reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

reklama
U nas również rączki w buzi lądują i ślinotok, że hej [emoji1]
Poza tym jak jest najedzony i ma dobry humor to leży sam w łóżeczku i patrzy na misia i próbuje go chwytać [emoji3] rozkosznie to wygląda... I te jego miny i stękania... Cudo [emoji3]

Właśnie wróciłam ze spaceru, takie ładne słoneczko u nas, że trzeba było wykorzystać, chociaż temperatura ujemna [emoji3]

Kurcze mój mąż jest w domu na l4 i myślałam, że tyle zrobię a tu wychodzi na to, że jak byłam sama to miałam bardziej czas ogarnąć [emoji1]

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiktorek już wyrósł z 56 kurczę a miał niektóre ubranka założone tylko raz w szpitalu - zastanawiam się czy nie odsprzedać ich jakiejś mamie z forum

Mój synek tez wyrósł ale miał wszystkie ubrane kilka razy [emoji1] ja zostawiam przez dwa lata ubrania, poza tymi które mi jakoś tam nie pasowały, te oddam szwagierce do potrzebujących mam. Może komuś się przydadzą [emoji1]

Ja też zostawiam, moj nie chce sprzedawac. Mowilam wam ostatnio ze chce drugie dziecko, tylko nie mozemy dojsc do pprozumienia w tym temacie. Ja b chciala szybko żeby była mala różnica wieku i żebym.mogla wyjsc z pieluch za jednym razem. On chce czekac kilka lat wiec raczej dupa z tego, raczej za kilka lat gdy dziecko bedzie odchowane nie będę chciala wracac do pieluszek.

Wiktorka dobrze cię rozumiem, ja też chcę jak najszybciej, jak tylko poczujemy się na siłach :)
Moja przyjaciółka też tak chciała, ale miała problem z hormonami i się nie udało, a teraz mając synka półtorarocznego już odwleka sprawę, bo mają wszystko super zorganizowane, ona już jest w rytmie pracowym i bobas znów by im wszystko wywrócił do góry nogami.
Nie wiem dziewczyny jak u was, ale w Warszawie są takie grupy sprzedażowe dla mam na Facebooku i tam się mamy ogłaszają, działa to super. Ja sama kupiłam tam nianię, podgrzewacz, kombinezon i kilka innych niepotrzebnych rzeczy i jestem zadowolona. Może poszukajcie u siebie takich grup. U mnie ubranka na razie zostają :) Mała po mału wyrasta z 62 :)

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też są takoe grupy i faktycznie działają super. Moja jeszcze wchodzi w 62 ale myślę, ze w styczniu bedzie juz 68. Najbardziej wkurza mnie to, że różne sklepy mają różną numeracje i tak zamawialam spodenki na 62 a przychodzą super duże.
Druga sprawa jakie pampersy używacie? my probowalismy i dady i te z rossmana i po wszystkich cipka podrazniona i wychodzi nam, że tylko pampersy wchodzą w grę. Nie ukrywam, że szkoda mi pieniędzy na pampersy wiec ciagle szukam tanszych rozwiązań
Wiola i co robicie? staracie sie o drugie? ja o to staralam sie kupe czasu wiec z ewentualnym kolejnym też latwo pewnie nie bedzie.

Ostatnia edycja:
U nas na szczęście Dady są ok :-) za to pampersy niekoniecznie bo się mu zawsze przyklejają do pupy wiec używamy tylko dady :-)

Co do grup sprzedażowych to u nas tez są na fb w naszej okolicy i tez sama tak kupiłam kilka rzeczy :-)

Mu też dady używamy i na szczęście ok, za to po chusteczkach dady mała miała jakieś krostki na dupce.

A co do starania się to jeszcze nieee ;) Może za jakieś pół roku. Ja się szykuję na wypad na koncert do Londynu z przyjaciółkami pod koniec czerwca, jak Julcia będzie grzeczna to może po powrocie zaczniemy :)
A tak z innej beczki to mój mąż jest przekochany i naprawdę na głowie staje, żeby mi zrobić jakąś przyjemność, a ja dwa razy już zepsułam niespodziankę. Pierwszy raz zaprosił moje przyjaciółki do nas (mieszkają jakieś 100 km od nas) i zaplanował, że wyjdziemy sobie gdzieś, a on zostanie z małą a potem dziewczyny zostaną na noc, żeby był czas na plotki. Pech chciał, że to był ten dzień kiedy byliśmy z Julką w szpitalu i on non stop z kimś pisał aż się wkurzyłam i powiedział, że przyjeżdżają. I tak przez ten szpital nie było żadnych szaleństw, tylko siedzenie w domu.
A teraz w sobotę wypatrzyłam ten koncert i zaczęłam wypisywać do dziewczyn i okazało się, że on już organizował dla mnie ten bilet i miałam go dostać na gwiazdkę :)

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry