reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Widzę ,ze wątki na forum dzielą się na 2 grupy- tych dziewczyn, które urodziły i czas ciązy to dla nich prehistoria i cięzarówek, dla których opieka nad noworodkiem to sience fiction :)))

Lączą zdjecia maluchów .
U mojej Emy w szkole wszystkei dziewczynki zyją w klasie porodem, PAni sie wypytuje i Ema powiedziala w sekrecie,że skladają sie n a skarpetki. Ema moze miec telefon przy sobie w przyszlym tygodniu włączony.....taaa tylko ja urodze pewnie w helloween
Ponoc u nas w szpitalu p[rzyjmuja 7 dni po na badanie i jak nic się nie dzieje odsylaja jeszcze na 3 dni do domu.....

reklama
hej dziewczyny
chcialam tylko zyczyc powodzenia loliszy i widze, ze za ulisie tez trzeba trzymac kciuki!:-):-):-)
chyba mam depresje przedporodowa, wszystko mnie boli i nie mam co robic... echh!za duzo wolnego czasu!

kahaaa to ja Ci mogę podrzucić trochę roboty. Trzeba pokój ogarnąć, poskładać trochę ciuszków małego, pewnie zaraz mój ssaczek obudzi się na cyca i będzie trzeba się nakarmić a to wiąże się z pierwszym jego zassaniem z bólem. W ogóle to mam dziś doła i mój baby blues jeszcze nie przeszedł. Mały sobie spał a ja płakałam w łóżku- użalając się nad sobą i w ogóle.
Jutro jest na dodatek ten cały ślub i jeszcze nikt się mnie nie pytał czy będę. Tak więc czuję się maksymalnie olana. Wkurza mnie też to że taka krzątanina koło tego ślubu, przejęcie teściowej a jak my braliśmy ślub to miała wszystko głęboko w tyłku. Tak więc naprawdę czuję się źle.
Mąż mi przywiózł te liście białej kapusty na piersi. Trzeba je poprzebijać widelcem i ile chodzić z takim okładem? Przed podaniem piersi malucha przemyć pierś trzeba? wydaje mi się że zadaje beznadziejne pytania. No a dziś drugi dzień pod tytułem " piżama party" - chodzę w piżamie cały czas.

mala_mi - dawaj, moge poprac, poprasowac. siedzenie w domu jest nudne!
a jak tesciowa sie do wnuka odnosi? zauwazyla, ze cos was wiecej w domu, czy ten fakt tez ignoruje?
a co do slubu to zlej go. twoj m tez pewnie zleje!

Mała Mi - ja chodziłam z kapuchą do następnego karmienia. Przed karminiem gorący okład, jedzenie i znów kapucha. Jeżeli obłożysz bez sutka to nie musisz ich co chwilę myć. Wogóle są różne dzieci i niektórym tak jak mojemu, zapach tej kapusty nie przeszkadzał. Bardziej mi ;-)
Ja okładałam z całym sutkiem i podczas gorących okładów lekko przemywałam. Mi te okłady chyba bardziej pomogły niż sama kapusta. Tetra pod gorącą wodę i na cyca, pod cyca, pod pachę jeżeli tam też boli :-)

a ja dopiero ubrałam sie heehh a wieczorkiem idziemy do znajomych:), ostatni weekand bez maluszka, później to już szpital i może sie wykluje:)

Ida masz skurcze?

Natolin po pierwsze sie wyluzuj, będzie ok. Jak plamienie jest brązowe i nieduże to możesz poczekać czy skurcze się nasilą lub zrobią regularne. Za kazdym razem po wizycie w WC dobrze jest wymieniać wkładke zeby kontrolować ile tego plamienia jest. Jakby się nasiliło albo zaczęło być krwiste to lepiej skonsultować. Jeśli będzie skąpe lub ustanie licz skurcze, one nie muszą byc idealnie regularne, jak masz zapis np 5,5,5,4,4,5,5,4 to tez są regularne. Mi gin mówił zeby oceniac to przez godzine jesli nic sie nie dzieje, w sensie jeśli nie ma "zywej" krwi i jak po godzinie nie ustanie to żeby spokojnie sie spakować i przyjechać. pamiętaj że stres powoduje wyrzut hormonów które moga zatrzymać skurcze więc staraj sie byc spokojna. Ja Ci mówiłam że w eekend masz rodzić :)

Ida Dzisiaj to napisała Lolisza rano do natolin

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry