reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
To ja też poproszę o fluidki:):) Na jutro potrzebne:)) A najlepiej na dzisiaj...........

U mnie prócz tego, że mam humor nie w pięć nie w dziewięć, to jeszcze pobolewa wszystko. Nawet mięśnie pośladka czuję. Jejkuś jak ten czas niemiłosiernie leci...........
NAjgorsze jest czekanie i zastanawianie się czy, nie będą czasem wywoływać. Jedno co dobre to, że człowiek w domciu jest. Ale mi się dzisiaj kończy zwolnienie i ne wiem co dalej???????????????????????

Ale mamusiek przybyło nowych:) Ciekawe co dalej weekend przyniesie?:):)

Urodzcie juz we 3 w sobote- bo dzisiaj to korki pewnie beda wieksze ;) a jutro na luziku i maz zrobi pepkowke dla znajomych spokojnie :)
Ja z racji tego,ze lekarz powiedzial ,ze SIE NIE SZYKUJE NIC jedziemy do tesciow 120 km od wroclawia.

zimno, a jeszcze remontuja piec i przez 2 dni nie ma w bloku cieplej wody . Masakra.
dostaalm reklamowki u lekarza NIVEA i papmpers z filmikami. I tak dziecko myja na sucho mydlem cale cialo , buzie i dopiero w koncowce wrzutka do wody .....?????
a i po kazdej zmianie pampersa krem na pupe - ????? tez tak myslicie ?

Kurczę,jak się cieszę,że Efcia urodziła!!!!!!:-D Zresztą obstawiałam jej 1 października:tak:

Ulisia Ty wiesz, że teraz na Ciebie kolej ? Efuni posyłałyśmy fluidki, to teraz Tobie się należą :) Co niniejszym czynię !

A dla mnie??????????????????? Mi są potrzebne na poniedziałek,coby nie chcieli mi wywoływać,tylko zdecydowali o cc.

No to super że urodziła naturalnie i że nie miała cc tak jak chciała i oczywiście Gratulacje dla EFY!!!!

Ostatnia edycja:
No coś czuję, że ten weekend będzie obfity w porody :) Na razie nic nie pisałam do Ewuni od rana bo nie chce jej przeszkadzać ale za kilka godzin coś jej naskrobie, żeby nam dała znać o jakichś szczegółach :)

Ja miałam dziś ciężką noc. Kilka razy siusiu, budziłam się w nocy, odkrywałam się podobno i marzłam a dziś katar:/ No nic.
Plan na dziś:

Zjeść śniadanie, iść na uczelnię papierologię załatwić, zrobić na obiad meksykańskie i potem błogie lenistwo :)

:*

Hej dziewczyny
przepraszam musze to napisac - MOJ OSTATNI DZIEN PRACY - HURA HURA HURA!!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D

no i efa w koncu urodzila, mowilam, ze zacznie sezon pazdziernikowy. teraz mozemy sie rozpakowywac na legalu... :-):-)

A moja kolejka zbliża się nieubłaganie... wcale bym się nie obraziła jakby się coś zaczęło w nocy :-)
i do mnie i do mnie, mi ta bardzo są potrzebne te fluidki:sorry2:
A dla mnie??????????????????? Mi są potrzebne na poniedziałek,coby nie chcieli mi wywoływać,tylko zdecydowali o cc.

no to kciuki zacisniete za was dziewczyny. trzymajcie sie.

a moje wczorajsze jeki, ze na pewno bede ostatnia chyba jakos podzialaly na psyche bo mi wczoraj bez watpienia i w stu procentach czop odszedl, a przynajmniej jego duzy kawalek. mleko sobie tez plynie powolutku i cos mnie brzuch boli ostatnio, nie za mocno, jak na okres, ale czuje, ze sie cos rusza w wiadomym kierynku :-D moj m mi wrozy, ze za dlugo sie urlopem nie naciesze, bo urodze w poniedzialek. chyba nie mialabym nic przeciwko, a niech ta!

lolisza - mam do ciebie pytanie, nic pilnego raczej ciekawosc niz wiedza niezbedna do zycia... w srode przyszla do mnie kolezanka z 2 miesieczna coreczka i oczywiscie zachwycalam sie nia i nosilam na rekach i takie tam. mala troche poplakala, bo byla glodna. one potem poszly a wieczorem mi mleko poszlo. i moja teoria jest taka, ze mi sie mleczarnia uruchomila, bo ona plakala. oczywiscie moj m mnie wysmial twierdzac, ze to nie moze tak dzialac, bo mleko jest dla mojego dziecka a nie dla obcego, ale ja i tak dalej uwazam, ze niemowle nawet obce moze jesli nie wywolac to przyspieszyc laktacje. co ty myslisz?

lolisza pisze:
Witam - o dziwo wyspana :) Tylko jedna wyprawa na siusiu w nocy i biodra nawet nie bolały, to chyba pierwsza taka noc od dłuzszego czasu.
makuc pisze:
Poza tym ja dzisiaj nawet wyspana jestem. W nocy (o dziwo) wstawałam tylko raz i to w sumie bardziej przez własną paranoję niż potrzebę fizjologiczną.
Ja także pobiłam rekord :-) Jedna pobudka, wstałam siku, obudzona kończącą pracę pralką, rozwiesiłam pranie, gdy poczułam ogromne skurcze w dole brzucha... zakończone...jak to napisac, żeby bylo ładnie :confused: mega q-pą?

coffee pisze:
wlasnie zaraz wychodze do szpitala
nie moglam zasnac...a teraz poszlabym spac
modlcie sie za nas
buziaki
Jesteśmy z Wami myślami.

miniu77 pisze:
Makuc moze bedziemy rodzic w tym samym terminie:)u ciebie 16 u mnie 18 dni wiec duzej roznicy nie ma:)
U mnie 14, piszę się do klubu, ale może umówmy się przed 10 października?:tak:

emiliab pisze:
Dlaczego wolisz cc od wywoływania? Co jest nie tak z wywoływaniem, że taka panika przed tym?

pszczylaszczka pisze:
dostaalm reklamowki u lekarza NIVEA i papmpers z filmikami. I tak dziecko myja na sucho mydlem cale cialo , buzie i dopiero w koncowce wrzutka do wody .....?????
a i po kazdej zmianie pampersa krem na pupe - ????? tez tak myslicie ?
Kwestia gustu. Jedne niczym nie smarują, tylko po kąpieli, inne walą Sudocream co zmianę. Mnie się wydaje, że trzeba dziecko obserwować, jego potrzeby indywidualne i być elastycznym. Ja kupiłam puder, taka pudrowana dupcia mnie rozczula ;-)
kahaaa pisze:
ale ja i tak dalej uwazam, ze niemowle nawet obce moze jesli nie wywolac to przyspieszyc laktacje. co ty myslisz?
Ja nie lolisza, ale się wtrącę, to o czym piszesz jest nawet potwierdzone naukowo i często wykorzystywane przy wywoływaniu laktacji u matek adopcyjnych. Nie działa na wszystkich ;-) Dzieci koleżanek płaczą jak bobry a moje cycole milczą.

Ja walczę z bólem. Nerka ciągle boli. Tylko jak leżę na boku jest lepiej- dzięki Bogu. Jadę do Bydgoszczy do swojego starego gina, żeby cosik pomógł, zawsze pomagał, jak bolało, więc liczę na tę wizytę jak na wybawienie.

Synek musiał zejśc główką już najdalej jak się dało. Jego poranna czkawka uniemożliwiła mi zrobienie siku, tak mi dołem rzucało :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry