reklama
betkaa88
Fanka BB :)
Aria i tekila dzieki kochane przyda sie..Betkaa88 ukojenia nerwów dla Ciebie a dla tego twojego kaleki zdrówka
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Tola81
Ok Wiktorka tylko mi się migneło na forum jak ktoś pisał że pierwsze słyszy co by duża waga dziecku szkodzila. Więc mnie mówiono że szkodzi. I teraz staram się pilnować.
A napisałam to by ostrzec inne dziewczyny aby uważały.
A napisałam to by ostrzec inne dziewczyny aby uważały.
PerseaNigra
Przybralam 25 kg. Do konca 7 miesiaca to chyba z 14 a reszta przez dwa ostatnie. Prawie nie moglam oddychac pod koniec i prawie sie przez to nie ruszalam. Do tego mialam mnostwo wody zatrzymanej w organizmie. Ale nie powiem, obzarstwo zrobilo swoje. Mysle ze nie mialo to wplywu na porod ale na pewno zdrowe nie bylo. U nas cos bylo zle z ulozeniem malej. No i stara bylam na pierwsze dzieckoJa byłam początkiem kwietnia i na dzień dobry powiedział że zapalenie dziąseł. Pozniej mu powiedziałam że jestem w ciąży i powiedział że to już wie dlaczego. Podobno w ciąży jest się skłonn. I powiedział ciążowe zapalenie dziąseł. Higiena, czyli skaling i elmex zel.
Co do porodu, to myślę że myślisz dobrze. Dobre nastawienie przez uświadomienie np na szkole rodzenia i dasz radę.
Tylko nie daj sobie wbić farmazonów i nie graj twardej bo u mnie skończyło się to źle.
@bellina spokojnie. Ja nie jestem lekarzem, napisałam że z mojego i moich koleżanek doświadczenia było tak że po 3-4 miesiącach włosy leciały, ja dowiedzialam się że to wina hormonu. A może to i zła dieta. Też nie napisalam nigdzie że to co napisałam wszyscy słuchajcie, notujcie i zastosujcie. Każda.ma tu swój rozum, swojego lekarza i swoją magię.
@Pola_1990 Ty jesteś wysoka to u ciebie nie widać i można ten wzrost wziąźc pod uwagę, ja nie jestem niska bo 172 ale jak przytylam z 58 na 78 to mialam dobre zjebki od poloznej, dała mojemu instrukcje jak i kiedy jeść i zero słodyczy. Dużo ruchu to też dla dobra dziecka. Tym sposobem od polowkowego do końca przytylam 10 kg a nie może i mogłabym 20. Było trudno. Ja wiem o czym piszecie bo ja też myślałam że im więcej zeżre to dziecko będzie zdrowsze hahaha. Młody smieje się że mnie do dzisiaj, i ja się smieje. Jak patrzyłam na dziewczyny co trzymają linie to mi było dziecka ich żal, że egoistki. Poczytałem o chorobach noworodków i postarałam się. Dzisiaj Uważam co jem ale, ja przytylam już 9 kg a duzo dziewczyn ma tutaj na plusie 3 i 4kg. I nie czepiam się tych które wymiotują, czy inne problemy mają z przebraniem na wadze lub nawet te ktore są nadal na minusie.
Tu nie trzeba być lekarzem i znać się na hormonach, zbyt wysoka waga może szkodzić dziecku.
@Wiktorka88 O jak znasz się na owocach i warzywach to wiesz ze one też mają cukry a niektóre owoce bardzo bardzo dużo.
O pierwszy lepszy może bylejaki artykuł w Google http://m.mjakmama24.pl/ciaza/dieta-w-ciazy/nadwaga-w-ciazy-szkodzi-tobie-i-dziecku,540_1841.htm
Nigdzie nie znalazlam nic dobrego w pisujac hasła typu duża waga mamy nie szkodzi dziecku.
Nawet potwierdziło się że mając sporo kilo miałam problem z porodem. Persea też miała chyba podobna sytuację co nie zastawiam się że jej utycie miało wpływ na problemy z porodem.
PerseaNigra
Jak ja dzieciom wyjasnie czemu maja takich starych Starych
Betkaa a co on jakis wypadek mial?
Betkaa a co on jakis wypadek mial?
betkaa88
Persea no jo pięćdziesiona na karku..
Moj ma takie hobby jakim jest motocross i wczoraj jakbym cos czula wkurw caly dzien i wrocil jak sztywniak bo polecial na motorze wydarlam sie ze na sor zapieprzac ma i tak tam do nocy siedzielismy ma nadlamane dwa odcinki kregu i lezy jak czopek dzis..ahh Wam mowie to ze mna w ciazy nie ma zadnych problemow a tatus polamany prawie...dzis juz i tak lepiej moze na mnie patrzec obok
Moj ma takie hobby jakim jest motocross i wczoraj jakbym cos czula wkurw caly dzien i wrocil jak sztywniak bo polecial na motorze wydarlam sie ze na sor zapieprzac ma i tak tam do nocy siedzielismy ma nadlamane dwa odcinki kregu i lezy jak czopek dzis..ahh Wam mowie to ze mna w ciazy nie ma zadnych problemow a tatus polamany prawie...dzis juz i tak lepiej moze na mnie patrzec obok
Tola81
Betka dużo cierpliwości a dla męża zdrowia, ale niech nie naciaga nas na trzymanie kciuków bo my tu mamy sporo pracy z tymi kciukami. Ostatni raz.
@PerseaNigra Trudno uwierzyć że z taką figurą ja twoja można się tak doprowadzić. Ja startowałam z 58 i przybrałam 30
Potwór i do tego głupi.
@PerseaNigra Trudno uwierzyć że z taką figurą ja twoja można się tak doprowadzić. Ja startowałam z 58 i przybrałam 30
Potwór i do tego głupi.
Agica:)
Betka współczuje połamany chłop w domu to nie przelewki, troche sie nabiegasz przy nim ale plus jest taki, ze teraz posiedzi troche w domu z Toba
Tekila powodzenia jutro u lekarza, ja mam usg połówkowe jutro i troche sie stresuje
Persea zanim moje dorosną to ja juz dawno demencje bede miała
Tekila powodzenia jutro u lekarza, ja mam usg połówkowe jutro i troche sie stresuje
Persea zanim moje dorosną to ja juz dawno demencje bede miała
reklama
Hehe lepiej niech nie patrzy w bok po wk****e jaki ci zaserwowal bo będzie żałowałPersea no jo pięćdziesiona na karku..
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka