reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Hej, postanowiłam się wprosić :blink:Bo kto zrozumie kobietę (na dodatek w takim stanie...).- jak nie druga kobita :)
Termin mam na 20 paź. a przekonały mnie o dołączeniu Wasze rozkminki na temat Wagi...Ja nie wiem jak to robię ale tyję niesamowicie szybko (szczególnie w d.. )... jak tak dalej pójdzie to na taczkach mnie bedą wozić a ja do setki spokojnie dociągnę... :) I oczywiście nikomu prócz mnie to nie przeszkadza bo z reguły moja waga wahała się 55-60... a teraz 17tc a ja już...uwaga- 68 kg ale.... to było wczoraj dzis juz pewnie z 80kg- żartuje :D
Tak więc witam WSZYSTKIE !

reklama
Zazdroszczę wam!
Ja w 1 ciąży przytyłam 32kg :o
Ciąża była zagrożona od 6 miesiąca w kółko tylko szpital...
Po ciąży w jakiś rok zgubiłam 54 kg... Ważyłam 56kg (172 cm wzrostu) i to było już za mało jak dla mnie. Trochę nadrobilam jak zaczęłam brać antykoncepcyjne tabletki.. Doszło do 62,ale tak się czułam super.
Teraz ciąża druga i już 7 na plusie... W większości to woda (tak jak w pierwszej) ale mimo to... Idzie wszędzie, brzucholllll najwięcej ;)
W ciuchy z przed ciąży nie weszłabym w doopie ;)
Myślę (chvialabym) że więcej jak 15 w tej ciąży nie będzie, chociaż w to wątpię ;)
Ale co tam, najważniejsza dzidzia, a my poradę sobie jak w pierwszej ;)

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Również ustawiłam sobie próg +15kg...ale to by oznaczało że już Tyć nie mogę :) Pocieszam się Tym ze samopoczucie już dużo lepsze, choć nudności wieczorne i wymioty poranne to standard. Ale można więcej poświęcić czasu na ruch i jakieś ćwiczenia.
Jak w 13tc ubierałam jeansy zatrzymały mi się w kolanach to przeżyłam szok...:)

Jak w 13tc ubierałam jeansy zatrzymały mi się w kolanach to przeżyłam szok...:)

No to dokładnie jak u mnie ;)
Już zaczęłam od tamtej pory tylko w ciążowych chodzić :D
Ciekawe czy jeszcze zdołam kiedyś w te moje ulubione ciuchy sprzed ciąży się wcisnąć, czy może będę musiała całą garderobę wymienić :/

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzinsy do tej pory moge załozyc jedynie co troche w brzuch cisną ale juz w nich nie chodze mam ciążowe. Ale dziewczyny najgorsze jest to ze wszystko mnie denerwuje jesli mam w połowie brzucha spodnie czy np majtki to wszystkie opuszczam pod brzuch.Beatka 12kg a teraz od poczatku 2kg z tym ze po pierwszej miałam rozciagniety brzuch i teraz odrazu mnie wypchało w brzuszek lekarz smiał sie ze tylko tyle przytyłam a brzuszek duzy ale to dobrze Szymonek ❤ bedzie miał duzo miejsca w brzuszku

Moje normalne jeansy juz poszly w kąt tak chyba w 11 tyg albo ciut szybciej nawet, dwa tyg temu na wizycie u gin bylo +4 ale juz napewno z dwa wiecej...przerazona jestem chociaz wczoraj i dzis ciocia wujek mowili ze tak nie widac bo mialam dzis ubrana taką bluzke i ze z tylu normalnie wygladam tylko brzuszek z przodu wystaje...to moja pierwsza ciaza i niewiem jak moj organizm to tycie ogarnie hehe wazne zeby dziecko bylo zdrowe :)

reklama
Do góry