reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

ulisia
Spróbuję cie pocieszyć, że ja urodziłam pierwsze dziecko ponad tydzień po terminie-10 dni. I jak dzień przed porodem byłam u Gina to też miałam szyjkę długą i nic nie wskazywało na poród. Pojechałam na następny dzień do Szpitala, bo dostałam skierowanie i nagle zaczęłam rodzić, a nie miałam przedtem żadnych objawów, ani skurczy, ani kucia w kroczu, wody też mi nie odeszły. Dostałam nagle skurczy. Niestety skończyło się cc, a to dlatego, że małą się owinęła pępowiną.
Więc możesz w każdej chwili zacząć rodzić. Wkurza to czekanie, szczególnie po terminie, ale jak już będzie po to zapomnisz o wszystkim. Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie :-)

reklama
Kroma a ja juz od 2 miechow wiem ze moja mala owinieta jest pepowina wokol szyjki a cesarki nie bedzie:/ a bardzo sie boje ze przy porodzie SN bedzie cos nie tak przez ta pepowine :(

Sugar dzięki za info w nowym temacie.

Dorisday na wszystko przyjdzie czas. Tyle wytrzymałaś w 2paku to jeszcze trochę dasz radę. A gin mówił Ci kiedy masz się stawić do szpitala jak się nic nie zacznie dziać?

Ulisia widzę, że i u Ciebie następny "super" gin. Załatw sobie zwolnienie u innego lekarza jak nie będzie wyjścia. Macierzyński lepiej zostawić, żeby z maluszkiem spędzić jak najwięcej czasu. A dlaczego straszył Cię cc? Jakie znalazł wskazania?

Mona
U mnie nie wiem nawet kiedy wyszło to owinięcie pępowiną, bo na usg nic nie wyszło-tym ostatnim. Pewnie jakby puls nie zanikł to by nie było cc i mała by się urodziła naturalnie. Jak ją wyjęli to miała zamartwice, ale dostała szybko tlen i od razu odżyła. Teraz śmiga jak mało kto i nadążyć za nią nie mogę. jak coś się będzie działo w trakcie to zrobią to cc. U mnie tak było. Miałam rozwarcie 8 cm i leżałam na porodówce gotowa do porodu i nagle tętno zanikło i szybko mnie wzięli na cc. Nawet nie miałam siły się podpisać, zrobiłam jakiś zygzak.
Poza tym moja znajoma rodziła naturalnie i mały był owinięty i dostał 10 punktów. Musi być dobrze z naszymi dzieciakami.

ulisia tylko tam jest bardzo duza rozbierznosc w dawkach. Pisz na biezaco ile i kiedy bierzesz. w razie czego .:)da
A jak ta jazda Pociagiem?

nie no, pociągiem spoko. lekarz powiedział że mogę codziennie jeździć - i tak nie urodze

Dobra. zrobiłam to. wgo tego przepisu:

Koktajl Poloznych II

1 banan
250 ml mleka
paczuszka cukru waniliowego
2 lyzki oleju rycynowego
Wymieszac. Wypic w przeciagu 30 min.

własnie piję. nie zraża mnie nawet to, że działanie jest po 2-6h, czyli że mogę dostać przeczyszczenia na noc :-)

jestem zdesperowana.

Ulisia widzę, że i u Ciebie następny "super" gin. Załatw sobie zwolnienie u innego lekarza jak nie będzie wyjścia. Macierzyński lepiej zostawić, żeby z maluszkiem spędzić jak najwięcej czasu. A dlaczego straszył Cię cc? Jakie znalazł wskazania?

Że dziecko jest duże. I dlatego mało się rusza bo ma mało miejsca i dlatego szyjka się nie skraca i się sama nie będzie skracała. Bez sensu, nie?
Młody ważył 2 tyg temu 3770, teraz podobno 3850 - to w sumie nie tak dużo. chociaż nie wiem czemu ostatnio tak mało przybrał. Może lekarz go niedokładnie zmierzył? :baffled:

Ostatnia edycja:
Ulisia trzymam kciuki, żeby mikstura dała pożądany efekt.
Może niedokładnie zmierzył, ale mój gin mówił, że na sam koniec to dzieciaki już mało przybierają, a nawet te przeterminowane mogą zacząć chudnąć.
Mnie wydaje się, że jak duze dziecko to szybciej powinno pchać się na ten świat, a 3800 to rzeczywiście nie aż tak bardzo duża waga z tym, że trzeba jeszcze się liczyć z błędem pomiarów usg i w rzeczywistości może mieć albo mniej albo więcej.

Ostatnia edycja:
"
Za długo – niezdrowo

Jeśli z dzieckiem wszystko jest w porządku, ale ty masz już dość przedłużającego się czekania na potomka, możesz sama spróbować przyspieszyć poród. Lekarze zalecają przede wszystkim więcej ruchu: spacery, ćwiczenia znane ze szkoły rodzenia, chodzenie po schodach w górę i w dół.
Skuteczny sposób to seks. W spermie znajduje się hormon zwany prostaglandyną, który wywołuje skurcze macicy. Poza tym podczas stosunku uwalnia się oksytocyna, hormon odpowiedzialny za wywołanie akcji porodowej. Poród przyspiesza również masaż i pocieranie brodawek sutkowych – wtedy również uwalnia się dużo oksytocyny, a także wypicie łyżki oleju rycynowego. Substancje w nim zawarte zmiękczają szyjkę macicy. Dodatkowo olej rycynowy przyspiesza perystaltykę jelit i wypróżnienie. Dzięki temu główka dziecka przesunie się nieco niżej, co może zapoczątkować poród."

więcej Kiedy dzidziuś się spóźnia - ciąża, ciąża przenoszona, Ćwiczenia, Dziecko, Kobieta - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

Wynika z tego, że trzeba naszych Panów zmęczyć tak porządnie kilka razy, to może coś podziała :)

trzymam kciuki. napisz wieczorem jak sie czujesz.czuje ze jak cie ruszy to jutro bedzie sprzedaz hurtowa w aptekach ;)
a swoja droga - nowa nazwa drinka ;)
czytalam ze pija tez pol szklanki soku pomarancza i 2 tyzki

Ja zaczynam stosowac przemoc rodzicielska_ Hanka wylaz, jak matka mowi= w tej chwili!!!

reklama
Ulisia trzymam kciuki, żeby mikstura dała pożądany efekt.

dzięki. w smaku to jest całkiem dobre - nie czuć tej rycyny, mimo że zużylam prawie całą buteleczkę (2 łyżki, przepisowo - buteleczka jest mała :-) )

a i jeszcze jedno. szkoda że nie widzialyście miny pani z apteki kiedy powiedziałam po co mi to. delikatnie mówiąc nie uznała tego za dobry pomysł :-)

Do góry