siły do walki z codziennymi problemami. I tak jesteś silna :)

Do góry