reklama
anuleczkab
Fanka BB :)
A ja wywolywanego nie wspominam zle, tyle ze trzy dni po terminie. Leżalam pod ktg do końca od momentu gdy odeszly mi wody, czyli jakies 2 godz. Przed partymi. Tak to mogłam chodzić, być pod prysznicem, nie było źle. Lezalam z dziewczyna, której akcja sie tak zaczynała i wygasała i w koncu troche po terminie miała wywoływany i wody były już zielonkawe, wiec chyba nie ma co za długo czekać też. Ale to lekarz musi decydować.
tekila85
Czekać za długo nie na co, ale wywoływać w terminie czy przed to chyba jednak źle rozwiązanie... Gdyby mi się lekarz zapytał to zdecydowałabym się tak tydzień po terminie. Tak naprawdę ciąża przenoszona to dopiero po 42tc ale to bym się już bardzo bała.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Życiowa
a widzicie... ja mam w bite w kartę ze poród w 40tyg. niby idealnie w terminie. a jednak nie do końca bo wody były zielono krwiste i cala ta moja historia do bani... oznaki przenoszenia itp. wiec ja nie wiem jak byłoby najlepiej.... czy czekać czy nie... ale skłaniam się bardziej ku nie czekaniu ze względu na doświadczenia. ..
niby dziecko samo wie kiedy wyjść ale prawda jest taka ze coraz więcej kobiet ma problemy z porodem... nie wiem czy to kwestia rozwoju człowieka i cywilizacji czy co... stąd też wzrost liczby cc. nie mówię o tych na życzenie.
ja teraz naprawdę się ciesze ze będę miała zabieg... a z drugiej tez się boje... ze może za wczesnie że może znowu coś źle obliczyli jak przy pierwszej ciąży itp.
Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
niby dziecko samo wie kiedy wyjść ale prawda jest taka ze coraz więcej kobiet ma problemy z porodem... nie wiem czy to kwestia rozwoju człowieka i cywilizacji czy co... stąd też wzrost liczby cc. nie mówię o tych na życzenie.
ja teraz naprawdę się ciesze ze będę miała zabieg... a z drugiej tez się boje... ze może za wczesnie że może znowu coś źle obliczyli jak przy pierwszej ciąży itp.
Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
Wiktorka88 O
Ja myślę, przynajmniej mam taką nadzieję, że problem polega na tym że czesc kobiet na zwolnieniu nic nie robi tylko leży (oczywiscie mam tutaj na mysli tylko ciążę bezproblemowe). Niby u aktywnych kobiet wszystko przebiega szybko i sprawnie. Przynajmniej wolę wto wierzyć
Życiowa
Wiktorka no ja do końca się z tym nie zgadzam.
bardziej chodziło mi o to ze cały syf w jedzeniu np. antybiotyki hormony itp tak wpływają na nasze organizmy ze się sypie nam wiele istotnych spraw. .. gospodarka hormonalna kobiety jest delikatna... a zbyt dużo czynników ją regulujących jest zaklocanych. ..
Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app
bardziej chodziło mi o to ze cały syf w jedzeniu np. antybiotyki hormony itp tak wpływają na nasze organizmy ze się sypie nam wiele istotnych spraw. .. gospodarka hormonalna kobiety jest delikatna... a zbyt dużo czynników ją regulujących jest zaklocanych. ..
reklama
Życiowa
ale oczywiście życzę każdej kobiecie żeby mogła rodzic tak jak chce i żeby szlo to sprawnie i naturalnie
bo taki poród musi być pozytywnym przeżyciem wtedy
bo taki poród musi być pozytywnym przeżyciem wtedy