Mecenasowa27
Fanka BB :)
Absolutnie nigdy do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy.. z tego co czytałam i się zorientowałam to trzeba tego unikać bo może właśnie być tylko gorzej. Chociaż może jeszcze zależy jakie oczyszczaniem. Ja akurat raz byłam i oczyszczanienpolegalo na wyciskaniu poprostu oryszczy i później jakieś kosmetyki itp i nic zupełnie to nie dało a nawet myślę że też było gorzej. Już nie pamietam dokładnie. Dobry dermatolog i badania jedynie to chyba skuteczna metoda. Dla mnie pomogło. Teraz zdarzają się oryszczy ale zdecydowanie tylko kilka na krzyż na twarzy w okolicach owulacji i okresu. Jedynie mam problem z pryszczykami na klatce piersiowej ale myślę że to może być też wpływ diety chociaż nie mam pojęcia co konkretnie może to powodować.
Zobaczyć jaki poziom. Bo w ostatnim cyklu znów pojawiło się plamienie przed okresem i ostatnio ten okres jest tak bolący, że zaopatrzyłam się w termofor. A ze walczę też z trądzikiem to badania hormonów się przydadzą. Leczenia u dermatologa nic nie dały, kosmetyczka nie pomogla, jest gorzej niż było a najgorzej jest w fazie owulacyjnej. Żeby to był jakiś delikatny trądzik to jeszcze bym przeżyła, a to są takie wielkie bolące gule. Generalnie mam dość leczenia objawów, szukam przyczyny.