reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Wiecie nie każdy lekarz zleca wszystkiego usg, bo jak jest ok i robi na każdej wizycie to często nie widzi potrzeby. Moja gin np nie kazała robić prenetalnego.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Niewiem czy dobrze rozumiecie te dwa usg genetvzynew między 11-14 i między 20-24 są batfzi waznw wtedy lekarz sprawdza wszelkie upośledzenie i inne problemy z dzieckiem. Nie ma czegoś takiego jak zoabczy na innej wizycie na usg zejest ok. Po to się robi te usg w wyznaczonych tyg bo w innych mogą wady noe wyjść. Dla mnie te usg są batfzo ważne mimo że usg mam na każdej wizycie.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Prenatalne, genetyczne jest nie obowiązkowe przed 30 rokiem życia, iest płatne i nie robi go zazwyczaj lekaz prowadzący.

A usg polowkowe robi każda kobieta ponieważ tam są ważne wymiary i upośledzenia.

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Poziomki odpoczywaj i pij duzo
ja tez jestem ostatnio taka do d.....wczoraj mialam slabszy dzien dzis lepiej..
Mi w usg tym ok 13 tyg podawala wszystkie wymiary przeziernosc itd ciekawe czy w czw zrobia mi to polowkowe czy bedzie to wygladalo jak ostatnia nijaka wizyta na nfz w szpitalu...

Dla mnie badania prenatalne sa bardzo wazne. Po cwaniacku chodze na NFZ do gina to za prenatalne moge zaplacic. Wiadomo ze wszystkiego sie nie wykryje ale sporo mozna.
U mnie co troche prad siada. Burza grasuje po okolicy..

reklama
O ja głupia jedna .... chyba mi dziś hormony szaleją hehe tylko nie na płacz a chichocze jak jakaś wariatka ... burza grasuje hihihi hihihi mam bujną wyobraźnię i sobie to wyobrazilam nie wiem skąd ale buka z muminkow mi się skojarzyła a ze za oknem leje to już wogole śmiać mi się chce.... hmmm ja nie wiem czy ktoś mi xEgos dziś nie dorzucił do picia.... żeby mnie takie głupoty śmieszyly....hmmmmm

Do góry