reklama
tekila85
Fanka BB :)
agnieszka...24
Szczesliwa mama Jonathana
Ja też już nie śpię [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Dzień dobry skarbki!
U na słońca brak, ale ta powódź to tragedia.... Strachu nam narobiła [emoji30] [emoji30]
Dzisiaj poraz pierwszy w życiu musiałam w nocy wstać coś zjeść bo tak mnie brzuch bolał z głodu! Rano to samo, głód mnie obudził...
Co ta córa że mną wyprawia [emoji23] [emoji23]
Co do remontów i urlopu...
W tym roku robimy sobie urlop (już wykupiony) 2 tygodnie od 3 lipca, więc jeszcze wypocznę przed porodem [emoji1]
A remont, tzn trzeba pomalować pokój małej i go urządzić, zaraz po powrocie.... Wiec myślę że wszystko do końca lipca będzie już gotowe [emoji2]
Potem tylko czekać na maleństwo
Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry skarbki!
U na słońca brak, ale ta powódź to tragedia.... Strachu nam narobiła [emoji30] [emoji30]
Dzisiaj poraz pierwszy w życiu musiałam w nocy wstać coś zjeść bo tak mnie brzuch bolał z głodu! Rano to samo, głód mnie obudził...
Co ta córa że mną wyprawia [emoji23] [emoji23]
Co do remontów i urlopu...
W tym roku robimy sobie urlop (już wykupiony) 2 tygodnie od 3 lipca, więc jeszcze wypocznę przed porodem [emoji1]
A remont, tzn trzeba pomalować pokój małej i go urządzić, zaraz po powrocie.... Wiec myślę że wszystko do końca lipca będzie już gotowe [emoji2]
Potem tylko czekać na maleństwo
Hej ,
Agnieszka jaka powódź?
Ja na nogach od 6, mała wstała i jeszcze spać nie idzie,choć jej pora.
Za to od rana chłop mnie zaciągnął do pomocy w ogarbaianiu lodówki i zaraz przywiezie truskawki do mrożenia
Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Agnieszka jaka powódź?
Za to od rana chłop mnie zaciągnął do pomocy w ogarbaianiu lodówki i zaraz przywiezie truskawki do mrożenia
agnieszka...24
W Niemczech (bawaria) straszna powódź u nas [emoji20] [emoji20]Hej ,
Agnieszka jaka powódź?
Wiktorka88 O
My byliśmy dzis wozki ogladac i kurde jest taki wybór, na co zwrocic uwage? O co pytac?
agnieszka...24
Ja patrzę od miesiąca i się zdecydować nie możemy... Ale max do końca lipca chcemy coś mieć w domku. Różnie to bywaMy byliśmy dzis wozki ogladac i kurde jest taki wybór, na co zwrocic uwage? O co pytac?
Wiktorka88 O
A na ile sie czeka na wozek?
reklama
Tola81
Ja byłam początkiem kwietnia i na dzień dobry powiedział że zapalenie dziąseł. Pozniej mu powiedziałam że jestem w ciąży i powiedział że to już wie dlaczego. Podobno w ciąży jest się skłonn. I powiedział ciążowe zapalenie dziąseł. Higiena, czyli skaling i elmex zel.Powiedzcie, czy któraś ma problem z dziąsłami?? mnie od początku drugiego trymestru zaczęły strasznie puchnąć, podczas mycia krew leci wręcz strumieniami... Stosuję pastę meridol przeznaczoną na tego typu dolegliwości i również płyn do płukania ust z tej samej serii ale nie przynosi to żadnych efektów. Z dostępnych w aptece preparatów stosowałam Dentosept Fast - spray na dziąsła, który można stosować w ciąży, ale też marny efekt.. chyba jednak czeka mnie wizyta u dentysty..
Co do porodu, to myślę że myślisz dobrze. Dobre nastawienie przez uświadomienie np na szkole rodzenia i dasz radę.
Tylko nie daj sobie wbić farmazonów i nie graj twardej bo u mnie skończyło się to źle.
@bellina spokojnie. Ja nie jestem lekarzem, napisałam że z mojego i moich koleżanek doświadczenia było tak że po 3-4 miesiącach włosy leciały, ja dowiedzialam się że to wina hormonu. A może to i zła dieta. Też nie napisalam nigdzie że to co napisałam wszyscy słuchajcie, notujcie i zastosujcie. Każda.ma tu swój rozum, swojego lekarza i swoją magię.
@Pola_1990 Ty jesteś wysoka to u ciebie nie widać i można ten wzrost wziąźc pod uwagę, ja nie jestem niska bo 172 ale jak przytylam z 58 na 78 to mialam dobre zjebki od poloznej, dała mojemu instrukcje jak i kiedy jeść i zero słodyczy. Dużo ruchu to też dla dobra dziecka. Tym sposobem od polowkowego do końca przytylam 10 kg a nie może i mogłabym 20. Było trudno. Ja wiem o czym piszecie bo ja też myślałam że im więcej zeżre to dziecko będzie zdrowsze hahaha. Młody smieje się że mnie do dzisiaj, i ja się smieje. Jak patrzyłam na dziewczyny co trzymają linie to mi było dziecka ich żal, że egoistki. Poczytałem o chorobach noworodków i postarałam się. Dzisiaj Uważam co jem ale, ja przytylam już 9 kg a duzo dziewczyn ma tutaj na plusie 3 i 4kg. I nie czepiam się tych które wymiotują, czy inne problemy mają z przebraniem na wadze lub nawet te ktore są nadal na minusie.
Tu nie trzeba być lekarzem i znać się na hormonach, zbyt wysoka waga może szkodzić dziecku.
@Wiktorka88 O jak znasz się na owocach i warzywach to wiesz ze one też mają cukry a niektóre owoce bardzo bardzo dużo.
O pierwszy lepszy może bylejaki artykuł w Google http://m.mjakmama24.pl/ciaza/dieta-w-ciazy/nadwaga-w-ciazy-szkodzi-tobie-i-dziecku,540_1841.htm
Nigdzie nie znalazlam nic dobrego w pisujac hasła typu duża waga mamy nie szkodzi dziecku.
Nawet potwierdziło się że mając sporo kilo miałam problem z porodem. Persea też miała chyba podobna sytuację co nie zastawiam się że jej utycie miało wpływ na problemy z porodem.