reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

wypił dwie piersi ulał się cały i wszytko do okola łącznie ze mną odbiłam go a mu z buźki płynęło mleko i to nie takie rzadkie ale z samego dna piersi już z tłuszczykiem bo bardzo geste i żółtawe wiec nie sadze aby o głód chodziło.

w ubiegłym miesiącu kupiliśmy mu NAN na ulewanie wypił butelkę reszta mleka poszła do kosza

reklama
Jurczux a bez body na spacer? Kurcze samego pajacyka to bym się bała, jednak dziecko się nic nie rusza :-) ja ubieram body zawsze, na to kaftanik i spodnie, na to jeszcze sweterek i kombinezon i kocyk :-) w domu wiadomo inaczej ;-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam obsesję w drugą stronę, żeby nie przegrzać malucha. Sprawdzam ciągle kark no i myślę że jak ja mam tylko lekka bluzkę i kurtke i mi ciepło to jej pod dodatkowymi dwoma kocykami też. Tak wychodziliśmy jak bylo w okolicach zera jak dzis mamy ujemna to body zaloze. Bo na początku trochę grubiej ubieralam i zaczęłam się zastanawiać w co będę ubierać jak będzie zimno więc przystopowalam i jak wraca ze spaceru to jest cieplutka więc myślę że ok. Poza tym nie rusza się ale tam też żaden wiatr nie dochodzi jak jest osłonka i Buda postawiona.
A do jakiej temperatury zamierzacie wychodzić?

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

A jest coś takiego podobno jak wieczorne marudzenie i wszystkie bodźce nowe są wtedy przetwarzane a niedoskonały układ nerwowy nie radzi sobie i stąd marudzenie, tak mi tłumaczyla położna ale też jak jęczy do północy czasem to nie mogę juz wytrzymać....

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas to norma, że młoda zadypia o. 23 później budzi się miedzy 1 a 2 poje i zasypia do 5. My w przyszlym tygodniu do Pragi jedziemy na kilka dni, boje się jak mała bedzie funkcjonowac. wczoraj bylismy na koncercie, dziecię zostało z ciocia i super funkcjonowala :)
Musze sie pochwalic moja tak slicznie glowe zaczęła trzymać, do tego rączki do buźki zawedrowaly i chwytac zaczyna zabawki i to wszystko w przeciągu weekendu :)
A wasze dzieciaki też się tak slinia ?

U nas na razie dziewczynka jak aniołek, buzia jej się śmieje, nie płacze może to dlatego, że mąż wrócił? Ja już przyzwyczajona do wysokich obrotów, nagle teraz mam za dużo czasu wolnego hihi :-) Moja też się ślini może taki etap :-)My już przy zasypianiy wypracowaliśmy rutyne, po 19 kąpiel, jedzenie, 30 minut spania, znowu jedzenie i dziewczynka śpi do 3, zje i śpi do 6 zje i o 8-9 wstajemy :-) Ja o psa nigdy się nie martwiłam, biega wokół małej przylatuje do mnie jak płacze, przy gościach siedzi i pilnuje czy aby nic jej nikt nie zrobi ale bałam się o kota no i niepotrzebnie, siedzi zwykle z boku i się nie wtrąca :D

No tak po 22..kilka razy na godz patrzalam przez sen bo sie maly czasem wiercil ale spal dalej budze sie a tu ta godzina!:)
Ale kurde wkurza mnie ze mam piersi takie miekkie caly czas z dwoch musze malego nakarmic bo najesc sie nie moze,tyle godz bez karmienia zawsze piersi mi sie tak mocno napelnialy a od trzech dni slabo..
Moje też takie miekkie są os jakiegoś tygodnia i boje się że dziecko mam nie dożywione bo pociągnie chwilę i tak się denerwuje płacze i wije się strasznie...
Wiktorka moja to się strasznie ślini jak buldog :-D

Oj tak, u nas ślinienie na maksa, czasem jak wkłada rączkę do buźki to aż pół rękawka ma mokre [emoji15]
Ja zamierzam z małą wychodzić cały czas jak tylko nie będzie padać. Najwyżej jak będzie bardzo mroźno to będziemy szybciej wracać. Generalnie to planujemy jechać z małą w marcu na Słowację, pojeździć na deskach. Coraz bardziej stresuje mnie ta wizja, bo to długa podróż plus zupełnie nowe warunki dla małej, no ale jak nie spróbujemy to nie przekonamy się jak będzie.

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj tak spaceru nawet jak zimno to nie odpuszcze, chyba, że właśnie pada ale to wtedy pakuje małą do samochodu i spacerujemy po galeriach lub jedziemy do rodziny bo już tak przyzwyczaiłam dziewczynke do wyjścia o 11 że w domu ryk jak nie jedziemy gdzieś :-)

Do góry