reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Dawidowe, ja mojej córce herbatki dawałam już jak skończyła 2 m-ce, a małemu już daje od tygodnia, a skończył 5 tygodni. Ja mu na razie daje koperkową, na taką pozwolił mi pediatra. Karmię cyckiem, ale mleko mam wodniste i mały chce ciągle cyca. Już niedługo też zamierzam wprowadzić mu mleko modyfikowane, żeby mnie tak nie męczył. Małej poprowadziłam jak miała ponad 3 m-ce. Dawałam jej kiedy gdzieś szłam i mieszałam je z moim mlekiem, żeby nie płakała że głodna i dłużej wytrzymała bez cyca.

Ostatnia edycja:
to ja mam jakies dziwne dziecko bo moje płacze tylko wtedy kiedy jest głodne i to tez nie zawsze bo wiekszosci to tylko tak sapie i macha raczkami i nozkami a ja lece robic mleko. Doszłam do takiej wprawy w robieniu ze hej zwłaszcza w nocy. Zawsze dwie flachy sa czyste z odmierzona porcja mleka , przegotowana zimna woda w dzbanku i ukrop w termosie. Tak wiec wlac goracej rospuscic dolac zimnej aby mała sie nie poparzyla i chodu.
Dzis Laura dostała nowa szczotke do włosów bo nie lubi sie czesac a teraz jak ja uczesałam nowa to az chichotała z radosci.

monimoni moja leci zgodnie ze smoczkami najpierw 1 przez miesiac potem 1+ przez dwa miesiace i od jutra lecimy z 3+ przez 3 misiace. Ja mam tylko avent. Tylko trzeba zwrocic uwage bo 3+ sa dwa rodzaje zielone do mleka i rózowe do kaszek.

kroma moja herbatke z kopru (juz cała skonczyła) i rumiank pije jak miała miesiac a potem kupiłam koper z zioami po pierwszym miesiacu. teraz zakupiłam jabłko z melisa i maline z dzika roza po 4 miesiacu ale je zaczne podawac jakos za 3 tygodnie.

teraz to moja Laura ma dwa nowe zajecia. Telewizor heh zakrywam reka i ja odsuwa Po co jej karuzela jak ma TV a po drugie lize wszystko co popadnie. Nie moge jej teraz dawac bawic sie na macie bo jej nie lubi ale za to moze ja cała wylizac zwłaszcza lusterko.

Ostatnia edycja:
A ja zauważyłam,że odkąd zostałam mamą to stałam się bardziej poukładana, zorganizowana. Zawsze byłam rozstrzepana i mimo że miałam wielkie chęci do spełniania swoich zaplanowanych rzeczy to i tak nie wychodziło to, bo po prostu mi się nie chciało. Teraz odkąd mam synka to wiem że jak on np śpi, sam się zabawia to trzeba porobić to co zalega żeby potem nie mieć jeszcze więcej zaległości. Ja nawet zaczęłam czytać wykłady w chwilach wolnego kiedy synek śpi, myślę że to mi pomoże później przed sesją.
Tak więc macierzyństwo pozytywnie na mnie wpłynęło :D
też tak mam i sama w to nie wierzę bo kiedyś odkładałam wszystko tak długo jak się dało;)

dagisu a może jakieś udawane mdlenie?

U nas też pępek nieco wystający, widac w Bydzi tak robią ;-) :-D

Posprzątałam, pomyłam podlogi, tylko naczyń nie ruszam. To jest męża działka. Wczoraj mu powiedziałam, że napisałam o serduszku i strasznie go podziwiałyście- 4 razy się dopytywał, co laski o nim pisały :-D

Mam problem z Artkiem, tzn. mam albo mi się wydaje. Usypia około 22 i śpi do 6 (budzi się na karmienie, ale w trakcie też śpi), za to prawie wcale nie śpi w dzień... Kima tylko przy cycu i z raz przez 1-2 godzin, głównie w huśtawce. No i się boję czy to ok? Czy on będzie się prawidłowo rozwijał? On normalnie walczy ze snem. Kładę do łóżeczka, nawet takiego uśniętego, budzi się w 5 minut i wyje- dosłownie...

OK, zmykam się przebrać, Artek mi coś pokasłuje, więc wezwałam pediatrę. Co prawda wydaje mi się, że to kasłanie jest bezpośrednio powiązane z płaczem, ale wolę sprawdzic, 3majcie kciuki.
Michalina tak samo... nie strasz proszę, że to ma jakiś wpływ na rozwój dziecka...bo dziecko teściowej będę musiała oddać na odchowanie - u niej cały dzień może przespać;/

ja po wizycie kontrolnej u ginki dzisiaj, 8 tyg temu o tej porze zaczęły mi się sqrcze:))))))))))))))))))))))))
mała właśnie cyca i kooopka:) = sutek przeciągnięty jak przez młynek do mielenia...

dagisu, ja z mamą miałam identycznie. teraz już stwierdziła że się wtrącać nie będzie (taaa jasne)
onesmile, czego uczyłaś???
sugar, Misia też pokasłuje jak dłużej "nadaje w wysokiej tonacji" :))) spróbuj sama tak namiętnie pokrzyczeć to też zaczniesz kaszleć;))) i życzę żeby to było tylko to!!!

Alescie naplodzily kobiety! Nie bylo mnie od wczoraj wieczor, a tu 5 stron!

Ida, joli - ja tez pare lat uczylam i tak jak Ida pozostalam na etapie stazystki, bo zmienilam zawod. Do nauczania nie chce wracac, bo to ciezki kawalek chleba (chyba,ze bede zmuszona). Zatem podziwiam joli!

Sugar - my na pierwsza wyprawe do Tesco pojechalismy z Malym, jak mial tydzien. Co tydzien jezdzimy do supermarketow, sklepow i centrow handlowych.

Trzymam kciuki,zeby u Artka to nie byl kaszelek.

A co do spania i cycania, to witaj w klubie...Ja odkad jestem zmuszona do ciaglego przystawiania Malego, tez sobie ani nie pospie, ani w dzien nie odpoczne. Dzis od 5.45 do 9tej rano byl na nogach, a potem juz od 10.40 do teraz ciurkiem maruuuudzzzzeenieeeeeee. Wreszcie usnal zmeczony mata i lezeniem na brzuszku.
Aaaa, no i gratuluje 2giego dnia bez pomocy meza.

dobranocka - gratki z okazji 2 miesiecy!

idek - Pawel tez wyje przed odlozeniem do lozeczka i przed zasnieciem. Ja juz sie przyzwyczailam, ze musi sobie troche popiukac.

dagisu - nie wiem, co ci poradzic, bo nie wiem, o co sie glownie klocicie. Zycze zatem anielskiej cierpliwosci do mamy i wszystkich, ktorzy Cie podnerwiaja:-) A ten zab, to moze z nerwow boli?

My dzis sie nawet nie balkonujemy, bo wieeeje,ze hej. No i juz nie sypie i jest na plusie.

Tak sie ciesze,ze juz weekend, to tatus troche pomoze przy Malym w dzien:-)
Wiesz ja lubię to co robię .
Uważam że jest to dobra praca dla kobiety bo dużo wolnego- wakacje święta .Także mam dość dużo czasu dla rodziny:)

Sluchajcie, ten moj Maly dziubdzius ma dzis dzien miauczenia i marudzenia. Je 10 min i nie chce wiecej,a jak odstawiam, to miauczy.Wzielam na ramie do odbicia i...zasnal.I tak juz mi spi na ramieniu 20 minut. I pochrapuje do ucha. Matko, jak ja Go kocham :tak:

ida - uczylam angielskiego...ale juz ponad 5 lat nie w zawodzie. A ty czego?

joli - to super, grunt to lubic woja prace.Sfrustrowany nauczyciel, to najgorsze, co moze byc.

Dobranocka a jak Twój nadgarstek? Byłaś już neurologa? Ja niestety męczę się o strasznie. Czytałam że jeśli to ten zespół cieśni nadgarstka to najskuteczniejsza jest operacja:/

reklama
dlaczego nikt mi nie odpisze...

Ja czasem po prostu wybudzam Malego, jak juz za dlugo spi w dzen. Czasem ma to wplyw na jego nocny sen, a czasem nie...Generalnie staram sie,zeby w dzien nie spal wiecej jak 5-6 godzin ( z przerwami).Ale czasem trudno mi go w dzien dobudzic. Mysle,ze to, ile spi, zalezy po prostu od potrzeby dnia...

Do góry