reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

czesc . Moja mala HAnia to by spala po 4 godz, ale ja ja budze, bo mam za duzo pokarmu i jak mi raz pospala ile chciala, to umieralam potem .

Nudze sie, bo spi , pewnie za chwile bede wspominac chwile kiedy byl spokoj. dzisiaj konczymy tydzien , od 4 dni w domu. Jadę ściagnąc szwy po poludniu, a z mała zostaje babacia hohoho

reklama
ahh Ewuś zapomniałam odpisać, że ja też mam rozpuszczalne szwy. Tylko na wypisie ze szpitala napisali, że zdjąć w 8 dobie, jakby się nie rozpuściły:) Położna do mnie w poniedziałek za tydzień znowu przyjdzie i jak nie wypadną same to zdejmie.

rudaa dziwne to, ze tyle ci kaza czekac, mam nadzieje, ze juz na porodwece jestes, trzymam kciuki
kathhe ja bym na IP albo do gina dzownila
kasis ciesze sie z dobrych informacji i ze juz z tej patologi cie wypuscili
Iza nikt o Tobie nie zapomnial, dlaczego tak myslisz

witamy nowe mamusie z malenstwami
a my po nowe spiochy wlasnie do auchan na spacerek idziemy, bo maly rosnie jak na drozdzach i juz 68 czas zakupic
otworzylam dzis nowa paczke 2 papmersa i wiecie co sa mniejsze od tej wczesniejszej :no: i sie zastanawiam czy na 4 litery Patryka sie zmieszcza, zonk, a inne pieluchy nam wogole nie podchodza, z chsuteczek to nive bo nie jest sa az takie mokre :)
a do kapieli uzywam Hippa i jestem zadowolona tez, mamy olilantum ale raz w tygodniu jest stsoswany
bo na przykład ja Ida, a nie Iza:D:D:D:D:D nikt nie widzi moich postów oprócz Ciebie i mojej Natolinki;/// będę płakusiać;///

loliszka, kciukasy za Twoją cc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a moze Franek już po tej stronie?;D
moni, moja dzisiaj (po ukołysaniu przez babcię gdzieś koło 22ej) obudziła się po 23 na obalenie kolejnego cyca, a potem DOPIERO O 3 NAD RANEM I O 6 RANO!!!!!!!!! a ja głupia zamiast spac i to wykorzystać to budziłam się co godzinę i czekałąm kiedy się obudzi, bo nie przyzwyczajona jestem do takiego luksusu że daje pospać 3 godz pod rząd... a, to była pierwsza noc bez tatusia bo był na nocce

dawidowe, ja też przeważnie śpię ze swoją Miśką i bardzo to lubię:D mimo że w łóżeczku też śpi. ale jak miałabym wstawać co X minut i miziać ją po policzku bo jej się coś przyśniło to chyba by mi się pamiątka po cc rozbabrała dokumentnie...
a co do skórki, to mi tak powiedzieli w szpitalu, że to przez to, że pod koniec porodu Młoda oddała smółkę

czesc . Moja mala HAnia to by spala po 4 godz, ale ja ja budze, bo mam za duzo pokarmu i jak mi raz pospala ile chciala, to umieralam potem .

Nudze sie, bo spi , pewnie za chwile bede wspominac chwile kiedy byl spokoj. dzisiaj konczymy tydzien , od 4 dni w domu. Jadę ściagnąc szwy po poludniu, a z mała zostaje babacia hohoho

He he ja tez w dwupaku a kolezanka niech suwak zmieni ahhaah

Hejo dziewczynki i ja się witam w dwupaku nadal.
Pewnie jeszcze bym spała ,ale sunia moja o 11 mnie obudziła i na polko chciała ,wiec sie zerwałam. Noc troche nie przespana ,bo skurcze sie zaczeły i były bardzo silne ,wskoczyłam pod cieply prosznic i co i przeszły ,wiec tylko przepowiadajace :(((((((((((((((((((((((((((( buuuuu. Dziewczynki ale Wam fajnie ,ze macie swoje małe szczescia przy sobie :).
Idus wszyscy o Tobie pamietaja :) . Twoje posty wszyscy widzą , moje są na bank pomijane hahhaha , bo o Loliszy pisałam i tak nikt nie widział heheheh
Ciesze sie ,ze u Was wszystko ok .
Ruda ja bym siedziała w szpitalu i nie wyszla , choc pewnie łatwo mi mowic.
To chyba tyle ide ciezary podnosic, moze moja malutka sie zdecyduje ....

hej dziewczynki

melduje sie nadal w dwupaku, onesmile smsowala ze czeka na cc.

chciałam się zameldować :)jestem już w domciu:)wyszłam z patologi, bo to nie było sensu. te niecałe 4 dni mnie wykończyły. Na razie siedzę w domu i czekam na akcje i obserwuje ruchy. słuchajcie tego lekarz zrobił mi dziś przepływy i okazało sie,że dziecko nie jest owinięte pępowiną, nie wiem czy sie odwinął czy któryś sie pomylił

Super ze wsio ok. trzymaj sie dzielnie!

