reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Hej, postanowiłam się wprosić :blink:Bo kto zrozumie kobietę (na dodatek w takim stanie...).- jak nie druga kobita :)
Termin mam na 20 paź. a przekonały mnie o dołączeniu Wasze rozkminki na temat Wagi...Ja nie wiem jak to robię ale tyję niesamowicie szybko (szczególnie w d.. )... jak tak dalej pójdzie to na taczkach mnie bedą wozić a ja do setki spokojnie dociągnę... :) I oczywiście nikomu prócz mnie to nie przeszkadza bo z reguły moja waga wahała się 55-60... a teraz 17tc a ja już...uwaga- 68 kg ale.... to było wczoraj dzis juz pewnie z 80kg- żartuje :D
Tak więc witam WSZYSTKIE !

reklama
Zazdroszczę wam!
Ja w 1 ciąży przytyłam 32kg :o
Ciąża była zagrożona od 6 miesiąca w kółko tylko szpital...
Po ciąży w jakiś rok zgubiłam 54 kg... Ważyłam 56kg (172 cm wzrostu) i to było już za mało jak dla mnie. Trochę nadrobilam jak zaczęłam brać antykoncepcyjne tabletki.. Doszło do 62,ale tak się czułam super.
Teraz ciąża druga i już 7 na plusie... W większości to woda (tak jak w pierwszej) ale mimo to... Idzie wszędzie, brzucholllll najwięcej ;)
W ciuchy z przed ciąży nie weszłabym w doopie ;)
Myślę (chvialabym) że więcej jak 15 w tej ciąży nie będzie, chociaż w to wątpię ;)
Ale co tam, najważniejsza dzidzia, a my poradę sobie jak w pierwszej ;)

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Również ustawiłam sobie próg +15kg...ale to by oznaczało że już Tyć nie mogę :) Pocieszam się Tym ze samopoczucie już dużo lepsze, choć nudności wieczorne i wymioty poranne to standard. Ale można więcej poświęcić czasu na ruch i jakieś ćwiczenia.
Jak w 13tc ubierałam jeansy zatrzymały mi się w kolanach to przeżyłam szok...:)

Jak w 13tc ubierałam jeansy zatrzymały mi się w kolanach to przeżyłam szok...:)

No to dokładnie jak u mnie ;)
Już zaczęłam od tamtej pory tylko w ciążowych chodzić :D
Ciekawe czy jeszcze zdołam kiedyś w te moje ulubione ciuchy sprzed ciąży się wcisnąć, czy może będę musiała całą garderobę wymienić :/

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzinsy do tej pory moge załozyc jedynie co troche w brzuch cisną ale juz w nich nie chodze mam ciążowe. Ale dziewczyny najgorsze jest to ze wszystko mnie denerwuje jesli mam w połowie brzucha spodnie czy np majtki to wszystkie opuszczam pod brzuch.Beatka 12kg a teraz od poczatku 2kg z tym ze po pierwszej miałam rozciagniety brzuch i teraz odrazu mnie wypchało w brzuszek lekarz smiał sie ze tylko tyle przytyłam a brzuszek duzy ale to dobrze Szymonek ❤ bedzie miał duzo miejsca w brzuszku

Moje normalne jeansy juz poszly w kąt tak chyba w 11 tyg albo ciut szybciej nawet, dwa tyg temu na wizycie u gin bylo +4 ale juz napewno z dwa wiecej...przerazona jestem chociaz wczoraj i dzis ciocia wujek mowili ze tak nie widac bo mialam dzis ubrana taką bluzke i ze z tylu normalnie wygladam tylko brzuszek z przodu wystaje...to moja pierwsza ciaza i niewiem jak moj organizm to tycie ogarnie hehe wazne zeby dziecko bylo zdrowe :)

reklama
Do góry