reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

no mi też się fajnie czytało :-) dzięki.
chociaż oczywiście schizę łapię też, jak to ja. chyba sobie zrobię jutro badanie moczu jeszcze.
aha, a obrączki za Chiny nie mogę zdjąć :-(
miałam dzisiaj kolejne KTG, zapis prawidłowy, skurczy zero ;/

ja tez w ciazy nie mogłam zdjac obraczki ale wkoncu jakos zdjełam na mydło poniewaz by mi palec eksplodował. Teraz kiedy opuchlizna schodzi obroczka mi spada z palca.
A opuchlizne tez widze po zegarku bo pod koniec brakowało mio 1,5 cm aby zapiac branzoletke teraz zegarek mi lata na nadgarstku. Cała woda jeszcze do konca nie zeszła ale ubyło przeszło 20 kg. Generalnie nie przytyłam w ciazy. Troszke jeszcze brzuszek sie nie wchłonał. Dzis weszłam w jeansy w któe nie wchodziłam przed ciaza bo był za ciasne w czterech literach a teraz sa luzne, guzik tez sie zapiał jedynie zamek moze eksplodowac od brzusia.

reklama
a ja przypomnialam sobie,ze czytalam o tym jak olej rycynowy przyspiesza akcje. weszlam na google i wyszukalam sporo potwierdzen. zadxzwonilam do poloznej u lekarza i w szpitalu.
Juz sie napalilam . .pierwsza powiedzila,ze tak wywolywano kiedys w szpitalu, ale dziecko pusi byc pod kontrola tetna. Druga mnie zjechala i powiedzila,ze dziecko samo wie kiedy ma wyjsc i nie ma go co torturowac......taaaaa

Dorisday to może przyjedź do mnie i zrób generalne porządki i do 10.10 maluszek wyskoczy?
A z lekarzem nie wypaliło, bo w dniu dzisiejszym nieczynne. Jak zawsze wcześniej dzwonimy to teraz zapomnieliśmy i pojechali się tylko przejechać.

A tak w ogóle to nie tylko Sparrow zniknęła. Dziulka na przykład też się nie pokazuje.

No niestety czekanie jest najgorsze. Ale postanowilam uzbroic sie w cierpliwosc i powtarzam sobie, ze nie warto sie spinac, bo maly wszystko czuje. No i dizs wrzucam na luz.

dorisday - to juz 40sty tydzien, czyli juz niebawem...nie znasz dnia, ani godziny :-) Mysle, ze to juz baaaaaaaaaaardzo niedlugo :-)

Smoniq tez sie juz dlugo nie odzywala. Napisalam jej maila, ale cisza. Zaraz wysle smsa.

taaaaaa E-lona , po tym jak wypucowalam wszystkie okna w domu , narobilam sie jak głupia u siebie , co skonczylo sie masakrycznym bólem kregosłupa i opuchnietymi nogami to ja juz sie na takie "metody" nie piszę. Nawet chodzenie po schodach , spacer w góry i sex z mężem nie pomógł.... nic a nic. Mały uparty - oczywiscie po tatusiu:-)

Dziulka to tu co kilka dni jeszcze sie pojawia , a Sparr to kompletnie zniknęła. A z tego co pamietam miala jakies problemy finansowe i tak jakos sie martwie czy u niej ok.

Sugar napracowalas sie z tym nowym watkiem. Dzieki, Buuuuziak

Ostatnia edycja:
ulisia, lekarz może wystawić zwolnienie 3 dni wstecz lub do przodu maksymalnie jeżeli są do tego wskazania, a w ciąży raczej nie ma z tym problemu, inaczej jest ze zwolnieniami ze szpitala, które mogą być wypisane w dowolnym momencie nawet kilka tygodni wstecz w momencie wypisania ze szpitala, więc spokojnie :)
Właśnie mój lekarz powiedział, że mi nie wystawi i że mam na macierzyński iść. Zwolnienie kończy mi się 9go

Poza tym powiedział że szyjka długa i zamknięta ("zima" - jak to on powiedział). Jestem tak załamana, że nawet nie chce mi się pisać. Ja juz po prostu nie mogę dłużej. Jeszcze mnie cesarką nastraszył.

a ja przypomnialam sobie,ze czytalam o tym jak olej rycynowy przyspiesza akcje. weszlam na google i wyszukalam sporo potwierdzen.

Ja też dziś w desperacji kupiłam w aptece ten olej. Nie wiem czy przy mojej szyjce to coś w ogóle da, ale i tak będę próbować.

ulisia tylko tam jest bardzo duza rozbierznosc w dawkach. Pisz na biezaco ile i kiedy bierzesz. w razie czego .:)da
A jak ta jazda Pociagiem?
ja wczoraj mialam tyle adrenaliny,ze powinnam urodzic 6 razy, ale to nie ten hormon niestety....

Witam, nie było mnie chwile a tu tyle nowych mam wow :)
Ja dalej zapakowana, skurczów brak ale po wczorajszym KTG i badaniu wypłynął ze mnie ten czop :) no i teraz boję się wstawać że wody mi odejdą i urodzę więc siedzę na d....
Natolinku cieszę się że Ty też nadal tu jesteś i że udało się załatwić zwolnienie :)
Pozdrawiam Was wszystkie :)

reklama
Ulisia- ech masakra z tym zwolnieniem!! dlaczego masz macierzynski wykorzystywac jak nie masz dzidzi na swiecie, porabane!!

Przylaszczka- rozbawila mnie ta polozna co dziecka nie chce torturowac...a wywolywanie porodu to co przeraszam?? pieszczota hehe

Duzo mam sie przestalo odzywac jak juz urodzily sie im dzieciaczki, no ale co poradzic...

A i taka ciekawostka

MyDeal - Warszawa

Do góry