reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Miłka ja na pierwszym i tez południowe masakra wiem jak to jest w tamtym roku chciałam zamontowac klimatyzator w duzym pokoju zeby ten cały mechanizm był na balkonie ale zarzad wspolnoty na to nie pozwolił

Ja uważam że jesteśmy w dobrej sytuacji, z jednej strony możliwość ubrania przewiewnych lekkich ubrań, nic nie uciska nie gniecie... I też te brzuszki w miarę przystępne w swej pięknej wielkości.

Ja młodego rodziłam w listopadzie i latem się nie umeczylam ... mam nadzieje ze tym razem też będzie ok.
Dzisiaj już łapki opalilam i dekolt... ja będę się opalać oczywiście brzuszka nie ;) i z umiarem .... bo ja właśnie teraz wyglądam jakby mnie z piwnicy wypuścili taka blada ;) wiec łapie promyczki :)

Aria1010 tez jestem zdania że to dobry czas. Tymbardziej ze ten okres całej ciąży mamy możliwość i dostęp do świeżych owoców i warzyw co ma dobry wpływ na bobaski. Córkę rodziłam w kwietniu wiec początek ciąży wypadł na upalne lato... I to dopiero było :)

Mi tam się zawsze między kwietniem a czerwcem marzyło urodzić ... ale moje dzieci ewidentnie upodobały sobie jesień ;) Zresztą ja sama też z października jestem ;)

Ja już przybrałam 7 kg. Jestem tym faktem nieco podłamana, bo nie chcę przytyć tyle co 1 ciąży, czyli 25 kg. Chciałabym te 15. Nie obżeram się a w ciągu ostatnich dwóch tygodni waga strasznie skoczyła.

Rodzac w kwietniu, brzuchol w zimie miałam już dość duży by dopiąć płaszcz i jeszcze dbać o to by gdzieś nie wystawal spod swetrów i Kożuchow. I większe niebezpieczeństwo na upadek przy poslizgnieciu się...
7 kg.. To prawie jak ja :) mi od momentu zobaczenia dwóch kresek systematycznie po +1kg

Ja póki co mam 0,5kg na plusie i zaczynam jutro 16tc :-) aczkolwiek nie wiem jak to możliwe bo brzuszek już mam a kg nie :-) może to (modlę się o to) genetyczne też..moja mama przez całą ciążę przytuła tylko 9kg... babcia też mówi, że miała mało kg... no ale zobaczymy jak to się teraz rozkręci...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzien dobry kobietki mam nadzieje ze dobrze spalyscie ja tak średnio bo w nocy córka i pies przywędrowali wiec troche ciasno:(

Pogodę mieliśmy świetna wiec cały weekend spędziliśmy na świeżym powietrzu nawet gotować mi sie nie chcialo wiec pierwsze grilowanie zaliczone:)
A co do wagi to ja nie wiem, baterie musze w wadze wymienić ale ciagle o tym zapominałam a teraz to juz sie boje... Ale mam wizyte u położnej za tydzien to sie dowiem, wydaje mi sie ze + 5 kg ale moge sie zdziwić:( w poprzedniej ciazy przytyłam ponad 30 kg mam plan tym razem sie tak nie zozpedzac ale czasem trudno sie powstrzymać no i na siłownie jakos chęci i sily brak coraz cześciej:(

Pola witaj:)

Ostatnia edycja:
Do góry