reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernikowe dzieciaczki 2007

reklama
Benjamin dostał dzisiaj ospę wietrzną :-(
Ciekawe kiedy bliźniaki dostaną :baffled:
Nie fajnie :no: Trzymam kciuki, żeby ospa u wszystkich miała łagodny przebieg i żeby ciebie za bardzo maluchy nie wykończyły :tak:
A u nas kolejne przeboje z zabkami :baffled: Teraz wychodza 4 na raz: ostatnia czworka i 3 trojki, z kazdej mozliwej strony :szok: Emi zrobila sie przez to bardzo placzliwa. Nawet jak inni sie smieja ona zaczyna plakac i wpycha jezyczek miedzy zabki. Uzywamy zel, ale nie bardzo pomaga:-(
Oby jak najszybciej ząbki się pokazały! :-)

A u nas wczoraj był wieki dzień. :-) Piotruś pierwszy raz był u fotografa - robiliśmy zdjęcie do paszportu. :-) Był grzeczny, chociaż pani musiała zrobić ze 20 zdjęć zanim była w stanie wybrać takie, które nadawało się do paszportu :zawstydzona/y: No ale wszystko tam było takie ciekawe :-D
Dziś po południu idziemy na szczepienie, to go przy okazji zważę i zmierzę :-)

Benjamin dostał dzisiaj ospę wietrzną :-(
Ciekawe kiedy bliźniaki dostaną :baffled:
Obserwuj ich - pewnie za dwa tygodnie. Kup maść z antybiotykiem - Vratizolin - posmaruj te krosty na buzi - szybciej wysychają i się goją i nie zostają szramy - tylko jak będziesz smarować tą maścią to już nie smaruj tym białym pudrem - najlepszy jest pudroderm;-).
Ja chłopcom ścięłam krótko włosy maszynką - było łatwiej pielęgnować krosty we włosach.

Ostatnia edycja:
Witajcie moje Drogie :-)

Widze, ze nie macie zbyt duzo czasu na kompa w tym momencie:-(

GRETI -uziemiona jestes z dziecmi. Nie dobrze. Jak sobie radzisz z 3 maluchow w domu :confused: A Benjamin jak znosi swedzaca chorobe? Mam nadzieje, ze tragicznie nie jest, co? Oby chorobsko juz sobie poszlo :baffled:

PATRYSIA- a ty jak sie czujesz? Mozesz juz wstawac? Pozdrowienia dla fasolinki:tak:

MYSZUNIA- na co Piotrus byl szczepiony tym razem? Duzo urosl? Pochwal sie zdjeciem :-)

AKWARELKA- zabki juz wykielkowaly?

WITAM:-)
U mnie juz lepiej od 2 dni nie brudze i sie lepiej czuje co więcej wstaje ale niestety mdłości nieźle mi dokuczają:baffled:1 czerwca mam wizyte co zobacze juz serduszko jeśli bedzie biło bo ja się martwie bo wiem ze ciąża jest zagrożona i przez to boje się czy dzidzia się dobrze rozwija czy jest wszystko z nią dobrze :-(mam nadzieję że jest wszystko wporządku i wiem że tak trzeba myśleć ale strach będzie cały czas az nie usłysze od ginekologa co z dzidzia:tak:

Dominiś ostatnio marudny:baffled:potrafi mi w nocy sie obudzić z płaczem i niewiadomo co jest grane ina dniu tez potrafi tak:baffled:a tak to ogólnie u nas dobrze:tak:

POZDROWIONKA DLA WAS:-)

Drogie Mamusie!
Z okazji naszego święta życzę nam wszystkim pogody ducha, dużo cierpliwości, spokoju i radości z naszych małych szkrabów!
:tak::tak::tak::tak:

Czasu na kompa rzeczywiście jakby mniej ;-)

Od czwartku Piotruś siedzi u dziadków, a my z m wypoczywamy :-) Trochę mi już tęskno do niego, ale tak myślę, że jak dobrze wypocznę, to jak wróci radość będzie ogromna. Wiem, że u dziadków mu dobrze i na pewno się nie nudzi! :-D

Zdjęciem już się pochwaliłam - zerknijcie :tak:

Co do szczepienia to ... :baffled: Nic z tego nie wyszło. Jak poszłam do apteki to się okazało, że tej szczepionki jednak nie ma, bo pani "źle spojrzała" i myślała, że można ją zamówić, a tymczasem w całej Łodzi w hurtowniach nie mają tego Pentaximu i kazali mi poczekać z tydzień, albo nawet dwa :wściekła/y: Zatem wymiarów Piotrusia też nie znam :sorry:

Patrysiu, ty się niczym nie martw. Będzie jak ma być, czyli na pewno dobrze, a jak ty się będziesz zamartwiać, to fasolce to w niczym nie pomoże. Wypoczywaj i nie przemęczaj się. No i oczywiście daj znać co i jak po wizycie u gina! :tak:

Greti, jak tam u was??? :confused:

reklama
Witajcie dziewczyny!!!jestem mama małej zuzi, tez z października 2007, 16..a propo bajek...myślalam, że telko moje dziecko jest takim maniakiem telewizji, ale widzę, że nie mam sie co martwić...my( tzn ja wraz z zuzią) szczególnie polecamy kanal bbc cebeebes( na platformie polsatu).. To super kanal pełen świętnych programów dla dzieciaczków w różnym wieku..moja zuza szczególnie upodobała sobie dwie bajki "teletubisie"( jak inni jej rówiesnicy) i "dobranocny ogród".. Uwielbia tez "boogie beebies"- to taki program co do słów piosenek uczą maluszki nieskomplikowanych kroków-polecamy serdecznie i pozdrawiamy wszystkich

Do góry