reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

DZIEKI ZA KOMPELEMNCIKI:))) mam mase zdjec -piki co wszystko ze szpitala, jutro jak znajde chwilke to wrzuce i przy okazji opowiem o porodzie i calym pobycie w szpitalu....ostrzegam bedzie tego masa!!!:))))))))

reklama
Dziulka kochana GRATULACJE ! Oglądam, oglądam i napatrzeć się nie mogę :) Tata dumny, a Ty kochana taka rozpromieniona ! Wiadomo klejnot w waszych rękach.
Relacje zdawaj na raty, bo małża wkurzysz i ci net odłączy :D
Czy Leane ma odpowiednik polski ? Bo bardzo ładnie brzmi po francusku.
Ewelew również GRATULACJE !

a ja wlasnie pichce obiadokolacje. piersc z kurczaczka w panierce z przyprawa do gyrosa, ziemniaczki zapiekane z sosem czosnkowym i salatka. mmmm ;-)
GRATULUJE nowym mamusiom, dziulka śliczna twoja dzidzia:)
a teraz może zakłady, która urodzi pierwsza z tych co zameldowały odejście koreczka. ja chcę wygrać ja :p:-D:blink:

Dziulka- witaj, oj czekam na twoje historie bo na pewno beda swietnie opisane, a coreczka super!!!

Ewlew- gartuluje corci!!

Widze ze mamy wyscig czopowy, ktora teraz idzie rodzic???

Dziulka kochana GRATULACJE ! Oglądam, oglądam i napatrzeć się nie mogę :) Tata dumny, a Ty kochana taka rozpromieniona ! Wiadomo klejnot w waszych rękach.
Relacje zdawaj na raty, bo małża wkurzysz i ci net odłączy :D
Czy Leane ma odpowiednik polski ? Bo bardzo ładnie brzmi po francusku.
Ewelew również GRATULACJE !

nie ma odpowiednika polskiego jej imie:))) u mnie juz rodzinka dostala zrypke bo mowia ze to chyba Lenka po polsku, ja mowie ze nie Lenka bo to co innego i sie wkurzylam ze to tak jakby ktos na moja kuzynke zamiast Agnieszka mowil Agata. cholercia juz nie wymagam od nich znajomosci francuskiego ale imie maja mowic tak jak jest.

Gratulacje Dziulka
Sliczne . Ja po wczorajszej depresji nastawilam sie na termin. nerwy mi siadly. jak zacznie sie wczesniej to bede sie cieszyc.
Data porodu ozncza ze 50% rodzi wczesniejsze 2 tyg, 50% dwa kolejne tygodnie. Widocznie ktoś musi po.....
Mam tylko strasznie twardy brzuch ......

reklama
Dziewczynki, ja 1 poród miałam wywoływany w 41 tygodniu. Leżałam od 7 do 15 pod kroplówką, skurcze były ale rozwarcia zero.
Odpuścili sobie i stwierdzili że dadzą mi odpocząć. Ok 21 zaczęły się skurcze i o 2.10 urodziłam. Nie było źle, rozwarcie się ładnie robiło, urodziłam bez nacinania, z bloku porodowego sama poszłam od razu pod prysznic i bez problemu mogłam zajmować się małą. Wszystko ładnie się goiło i po 3 dniach do domku. Szczerze Wam powiem że w życiu nie chciałabym mieć cc, to jest jednak operacja, jest po niej rana i na pewno jest ciężko zająć się samemu sobą i dzieckiem, przynajmniej na początku. No i oczywiście po porodzie SN dostałam małą od razu do cyca, co było najcudowniejszym uczuciem na świecie :) Tak więc nawet gdyby mieli mi wywoływać i tym razem wybrałabym tę opcję niż cc.

szczerze popieram te słowe choc mnie SN nie było dane. Jeszcze teraz troche mi rana po cc doskwiera i ciagłe podnoszenie z mała z łózka albo fotela jest czasem ciezkie a mała wazy koło 2,5 kg. Co by było jak bym urodziła 4,5 kg klocka kto by sie nia zajmował w spzitalu?

Dziulka słodka ta twoja dzidzia. Gratuluje i trzymam kciuki w docieraniu sie.

Rzutka moja dzis tez postanowila mnie w nocy wykonczyc i co 1,5 właczała syrene na jedzenie. Ja juz nie wiem boje sie ze wkoncu peknie. Nawet jej nie mozna herbatka oszukac bo z usmiechem wypije a zachwile jeszcze obali butelke z mlekiem.

A my dzis zaliczyłysmy spacer do hipermarketu w celach kupienia mleka w promocji ale niestety tylko bebilon 2,3 i 4 a 1 po normalnej cenie. Dziecko musiała oczywiscie sie posilic jeszcze na klatce schodowej a potem w sklepie a teraz spi jak suseł. W niedziele robimy wypad komunikacja miejska przynajmniej godzine i wnuczka odwiedzi babcie i dziadka. Nawet bedzie nocowanie i maja dojechac jeszcze dwie ciocie na ogledziny. Lepiej wszyskich przyjac u rodziców nic u mnie bo przynajmniej nie bede latała przy gosciach, gotowała i jeszcze robiła zakupy a tak sama bede gosciem ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry