reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Moriam cieszę się, że dałaś znać :) Bo ost. się podpytywałam czy ma ktoś z tobą kontakt poza BB.
Teraz niech sobie Maurunia tłuszczykiem obrasta :)

No, a tak poza tym dopadło nas pierwsze zaczerwienienie tyłka :angry: Pożegnałam się w związku z tym z mokrymi chusteczkami na rzecz wody i wacików. Tak poradziła położna. Przy przewijaniu smaruję sudocremem i zobaczymy jakie tego będą efekty.

Z doświadczenia polecam Ci zamienić sudocrem na bapanthen Maść lub Alantan, moja Zuzka miala cały czas czerwoną pupę przy sudocremie do tego stopnia że robiły się bąble, jak zmieniłam na bepanthen od razu pomogło. Poza tym po przemyciu chusteczkami wytrzeć pupę do sucha i potem smarować. Powodzenia :)

ja z gorącym apelem: DOPISAĆ SIĘ DO LISTY, KTO ZAMARUDZIŁ I JESZCZE TEGO NIE ZROBIŁ!!!

:biggrin2::biggrin2::biggrin2:23.09-01.10 Efa (Ewa, 30 lat) chłopiec – Aleksander
:biggrin2::biggrin2::biggrin2:28.09-30.09 Beata10 (Beata, lat 33) chłopiec -Wiktor
30.09 emiliab (Emilia,lat 32) chłopiec Franciszek
:biggrin2::biggrin2::biggrin2:30.09 dawidowe (Justyna, 31 lat) dziewczynka – Laura
:biggrin2::biggrin2::biggrin2:30.09-01.10 aga12/1979 (Aga, 30 lat) chłopiecSzymon
:biggrin2::biggrin2::biggrin2:01.10 margerrita (Gosia, 27 lat) chłopiec – Patryk
:biggrin2::biggrin2::biggrin2:Monique 1977- chłopiec – Marcin
:biggrin2::biggrin2::biggrin2:02.10 sparrowkot (Monika 29lat) dziewczynka - WANESSA
fasolkaania (Anna, 28 lat) dziewczynka – Lilianna
monia140190 (Monika, 20 lat) dziewczynka - Wiktoria
:biggrin2::biggrin2::biggrin2:03.10 Aniulek84 (Ania, 26 lat) chłopiec – Bartosz
Ulisia (Ula, 25 lat) chłopiec – Marcel
:biggrin2::biggrin2::biggrin2:04.10 Muminka (Jola , 29 lat) dziewczynka Jasminka
05.10 natolin (Julia, 25 lat) chłopiec– Piotrek?
:biggrin2::biggrin2::biggrin2:mała_mi88 (Gosia, 22 lata) chłopiec– Łukasz (24.09?)
:biggrin2::biggrin2::biggrin2:Aniolek2310 (Ewa, 25 lat) dziewczynkaZuzanna (4.10-6.10?)
05.10 lola33 (Sylwia, 33 lat ) chłopiec Kamil 05.10
dorisday2512 (29 lat) chłopiec - Oliwier
Nina6x (Janina, 25 lat) chłopiec - Jan
06.10 dobranocka (Katarzyna, 25 lat) - dziewczynka - Justyna Franciszka
kruszynka84 (Kasia, 26 lat) - dziewczynka - Pola
07.10 cass (Kasia, lat 28) dziewczynka - Maja/Nadia
08.10 basienka2807 (Basia, 25 lat) chłopiec– Filip
Ida Sierpniowa (Basia, 25 lat) dziewczynka – Helenka(?)
Madziol (Magda, 26 lat) chłopiec - Filip
09.10 mona6061 (Monika, 28 lat) dziewczynka – Nadia
:biggrin2::biggrin2::biggrin2:czarodziejkaM Gosia(29 lat) chłopiec- Krzysztof
:biggrin2::biggrin2::biggrin2:10.10 JOLI77 (Jola, 33 lat) dziewczynka Gabrysia
sylwia85 (Sylwia, lat 25) chłopiec- Cyprian
SylwiaZG (Sylwia, 32 lata) dziewczynka Alicja
:biggrin2::biggrin2::biggrin2:DZIULKA78 (Magda)lat 32,dziewczynka - imienia nie zdradze-do narodzin
12.10 coffee (Grazyna, 34 lat) dziewczynka - Emma
Maga76 ( Aga, 34lat) dziewczynka - Zuza lub Gosia :)
:biggrin2::biggrin2::biggrin2:Alicja z Krainy Czarów dziewczynka -Izabela
15.10 kurka_pieczona dziewczynka - Łucja/Sara/Sandra (?)
cambria (Monika, lat 29) chłopiec - Karol
16.10 monimoni (Monika, 23 lata) dziewczynka – Lena
17.10 makuc (Gosia, 24 lata) dziewczynka – Alicja
Sivle69 (Paulina, 22 lata) chłopiec - Adam
18.10 ryba30 (Agnieszka, 34 lata) chłopiec– Sebastian
:biggrin2::biggrin2::biggrin2:19.10 Madlein (Magda, 23 lata) chłopiec– Wiktor Jan
Miniu77(Ania,33 lata)chłopiec-Kasper
dagisu (Dagmara 25lat) chłopiec- Aleksander
:biggrin2::biggrin2::biggrin2:21.10 concita85 (Kinga, 25 lat) chłopiec– Daniel,
onesmile (Ania, 32), chłopiec - Paweł Krzysztof
22.10 e-lona (Ilona, 30 lat) dziewczynka – Laura?
moriam(Monika,30lat) dziewczynka-Maura
24.10 smoniq (Monika, 34 lat) dziewczynka Maya
25.10 daaa (Dagmara, 23 lat) dziewczynka - Daria
26.10 malutka80 (Iwona, 30 lat) chłopiec– Bartosz
kasis (Kasia, 30 lat) chłopiec Błażej
iwcia1234 (Iwona, 21 lat) dziewczynka– Dominika/Natalia
agrafa (Ewelina, 27 lat) dziewczynka– Jagoda Natalia
kahaaa (Kasia, 29 lat) chłopiec– Tomasz
married_1982(Ania, 28l) dziewczynka-Natasza
lolisza (Olka, 27l) chłopiec - Franek (wg USG 22.10)
27.10 ladygab (Gabi, 26 lat) dziewczynka– Magda?
30.10 Roxannka (Karolina 27 lat) chłopiec - Patryk?
31.10 daissy_ chłopiec - Daniel
asiorek82 (Asia 28lat) dziewczynka- Alicja

Juz sie dopisalam. :-)

Cass, ja właśnie smarowałam alantanem i ten zaczątek odparzenia właśnie na nim mam :-(
Może to drugie spróbuję, ale narazie od wczoraj po tym sudocremie mam wrażenie, że jest lepiej.

Dziulka, Ciebie to chyba jakaś deprecha dopadła co ? Będzie dobrze, zobaczysz :tak:
Ale rozumiem Cię bo sama się tu żaliłam po pierwszej nieprzespanej nocy. Nad ranem siedziałam na łóżku i ryczałam. Teraz jakoś ochłonełam, ale pewnie do kolejnej takiej nocy.
Ja zawsze byłam śpiochem i potrzebowałam tych 9 h snu, mam nadzieję że organizm jakoś się dostosuje.

My właśnie wróciliśmy z 30 minutowego spacerku :-D Słońce dobrze robi na psyche.

Witam kochane,

Niedawno wrocilam ze szpitala z usg, ktore potwierdzilo,ze Pawel na tylku siedzi i dynda nogami. Konsultanta nie bylo, kazali przyjechac znow jutro popoludniu na kolejne usg z konsultantem od 'pozycji posladkowej :-)', ktory, miejmy nadzieje madrze cos powie i przede wszystkim ustali plan dzialania.

Po szpitalu bylismy sobie z mezem na obiedzie w moim ulubionym miejscu, czyli na lotnisku (kocham lotniska!!!) i najedlismy sie jak BĄKI pewnej typowo szkockiej potrawy.Teraz ledwo sie ruszam. Ide wanne umyc, to sie troche pogimnastykuje.

Co do opieki przed urodzeniem i zaraz po urodzeniu, to wiem, ze w Polsce jest masakrycznie. To znaczy, polozne niemile, malo pomocne, zaganiane i srednio zyczliwe. Od kolezanek, ktore rodzily w UK slyszalam, ze jakby mialy rodzic jeszcze raz, to tylko w UK wlasnie, bo taka bombowa opieka. Coz, bede miala okazje sie przekonac juz calkiem niebawem...

dziewczyny po porodzie - trzymajcie się! jestem pewna, że depresja po porodzie i mnie dopadnie... szczególnie, że dla mnie sen to podstawa

ty jesteś w szoku a dla mnie pójście na ktg to jest cała wyprawa pociągiem. to nie jest takie proste. poza tym mój lekarz zalecił mi dopiero pierwszy raz.

Dla mnie ważniejsze jest zdrowie dziecka niż dyskomfort podróżowania polską koleją :-)

Swoją drogą dziwne dla mnie to co piszecie. Nasz szpital ma fatalne opinie, a bez problemu robią KTG. Albo na oddziale, albo w poradni. Warto mieć skierowanie od gina, ale to tylko formalność, ja mam od prywatnego prośbę na zwykłej kartce o KTG po 38 tc. Co więcej, po pierwszym mnie położne zachęcały, żebym częściej chodziła, bo Mały wariował, a tak to się dzieci przyzwyczajają.

onesmile ja już się zgłaszałam do tej listy i dalej mnie nie ma, a nie wiem o co z nią dokładnie chodzi. Więc jak masz wiedzę i moc to pomóż, 15.10 ARTUR, 30 lat ja.

lolisza wracając do tematu szpitali i tej doby po. W jednym powiedzieli, że jak będą mieli dużo dziewczyn to mnie wypiszą i koniec i nie interere ich, że ja 70 km mam do ich placówki. Z bada robią słuch i dziecko ogląda neonatolog.
W drugim szpitalu powiedzieli, że w moim wypadku minimum 2 doby, bo za daleko mieszkam, żeby mnie wypuszczać, poza tym muszą jakąś fenylo coś tam zbadać. Mukowiscydozy nie robią rutynowo nigdzie.
Słuchaj, jeśli ja mam GBS- to mi powiedzieli, że dostanę antybiotyk dożylnie i OK. Jeśli dostanę dwie dawki, to nawet dziecka nie badają- czy to OK?

Ostatnia edycja:
kochane a jak to jest z tym jedzeniem przed porodem? Czytałam, że i nawet w trakcie jedzą dziewczyny żeby mieć siłę. Mówię oczywiście o porodzie SN.

Szczerze to nie wiem skąd u mnie dzisiaj ta biegunka. Ano i chwilę poprasowałam i już mnie w krzyżu napierdziela!!

reklama
Do góry