reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

tak się zastanawiałam jak dobrze czujecie już ruchy w swoich brzuszkach ? jestem w pierwszej ciąży i cały czas nie jestem pewna czy to aby na pewno ruchy bobasa czy może jednak coś innego :-) czujecie już takie wyraźne kopnięcia itp czy jeszcze nie ?

Ja czuję wyraźne ruchy ... odróżnia kiedy ma czkawke (np. TERAZ ;) ) a kiedy po prostu fika czy się przeciąga lub wypina.... stwierdzam że mój chyba ma ADHD bo nie mam okresów spokoju. .. codzienne wariuje i to w miarę o stałych porach...

@Nevka kochana trzymam za Ciebie kciuki i śle ciążowe pozytywne wirusy :*:*:* u nas tez ryzyko konfliktu i młody na bank tak jak starszy ma krew po tacie .... mam nadzieje ze będziesz się cieszyć niedługo ciąża a później bobaskiem / bobaskami :)

Paulina gratuluję Zosi ;) a myślałam że będzie chłopczyk ;) .... utrzyj nosa szefom :)

Ps. Dziewczyny jak widać zgłaszalysmy problem z postami ... były głównie na zamkniętym ale tu też się zdarzało a przynajmniej mi ;) ... msm nadzieje ze jak najszybciej naprawia i forum będzie działać bez zarzutu

reklama
No bank podali jej immonuglobuline po zabiegu ... I w takiej sytuacji jeśli przy badaniu odczyn coombsa wyjdą przeciwciała To 3-krotnie w ciąży będzie miała podana immonuglobuline

Dziewczyny dziękuję za takie pozytywne komentarze :* tak się ciesze, ze odpowiedziałyscie mi ;) myślę że w końcu kiedyś się uda :) co ma być to będzie :*

Nie wiem co dalej z tym konfliktem... będę pytać na kontroli u ginekologa. :(

przeważnie dostaję się na drugi dzień, chyba że mieszka się w duzym miescie to wtedy szp;ital moze mieć... u mnie sprowadzają ze Szczecina i zarówno po porodzie jak i w tej ciąży po plamieniu dostałam na drugi dzień

Witam dziewczyny!
Ja się nabawiłam zapalenia tchawicy, nic nie mowie (na co mąż nawet zadowolony).:)
Boli mnie okropnie w płucach ;/ a noce jak dziś doszedł kaszel to myślałam że umrę.
Wszystko przez zakupy na weekendzie w marketach budowlanych i klime....
Zrobiliśmy (a raczej mąż) Hihi szafę giganta wiec mogę coś zacząć kupować, jest gdzie składać! :)
Ale jak narazie przespie pewnie ten tydz z gorączka pod kocem.

Beatka, co do męża i nieszczęścia jakie go spotkało to mój zawsze mówi ze gra by coś zarobic. A ja się śmieje ze jemu Prezes nie płaci tyle co odszkodowania dostaje, co sezon coś i nawet już ostatnio na SORze jak mu głowę lekarz szyl to dopytywal a jak kolana,? A bark zagojony...? Itd zazwyczaj szyje go ten sam :D

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja zauważyłam że jak tylko mój maz kładzie rękę na brzuchu to mały się uspakaja;) oby miał na niego tak zbawienny wpływ jak się urodzi i bedzie marudził hehe:D

U nas jest dokładnie tak samo, jak tatuś przykłada rękę do mojego brzucha, to mały momentalnie robi się spokojny.
A tak to już od kilku tygodni czuje wyraźne ruchy, od paru dni to nawet już widać na zewnątrz, że mały szaleje w środku:)
Jutro wizyta, zobaczymy co tam nowego słychać u tej małej istotki. Mąż idzie pierwszy raz ze mną i już nie może się doczekac.

Do góry