reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

uff, to dobrze bo myślałam że coś się dzieje nie tak z tym, a wcześniej było ok.
Tak w ogóle to muszę zacząć myśleć/poczytać o wprowadzaniu nowych pokarmów- co jak i kiedy.. Bo jeszcze trochę i nadejdzie ten moment.

no ja juz na temat karmienia wiem wszystko i juz wiele kupiłam typu łyzeczki miseczki, bender dotane na gwiazdke od rodziców. MAm juz rozne kaszki kleiki i herbatki (jabłko z melisa i malina z dzika roza). Mała pije juz herbatke jabłkowa z melisa ale zdecydowanie woli rumianek i koperek. Wczoraj i dzis dodałam łyzeczke kleiku ryzowego i nie zjadła. Dalej bede probowała ale mam jeszcze kleik kukurydziany. Lizała jabłko i bana a wczoraj zjadła 1/4 lyzczki startego jabłka z czego moze 1/10 znalazła sie w buzi. Mina jak by jadła gó......

reklama
U nas całe popołudnie w kolce:/ Masakra, ledwo żyję i słyszę, że ciąg dalszy.

Współczuję... Dziub też ma dzis gorszy dzień, chociaż to na pewno nie kolka ( w ogóle - odpukać - jeszcze jej nie miał). Za to budzi się co 5 minut w dzień. Ciekawe, jaka będzie noc...

A my mamy chrzciny w 2gi dzień Świąt. myślicie, że będę mogła zaśpiewać psalm podczas mszy...? Mój mąż chciałby za to przeczytać czytanie...

Ostatnia edycja:
no ja juz na temat karmienia wiem wszystko i juz wiele kupiłam typu łyzeczki miseczki, bender dotane na gwiazdke od rodziców. MAm juz rozne kaszki kleiki i herbatki (jabłko z melisa i malina z dzika roza). Mała pije juz herbatke jabłkowa z melisa ale zdecydowanie woli rumianek i koperek. Wczoraj i dzis dodałam łyzeczke kleiku ryzowego i nie zjadła. Dalej bede probowała ale mam jeszcze kleik kukurydziany. Lizała jabłko i bana a wczoraj zjadła 1/4 lyzczki startego jabłka z czego moze 1/10 znalazła sie w buzi. Mina jak by jadła gó......
A ja zawsze myślałam że kleik i kaszka to to samo heh ?! :D Po co się ten kleik dodaje? A kaszkę się też podaje w butelki czy z talerzyka. O matko jaka ja niedoinformowana jestem. Teraz to już wiem w czym muszę się dokształcić :) Ja na razie podaję tylko koperkową herbatkę. Ostatnio patrzyłam na herbatki z Hippa i widziałam różne smaki od 4 miesiąca.

ulisia wg mnie jak najbardziej!! ale jak to w 3 dzień świąt??
mała mi ja też jeszcze nic nie wiem, ale myślę, że u mnie to wszystko będzie ciężko przebiegać z racji alergii

A ja zawsze myślałam że kleik i kaszka to to samo heh ?! :D Po co się ten kleik dodaje? A kaszkę się też podaje w butelki czy z talerzyka. O matko jaka ja niedoinformowana jestem. Teraz to już wiem w czym muszę się dokształcić :) Ja na razie podaję tylko koperkową herbatkę. Ostatnio patrzyłam na herbatki z Hippa i widziałam różne smaki od 4 miesiąca.

warto dziecku podawac tez rumianek. A od 4 miesiaca sa tylko dwie jabłko z melisa i malina z dzika roza. Tej drugiej jeszcze nie dawałam. Klek jest zageszczania i własnie bym chciała aby na wieczór mała zjadła to moze dłuzej pospi niz 3h. KAszki mozna podawac albo specjalna łyzeczka albo butelka ze specjalnym smoczkiem do kaszki ewentualnie o nazwie smoczek trójprzepływowy ma ona wyciety X albo Y a nie dziórki jak do mleczka.

A skoro mój żuczek pije mleczko AR przeciw ulewaniom i te mleko jest trochę gęściejsze niż zwykłe to chyba już nie będę musiała stosować tego kleiku? Chyba że przejdę na zwykłe mleko i je będę zagęszczać tym kleikiem, no ale obawiam się znowu chlustania całego mleka na wszystko co będzie w pobliżu ;/
Muszę się wybrać na zakupy spożywcze dla małego aby zorientować się co można kupić dla niego aby od 4 miesiąca mu dietę rozszerzać powoli. Ciekawe czy młody polubi deserki w słoiczkach , jeśli nie... to ja zjem chętnie bo lubię :D :D
My tez z mężem polujemy na fajny blender,ale nie wiem jaki :(

reklama
Do góry