reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Ja też już nie śpię [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Dzień dobry skarbki!
U na słońca brak, ale ta powódź to tragedia.... Strachu nam narobiła [emoji30] [emoji30]

Dzisiaj poraz pierwszy w życiu musiałam w nocy wstać coś zjeść bo tak mnie brzuch bolał z głodu! Rano to samo, głód mnie obudził...
Co ta córa że mną wyprawia [emoji23] [emoji23]

Co do remontów i urlopu...
W tym roku robimy sobie urlop (już wykupiony) 2 tygodnie od 3 lipca, więc jeszcze wypocznę przed porodem [emoji1]

A remont, tzn trzeba pomalować pokój małej i go urządzić, zaraz po powrocie.... Wiec myślę że wszystko do końca lipca będzie już gotowe [emoji2]

Potem tylko czekać na maleństwo :)

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej ,

Agnieszka jaka powódź?

Ja na nogach od 6, mała wstała i jeszcze spać nie idzie,choć jej pora.

Za to od rana chłop mnie zaciągnął do pomocy w ogarbaianiu lodówki i zaraz przywiezie truskawki do mrożenia ;)

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Hej ,

Agnieszka jaka powódź?

Ja na nogach od 6, mała wstała i jeszcze spać nie idzie,choć jej pora.

Za to od rana chłop mnie zaciągnął do pomocy w ogarbaianiu lodówki i zaraz przywiezie truskawki do mrożenia ;)

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
W Niemczech (bawaria) straszna powódź u nas [emoji20] [emoji20]

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Powiedzcie, czy któraś ma problem z dziąsłami?? mnie od początku drugiego trymestru zaczęły strasznie puchnąć, podczas mycia krew leci wręcz strumieniami... Stosuję pastę meridol przeznaczoną na tego typu dolegliwości i również płyn do płukania ust z tej samej serii ale nie przynosi to żadnych efektów. Z dostępnych w aptece preparatów stosowałam Dentosept Fast - spray na dziąsła, który można stosować w ciąży, ale też marny efekt.. chyba jednak czeka mnie wizyta u dentysty..
Ja byłam początkiem kwietnia i na dzień dobry powiedział że zapalenie dziąseł. Pozniej mu powiedziałam że jestem w ciąży i powiedział że to już wie dlaczego. Podobno w ciąży jest się skłonn. I powiedział ciążowe zapalenie dziąseł. Higiena, czyli skaling i elmex zel.
Co do porodu, to myślę że myślisz dobrze. Dobre nastawienie przez uświadomienie np na szkole rodzenia i dasz radę.
Tylko nie daj sobie wbić farmazonów i nie graj twardej bo u mnie skończyło się to źle.

@bellina spokojnie. Ja nie jestem lekarzem, napisałam że z mojego i moich koleżanek doświadczenia było tak że po 3-4 miesiącach włosy leciały, ja dowiedzialam się że to wina hormonu. A może to i zła dieta. Też nie napisalam nigdzie że to co napisałam wszyscy słuchajcie, notujcie i zastosujcie. Każda.ma tu swój rozum, swojego lekarza i swoją magię.

@Pola_1990 Ty jesteś wysoka to u ciebie nie widać i można ten wzrost wziąźc pod uwagę, ja nie jestem niska bo 172 ale jak przytylam z 58 na 78 to mialam dobre zjebki od poloznej, dała mojemu instrukcje jak i kiedy jeść i zero słodyczy. Dużo ruchu to też dla dobra dziecka. Tym sposobem od polowkowego do końca przytylam 10 kg a nie może i mogłabym 20. Było trudno. Ja wiem o czym piszecie bo ja też myślałam że im więcej zeżre to dziecko będzie zdrowsze hahaha. Młody smieje się że mnie do dzisiaj, i ja się smieje. Jak patrzyłam na dziewczyny co trzymają linie to mi było dziecka ich żal, że egoistki. Poczytałem o chorobach noworodków i postarałam się. Dzisiaj Uważam co jem ale, ja przytylam już 9 kg a duzo dziewczyn ma tutaj na plusie 3 i 4kg. I nie czepiam się tych które wymiotują, czy inne problemy mają z przebraniem na wadze lub nawet te ktore są nadal na minusie.
Tu nie trzeba być lekarzem i znać się na hormonach, zbyt wysoka waga może szkodzić dziecku.

@Wiktorka88 O jak znasz się na owocach i warzywach to wiesz ze one też mają cukry a niektóre owoce bardzo bardzo dużo.

O pierwszy lepszy może bylejaki artykuł w Google http://m.mjakmama24.pl/ciaza/dieta-w-ciazy/nadwaga-w-ciazy-szkodzi-tobie-i-dziecku,540_1841.htm
Nigdzie nie znalazlam nic dobrego w pisujac hasła typu duża waga mamy nie szkodzi dziecku.
Nawet potwierdziło się że mając sporo kilo miałam problem z porodem. Persea też miała chyba podobna sytuację co nie zastawiam się że jej utycie miało wpływ na problemy z porodem.

Do góry