Katia90
Fanka BB :)
Ja dziś po badaniu bety, czekam na wynikCześć dziewczyny, która dziś testuje??
Ja wypoczęłam na weekend, wyjechaliśmy po za miasto..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja dziś po badaniu bety, czekam na wynikCześć dziewczyny, która dziś testuje??
Ja wypoczęłam na weekend, wyjechaliśmy po za miasto..
Z Warszawy. Generalnie teraz dalam sobie spokoj z dermatologiem bo ważniejsze jest poczęcie dzieciątka. Porobie badania hormonalne jak będą w porządku to zrobię jeszcze testy na nietolerancje. Jak nic nie wyjdzie to zaakceptuje tą pryszczatą twarz i dam sobie spokój.
Najgorsze jest to, że płacę ciężkie składki na ZUS, mam pakiet medyczny w enel med od pracodawcy a do lekarza dostać się nie mogę a jak się dostanę to do słabego. A badania zrobić to już w ogóle. Usg transwaginalne to w końcu prywatnie poszłam, 150zl. Bo w enel-med zapis za 3 miesiące. Ok policzylam sobie kiedy ten 10dc będzie wypadac za te trzy miesiące, okres się spóźnił i musiałam odwołać a zapisy znowu na za trzy miesiące. W dupie mam te 500+ które mi obiecuje nasz rząd po urodzeniu dziecka, chciałabym moc normalnie iść do lekarza wtedy kiedy potrzebuje, zrobić badania tyle ile potrzebuje żeby to dziecko móc mieć.
U mnie przy becie 3500 nie byli w stanie zlokalizować pęcherzyka , po chyba 30 minutach lekarz doszukał się zmiany w lewym jajowodzie. U Ciebie może być poprostu za wcześnie aby było coś w macicy widać. Trzymam kciuki aby wszystko się dobrze skończyłoTak jutro ide do drugiego lekarza zasiegnac opinii na wszelki wypadek. Jednak tamten wydawal sie byc pewny i mial dobry sprzet do badan usg. I mowil ze ten pecherzyk jest na 99 proc poza jajnikiem... Ale zebym robila badania bety i progesteronu bo jezzcze chwile poczekamy z podjeciem ostatecznej decyzji..
Ten lekarz u ktorego bylam tez prywatnie przyjmuje, na nfz nie chodze bo to nawet nie byloby mozliwosci sie dostac pewnie przez najblizsze kilka miesiecy. Jak najbardziej zapisalam sie do jeszcze jednego zeby potwierdzil przypyszczenia ale z ta beta tez mam wrazenie ze cos jest nie tak co swiadczy o ciazy pozamacicznej, robilam w piatek bylo 270 ale te kreski na tescie ciazowym sa raz ciemniejsze raz jasniejsze niz dzien wczesniej tak jakby ta beta rosla i spadala na zmiane zamiast jednostajnie rosnac. A tak wlasnie sie podobno zdarza przy pozamacicznych... Jutro ide zrobic tez bete i progesteron. A ten pecherzyk w jajowodzie to podobno ma 22mm juz
Powtórz za dwa dni! Bardzo mala, a ile od owu?Mam wynik bety, ale najgorszy z możliwych 5,34
14 dni, dziwne że testy pokazywaly druga kreskęPowtórz za dwa dni! Bardzo mala, a ile od owu?
Dziwne u mnie 21dpo beta wyszła 12 a 23dpo 5.. za to testy nie pokazywały nawet cienia kreski a zrobiłam ich 6 w różnych odstępach dni14 dni, dziwne że testy pokazywaly druga kreskę
To były moje pierwsze objawy przed miesiączka jeszczeJa powtórzyłam Wczorajszy test dziś rano, ale z drugiego moczu i chyba jeszcze jaśniejszy cień się pojawił, albo mi się wydaje w każdym bądź razie coś jest, powtórzę w sobotę rano jak beta będzie większa i zobaczymy. Trzymajcie kciuki choć pobolewa mnie brzuch jak na okres, piersi również i cały czas chodzę siku pierwszy termin okresu-niedziela