reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Dobranocka mój M też częściej ustępuje i buja go i kołysze a jak mu mówie nie ucz go tak to mi odpowiada „to jak mam go uspokoić” no hmm a jak ja mam go uspokajać przez cały dzień – kombinuj chłopie
Z pozostawianiem malucha na brzuchu samego trzeba się wstrzymać aż będzie się sam bezpiecznie obracał więc jeszcze sporo czasu…Mój uwielbia na brzuchu więc każdą chwile kiedy możemy przy nim siedzieć wykorzystujemy żeby tak leżał.

Ulisia życze cierpliwości, ja bym wymiękła po godzinie…

Malutka my nikomu poza nami całować nie pozwalamy, a sami tylko w czółko lub policzek a najczęściej w stópki, ale my dopiero teraz w zasadzie wpuścimy ludzi do domu – wczesniej byliśmy odwiedzić moich rodziców jak mały miał skończone 3 tygodnie a nastepnego dnia na 2 godziny wpadli do nas teściowie. Reszta nie powinna mieć zapędów do całowania.

Mój dzieć odpukać spokojniejszy już dziś, może on kurcze za cyckami tęsknił bo za racji tego rzygania dawałam butelke z moim mlekiem ale wczoraj dałam cycka żeby zobaczyć czy nie zapomniał jak ssać i był taki zadowolony że dawałm cycki przez cały dzień, z 2 razy rzygnął troche ulewał ale na wadze do przodu i spokojniejszy więc będziemy kontrolować mase i się bawić z cyckaniem, może przestanie rzygać i ulewać niedługo – mechanizm antyrefluksowy dojrzewa 5-7 tydzień życia więc może powoli się wszystko wyklaruje.
Teraz śpi i dobrze bo już zapomniałam jak to jest słyszeć cisze…
Dzis czeka mnie wizyta kontrolna u gina więc mały pojedzie też na przejażdżkę, mam ochote wpaść do Ikei ale bije się z myślami czy to dobry pomysł już go w takie miejsce zabierać…ah te dylematy…

reklama
Nie wyspałam się tej nocy. Mały obudził się o 2 i jego zasypianie zajęło mi 1,5h. To znaczy mały nie dawał w kość, bo leżał w łóżeczku ,ale ciągle chrząkał, wiercił się i ja leżąc w łóżku nie mogłam zasnąć bo ciągle go słyszałam i zastanawiałam się czy on już zaśnie czy nie. Kiedy zdawało mi się,że już śpi okazywało się,że jednak nie. No ale w końcu usnął.
Do tego jak go karmiłam cycem to zapomniał sobie chyba że należy przełykać mleczko i pozbierał sobie w buziuni a potem chlust na mamusie hihi. Zasnął podczas ssania. Potem obudził sie o 6,ale to przez kupę.
Dzisiaj na 17 idziemy na to szczepienie. Teść mnie podwiezie do przychodni maż odbierze.

my zabieralismy mala 2 tygodnie po porodzie do marketu bo nei bylo wyjscia i nic sie nei dzialo:)

JOLI77 czy twoje dziecie to tez 27 wrzesien??bo chyba widze ze tez, godzina narodzin Léane 9.51

Leane wazy 5 kilo albo i wiecej juz... wazylam ja w sobote ostatnio.

MALA MI - moja tez obudzila sie przez kupsztalka:pppp a teraz bedzie jescccccc:)))))

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a wy pozwalacie obcym (czyt. komu innemu niż wy i wasze drugie połówki) całować maluchy? Bo ja tak sobie myślę że jak np. teście będą mieli takie zapędy to ja zabronię.
Całuję moją Malutką WSZĘDZIE ale nie w usteczka. Mąż ma mniejsze potrzeby w tym kierunku, ale Teściu (chory człowiek - masakryczny stan zębów... i jamy gębowej! Fe.) ma zapędy do całowania. Kategorycznie zabraniam! Trudno go upilnować... Dzieciom Siostry co tak kochają moją Justynkę pozwalam całować w rączkę, a po buzi - głaskać. I tyle. Mycie rąk to chyba oczywiste.

A co do dzieci mojej Siostry to... dzisiaj rano zadzwoniła z zaptaniem, czy Nurofen można podać na pusty żołądek. Anielka, ta najmłodsza, co ma 5 miesiecy, od rana ma ponad 39 stopni gorączki, a lekarz przyjdzie dopiero o 14:00! Choć to dziecko anioł, w ogóle nie płaczące i baaaaardzo cierpliwe, zajmujące się same sobą - dzisiaj od rana płacze i NIC nie zjadło piersi. Poradziłam Siostrze spróbować ją nawodnić z łyżeczki albo butelki, bo się przestraszyłam ze się odwodni :-( A potem nurofen i jak zaśnie - to moze cyc pójdzie przez sen... Strasznie się martwię o tą Małą... :-(

hej
mnie dawno nie było na tym wątku

moje corki chore
w ndz młodsza dostała katrku,noc nieprzespana bo płakała bo nie mogła oddychgac i ciagle odciagałam aspiratorkiem czy jak sie to tam zwie
bałam sie ze szpital bedzie ale na szczescie nie trzeba było
a moja starsza corka jak miała 2 mies zachorowała(wtedy ja byłam pierwsza chora,syn tez)
ale po 3dn poj,do lekarza niestety to juz było zapal.,oskrzeli a w 2 dobie w szpitalu juz dostała zapal płuc
lekarka to jakas bezdzietna podobno,taka zimna-niewiem nawet jak to ując
mowiła w taki sposób ze sie bałam bardzo o Weronike
modliłam sie zeby nie umarła bo malutka a tu juz zapal.płuc
ale była pod opieką,pielegniarki były czulsze niz ta lekarka
Jak w nocy zaczeła sie dusic to podł pod tlen,a ona na to-jak bedzie dalej tak oddychac to bedziemy załatwiac OIOM
DLA mnie ozn to cos bardzo złego
ale coreczka sie wybroniła,a minus tez był taki ze dali antyb a nie dali osłony i w rezultacie tego miała biegunke 2 dni az pięlegniarka pow by mąz kupoił lakcid lub inna osłone
i wtedy przeszła biegunka
nikomu tego nie zycze,dobrze ze bylam z córeczką,spałam z Nia,chodziłam na obiady
oczywiscie potem zapłacilismy za te dni gdy byłam z córeczką(noce i obiady)

i teraz ciesze sie ze nie skonczyło sie na szpitalu
daje Nataszce ceclor co 8h po 2,5ml mam dawac do 10dni
byłam w przych w pon,we wtorek i wczoraj tez byłam pokazac i jest poprawa
i dopiero we wtorek z obydwiema corkami do kontroli
ale dobrze ze malutka juz przesypia noce,dalej odciagam katar ale ma go mniej

my zabieralismy mala 2 tygodnie po porodzie do marketu bo nei bylo wyjscia i nic sie nei dzialo:)

JOLI77 czy twoje dziecie to tez 27 wrzesien??bo chyba widze ze tez, godzina narodzin Léane 9.51

Leane wazy 5 kilo albo i wiecej juz... wazylam ja w sobote ostatnio.

MALA MI - moja tez obudzila sie przez kupsztalka:pppp a teraz bedzie jescccccc:)))))
DZIULKA-tak 27 wrzesień tylko 15.50.Ale dziewczyny waż tyle samo 5 kg.

u nas kupa pojawia sie o stalej porze pomiedzy 3 a 6 rano i jak ja zaprograowac ze ja chce spac a przez nia dziecko mi sie meczy nie spi i co za tym idzie ja tez
malutka co do calowania w usta to jest bardzo niebezpieczne dla takich szkrabow, wiekszosc z nas jest nosicielami opryszczki nawet o tym nie wiedzac i mozna przekazac ten wirus w taki sposob maluszkowi co dla niego jest bardzo niebezpieczne wiec zero tolerancji do calowania po raczkach i w usta!!!

A ja kładę na brzuszku w łóżeczku i czasem 2-3 razy dziennie na drzemki oczywiście mam go na oku prasuję wtedy albo coś takiego robię żeby patrzeć. Jak się kręci to patrzę czy sobie dobrze główkę kładzie i czasem sobie przekręci na drugą stronę i dalej kima. Długo tak potrafi spać.

U nas pada ale musimy wyjść chociaż do sklepu bo w lodówce tylko pingwin i narciarz a my sami jesteśmy a jeść coś trzeba.

hej mamusie:)
Byłam dzis u lekarza z małym, i wszystko gra:)))) przybrał w 3 tygodnie 900gram ,wysypek brak:))mam mu dalej podawać te kropelek niemieckie bo duzo je a jelitka nie do końca jeszcze wykształcone, napewno pomogą a nie zaszkodzą:)
Co do kupek Błażej robi raz a porządnie okolo 10godziny .

reklama
hej dziewczyny, witam w ten deszczowy dzień, który miał być bezdeszczowy :p
Oluś po szczepieniu wczoraj spał cały dzień, a wieczorem się rozbudził i ani myślał spać. Podałam mu więc Viburcol i oboje zasnęliśmy, jak aniołki :). Ten lek znam dzięki Loliszy, która kiedyś zrobiła listę potrzebnych leków (dzięki, Loliszka!). Można go podawać od pierwszego dnia życia.

Do góry