ekstasia
MAMA '04,'06,'07
Myślę, że takie dzieci jak nasze rozumieją już bardzo dużo, kwestia tego, kiedy i w jakich okolicznościach je prosimy o coś. Np jak moje dzieci się bawią lub oglądają bajkę to nic do nich nie dociera.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Myślę, że takie dzieci jak nasze rozumieją już bardzo dużo, kwestia tego, kiedy i w jakich okolicznościach je prosimy o coś. Np jak moje dzieci się bawią lub oglądają bajkę to nic do nich nie dociera.
myszunia to prawda, mamy dzieci urodzone tego samego dnia:-)
25 pazdziernik'07 to najszczesliwszy dzien w moim zyciu
RENIFER gratuluje mini maluszka. Jak samopoczucie w ciazy?
Myszunia ja po prostu wyłączam tv - przez chwilę płacze a potem zaczyna się zajmować innymi rzeczami - w ogóle nie polecam za dużo oglądania dla takich małych dzieci - lepiej się rozwijają podczas czytania im bajek - nawet te króciutkie książeczki - są bardzo dobre. Można tam pokazywać zwierzaki i naśladować ich dźwiękami, liczyć orzeszki itp rzeczy które się powtarzają na obrazku - gąski, krówki itd. Dzieci bardzo to lubią bo mają wtedy akcję i interakcję na swoje zachowania w postaci reakcji rodzica, a w tv niestety dzieci tylko biernie oglądają.No i jak już usiądzie przed telewizorem i się zapatrzy, to żadną siłą go oderwać nie można!
Raz tylko ogladala Teletubisie na youtube i musze przyznac, ze magiczny wplyw maja te stworki na dzieci. Tez sie wam tak wydaje?