Kahaaa, musimy być twarde ;-). Ja już ubrałam łóżeczko, puszczam sobie karuzelę i kusze Jagę ;-). A przy okazji zanim się zabierzemy do opieki nad naszymi maluchami, to już dzięki mamom już wyklutym, będziemy ekspertami ;-).

Pozdrawiamy!!!

ja juz nie wiem czym mam mojego dziecia kusic. któras stosowala metode na frytke, jeszcze tego nie probowalam.

dorisday, moriam witamy z powrotem

dziewczyny przepraszam ze z innej beczki ale martwic sie skrzepem krwi na papierze?takim troche wiekszym od ziarnka grochu bo nie wiem czy jechac na IP czy czekac, ruchy sa slabsze dziecka ale poza tym nic sie nie dzieje. to byla taka zywa krew ale tylko na papierze wiec juz nie wiem czy to normalne czy nie

to chyba czop??? jak krew nie jest czerwona tylko brunatna to nie trzeba panikowac, bo to moze tez byc z powiekszajacej sie szyjki.

Hej dziewczynki ;)

chcialam was powiadomic ze o 2 odeszly mi wody ;) bylam w szpitalu ale odeslali mnie do domu i kazali czekac na regularne skurcze :) wiec czekam ;))

trzymamy kciuki.

hmmm powinni cie zatrzymac, nie bez przyczyny do 2 h od odplyniecia wod kaza jechac do szpitala...
musza juz wtedy monitorowac dziecko

to polska szkola. na wyspach kaza czekac. to normalna procedura. mojej kolezance wody odeszly, poszla do poloznej bo zero skurczy, a ta kazala jejczekac do nastepnego dnia i dopiero do szpitala jak sie nic nie bedzie dziac. nie zadzialo sie i jeszcze dwa dni czekala na akcje tyle, ze dziecko caly czas monitorowano. na sugestie, ze wody odeszly i moze byc infekcja lekarka stwierdzila, ze maja wszystko pod kontrola i nie ma powodu, zeby robic cc czy wywolywac porod. tutaj taka moda, zeby maksymalnie nieinwazyjnie.

trzymamy kciuki za loliszke.

Ostatnia edycja:
Hejo dziewczynki i ja się witam w dwupaku nadal.
Pewnie jeszcze bym spała ,ale sunia moja o 11 mnie obudziła i na polko chciała ,wiec sie zerwałam. Noc troche nie przespana ,bo skurcze sie zaczeły i były bardzo silne ,wskoczyłam pod cieply prosznic i co i przeszły ,wiec tylko przepowiadajace :(((((((((((((((((((((((((((( buuuuu. Dziewczynki ale Wam fajnie ,ze macie swoje małe szczescia przy sobie :).
Idus wszyscy o Tobie pamietaja :) . Twoje posty wszyscy widzą , moje są na bank pomijane hahhaha , bo o Loliszy pisałam i tak nikt nie widział heheheh
Ciesze sie ,ze u Was wszystko ok .
Ruda ja bym siedziała w szpitalu i nie wyszla , choc pewnie łatwo mi mowic.
To chyba tyle ide ciezary podnosic, moze moja malutka sie zdecyduje ....
a ja widzę Twoje, kochana:D:D:D loliszka pisała też do mnie, ale nie miałam jak Wam przekazać bo wtedy jeszcze prostowałąm kręgosłup na szpitalnym wyrze;/ ty też sie juz rozpakowywuj:D:D:D przesyłam porodowe fluidki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;D

młoda chyba znowu cyca chce... czy Wam dzieci też ulewają często??? bo ja juz nie wiem czy taka uroda mojej małej księżniczki czy robię coś nie tak...

FAKTYCZNIE!!! onesmile też już dzisiaj będzie miała swojego ssaczka po tej stronie - KCIUKI ZACIŚNIĘTE!!!!!!!!!!!!!!!!

Witajcie!
Kasis cieszę się,że dzidzia jednak nie owinięta pępowiną.
Iduś pamiętam o Tobie! Mój Franek też dość sporo ulewa. Też się zastanawiałam,czy to normalne...

Ja do kąpieli też używam płynu z babydream. Zużywam też próbki,które dostałam w szpitalu.

A mój Franek poprzedniej i dzisiejszej nocy przeszedł samego siebie. Wieczorem dałam mu bebiko, bo widziałam,że nie mógł zasnąć-męczył się ze 3 godziny .Nawet nie był skory do zabawy. Więc,jak podałam mu coś bardziej treściwego do jedzenia,to zasnął ok 23 i spał do 6 rano!!!!!!!!!!!!!!!!! Szok. Ja oczywiście raz się przebudziłam,ale jak zobaczyłam,że słodko śpi,to nawet go nie budziłam. I nie mam wyrzutów,że dałam mu mieszankę.Przynajmniej sobie pospał(i ja też).

Ostatnia edycja:
reklama
ooo, super! mój mały też miał dzisiaj dobrą noc, ale tzn że budził się tylko co 4h, przewijanie, butla i sen :)
Maga urodziła i to w dwie godziny! o kurcze, ale niektórzy to mają dobrze

Ostatnia edycja:
Do góry