reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

tak się zastanawiałam jak dobrze czujecie już ruchy w swoich brzuszkach ? jestem w pierwszej ciąży i cały czas nie jestem pewna czy to aby na pewno ruchy bobasa czy może jednak coś innego :-) czujecie już takie wyraźne kopnięcia itp czy jeszcze nie ?

Ja czuję wyraźne ruchy ... odróżnia kiedy ma czkawke (np. TERAZ ;) ) a kiedy po prostu fika czy się przeciąga lub wypina.... stwierdzam że mój chyba ma ADHD bo nie mam okresów spokoju. .. codzienne wariuje i to w miarę o stałych porach...

@Nevka kochana trzymam za Ciebie kciuki i śle ciążowe pozytywne wirusy :*:*:* u nas tez ryzyko konfliktu i młody na bank tak jak starszy ma krew po tacie .... mam nadzieje ze będziesz się cieszyć niedługo ciąża a później bobaskiem / bobaskami :)

Paulina gratuluję Zosi ;) a myślałam że będzie chłopczyk ;) .... utrzyj nosa szefom :)

Ps. Dziewczyny jak widać zgłaszalysmy problem z postami ... były głównie na zamkniętym ale tu też się zdarzało a przynajmniej mi ;) ... msm nadzieje ze jak najszybciej naprawia i forum będzie działać bez zarzutu

reklama
No bank podali jej immonuglobuline po zabiegu ... I w takiej sytuacji jeśli przy badaniu odczyn coombsa wyjdą przeciwciała To 3-krotnie w ciąży będzie miała podana immonuglobuline

Dziewczyny dziękuję za takie pozytywne komentarze :* tak się ciesze, ze odpowiedziałyscie mi ;) myślę że w końcu kiedyś się uda :) co ma być to będzie :*

Nie wiem co dalej z tym konfliktem... będę pytać na kontroli u ginekologa. :(

przeważnie dostaję się na drugi dzień, chyba że mieszka się w duzym miescie to wtedy szp;ital moze mieć... u mnie sprowadzają ze Szczecina i zarówno po porodzie jak i w tej ciąży po plamieniu dostałam na drugi dzień

Witam dziewczyny!
Ja się nabawiłam zapalenia tchawicy, nic nie mowie (na co mąż nawet zadowolony).:)
Boli mnie okropnie w płucach ;/ a noce jak dziś doszedł kaszel to myślałam że umrę.
Wszystko przez zakupy na weekendzie w marketach budowlanych i klime....
Zrobiliśmy (a raczej mąż) Hihi szafę giganta wiec mogę coś zacząć kupować, jest gdzie składać! :)
Ale jak narazie przespie pewnie ten tydz z gorączka pod kocem.

Beatka, co do męża i nieszczęścia jakie go spotkało to mój zawsze mówi ze gra by coś zarobic. A ja się śmieje ze jemu Prezes nie płaci tyle co odszkodowania dostaje, co sezon coś i nawet już ostatnio na SORze jak mu głowę lekarz szyl to dopytywal a jak kolana,? A bark zagojony...? Itd zazwyczaj szyje go ten sam :D

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja zauważyłam że jak tylko mój maz kładzie rękę na brzuchu to mały się uspakaja;) oby miał na niego tak zbawienny wpływ jak się urodzi i bedzie marudził hehe:D

U nas jest dokładnie tak samo, jak tatuś przykłada rękę do mojego brzucha, to mały momentalnie robi się spokojny.
A tak to już od kilku tygodni czuje wyraźne ruchy, od paru dni to nawet już widać na zewnątrz, że mały szaleje w środku:)
Jutro wizyta, zobaczymy co tam nowego słychać u tej małej istotki. Mąż idzie pierwszy raz ze mną i już nie może się doczekac.

Do góry