Tak w macicy moze byc niewidoczny ale to co lekarz wykryl nie jest wlasnie w jajniku tylko lekarz mowi ze na 99 proc w jajowodzie a tam raczej nic innego by nie moglo byc... zreszta slyszalam juz historie ze i przy becie 150 zarodek byl widoczny zarowno w macicy jak i czasem poza...
reklama
Mecenasowa27
Fanka BB :)
Jejku to straszne [emoji17] jednak mam nadzieję że ten lekarz się mylił i jednak to jakoś polip
U mnie gin zdiagnozowal w piatek pozamaciczna, jestem zalamana kazal mi teraz co 2 dni oznaczac bete i progesteron. Mowil cos o lekach ale ze byc moze bedzie trzeba wyciac jajowod..
Raczej w jajowodzie to chyba nie polip zelaszcza ze ma 22mm.. Jeszcze mam powtorzyc bete i caly czas mam jakas minimalna nadzieje na mozliwosc leczenia metatraksem ale jak sie skonczy nie wiem, byc moze bedzie trzeba wyciac jajowod Tak zaluje ze nie zrobilam badania droznosci jajowodow przed staraniami gdybyn tylko mogla cofnac czas wszystko byloby inaczej.Jejku to straszne [emoji17] jednak mam nadzieję że ten lekarz się mylił i jednak to jakoś polip
Lekarz debil.... sorki ale 5dni po @ przeważnie nic jeszcze nie widać, dlatego do lekarza chodzi się w 7tc najwcześniej. Ja w pierwszej ciazy usłyszałam że mam torbiel na jajniku I żadnej ciąży nie ma (miałam.plamienie w terminie @ wyglądające jak okres). Ciaza była A to było ciałko żółte. Jak się martwisz idź jutro prywatnie do kogoś dobrego.Jestem 5 dni po terminie miesiaczki. Lekarz stwierdzil ze w macicy nie ma zarodka za to jest w jajowodzie struktura 22mm ktora na 99 proc jest ciaza pozamaciczna... Kazal mi oznaczac bete hcg i progesteron co 2 dni. W piatek mialam bete 270. Jutro ide znow zrobic. Lekarz powiedzial, ze dopoki nie poczuje silnych boli zebym nie szla do szpitala bo tam od razu wytna jajowod bez zadnhch innych prob podawania zastrzykow itp. Jesten po prostu zalamana, spac nie moge po nocach, kompletnie nie wiem co mam robic.
Ja bym poszła do innego lekarza, dla swojego świętego spokojuRaczej w jajowodzie to chyba nie polip zelaszcza ze ma 22mm.. Jeszcze mam powtorzyc bete i caly czas mam jakas minimalna nadzieje na mozliwosc leczenia metatraksem ale jak sie skonczy nie wiem, byc moze bedzie trzeba wyciac jajowod Tak zaluje ze nie zrobilam badania droznosci jajowodow przed staraniami gdybyn tylko mogla cofnac czas wszystko byloby inaczej.
Tak jutro ide do drugiego lekarza zasiegnac opinii na wszelki wypadek. Jednak tamten wydawal sie byc pewny i mial dobry sprzet do badan usg. I mowil ze ten pecherzyk jest na 99 proc poza jajnikiem... Ale zebym robila badania bety i progesteronu bo jezzcze chwile poczekamy z podjeciem ostatecznej decyzji..Lekarz debil.... sorki ale 5dni po @ przeważnie nic jeszcze nie widać, dlatego do lekarza chodzi się w 7tc najwcześniej. Ja w pierwszej ciazy usłyszałam że mam torbiel na jajniku I żadnej ciąży nie ma (miałam.plamienie w terminie @ wyglądające jak okres). Ciaza była A to było ciałko żółte. Jak się martwisz idź jutro prywatnie do kogoś dobrego.
Ten lekarz u ktorego bylam tez prywatnie przyjmuje, na nfz nie chodze bo to nawet nie byloby mozliwosci sie dostac pewnie przez najblizsze kilka miesiecy. Jak najbardziej zapisalam sie do jeszcze jednego zeby potwierdzil przypyszczenia ale z ta beta tez mam wrazenie ze cos jest nie tak co swiadczy o ciazy pozamacicznej, robilam w piatek bylo 270 ale te kreski na tescie ciazowym sa raz ciemniejsze raz jasniejsze niz dzien wczesniej tak jakby ta beta rosla i spadala na zmiane zamiast jednostajnie rosnac. A tak wlasnie sie podobno zdarza przy pozamacicznych... Jutro ide zrobic tez bete i progesteron. A ten pecherzyk w jajowodzie to podobno ma 22mm juz
jjm86
Niekoniecznie . Dopiero 12dpo może coś się dziać. Obserwuj swoje ciało. Dużo spokoju Ci życzę i nic nie mówię, żeby nie zapeszać.ANie wiem... Zrobiłam test i niby biel ale mam wrażenie jakby jakieś cienie cienia były ale to pewnie kreska fabryczna... 11dpo już by coś bylo
jjm86
Przy takiej becie jeszcze nic nie powinno być widać... bądź dobrej myśli i koniecznie skonsultuj to z innym lekarzem. Wydaje mi się że to za krótki czas na taką wielkość...Raczej w jajowodzie to chyba nie polip zelaszcza ze ma 22mm.. Jeszcze mam powtorzyc bete i caly czas mam jakas minimalna nadzieje na mozliwosc leczenia metatraksem ale jak sie skonczy nie wiem, byc moze bedzie trzeba wyciac jajowod Tak zaluje ze nie zrobilam badania droznosci jajowodow przed staraniami gdybyn tylko mogla cofnac czas wszystko byloby inaczej.
reklama
Dzieki, mi tez sie wysawalo ze duze jest ale lekarz oowiedzial ze nie, ze wielkosc sie zgadza i mimo ze wiekszosc pecherzykow w tym czasie ma 5-10mm to jednak 22mm tez moze byc, nie mam pojecia moze ten oecherzym jest jeszcze czyms otoczony i on zmierz xalosc ale rzeczywiscie na usg eweidentnie ten pecherzyk widac...Przy takiej becie jeszcze nic nie powinno być widać... bądź dobrej myśli i koniecznie skonsultuj to z innym lekarzem. Wydaje mi się że to za krótki czas na taką wielkość...
Podziel się: