reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

neila my pewnie pojedziemy gdzieś w maju/czerwcu na tydzień za granicę, a w sierpniu na tydzień polskie morze zaklepaliśmy.
No chyba, że komary roznoszące Zikę pojawią się w Europie to wtedy nie pojedziemy za granicę.

W pierwszej ciąży byłam na kanarach w 4 miesiącu i wszystko było super, jedynie na co trzeba uważać to góry. Ja miałam niespodziewany przejazd przez pasmo górskie (kierowca zrobił niespodziankę!) i dostałam takich bóli w autobusie, że myślałam, że już po wszystkim.

reklama
W tym tygodniu zaczynam 9tc. U mnie nawet nic do picia nie idzie,pomarańczowe w ogole odpadają. Ja niestety mam refluks zolciowy i zoladkowo przelykowy. Więc dużo spraw typu imbir tylko pogarsza sprawe.Z sokami tez musze uwazac. Wiec jestem w totalnej rozsypce

No to bieda:((( ja nie moglam wcisnac nic innego do picia oprocz tych sokow heh. A teraz w sumie w wiekszosci pije niegaz wode.Moze troche coli sprobuj? Biszkopty? Pociesze Cie ze jeszcze dwa tyg i bedzie cudownie:)

Tak wode tankuje w siebie na siłe, jedyne po czym nie mam zgagi. krakersy,biszkopty tez nie podchodzą. Wczoraj męczyłam flipsy.. więc czekam z utesknieniem na lepsze dni :rofl2:

Ciezko jest na poczatku wierze. ja bylam bliska placzu przez ten najgorszy okres. Nikogo nie chcialam widziec nie mislam sily rozmawiac, kompletna tragedia. Maz byl przerazony moim stanem mowil ze wygladam jak smierc ale sa plusy takiego stanu, tzn ze wszystko jest w porzadku z dzidziulkiem:) przed poronieniem nie mialam zadnych objawow , nic a nic. Za to teraz wszystkie mozliwe:) a w ogole czas kupic nowy biustonosz bo piersi jak po powiekszeniu hehe

patka koniecznie leć do dentysty, ja miałam teraz tylko stan zapalny ósemki, ale jak nie możesz szczęki otworzyć to lekarz koniecznie!!

u mnie wymioty odpuszczają na weekend, mam wrażenie, że jak chodzę i co robię to jest okej, a jak siedzę w pracy 8 h to mam w brzuchu armagedon.

Dzisiaj wzięłam sobie urlop, idę do innego ginekologa, spróbuję założyć sobie jednak kartę ciąży w tym Lux Medzie, póki mam za darmo.

Larkaa pewnie korzystaj jak masz za darmo, może też będziesz miała USG prenatalne w ramach abonamentu :)

Taka ja a przez dotykanie mięsa można się zarazić? :-o

Wiktoria0 współczuję takiej ciąży, ale to nie bedie trwało wiecznie.

Esthle a widzisz jednak ktoś dołączył. I nadal nie znamy się na tyle żeby wkładać wszystkie do zamkniętego. Ja jestem za zamkniętym w okolicy porodu.
Ale dostosuję się do większości.

Neilaaa a w którym będziesz wtedy tc.? Bo chyba są jakieś zakazy od 28 tc trzeba by poczytać na stronie linii

Będę w 22 tc więc to jeszcze nie problem. Dobrze że w sumie zdecydowaliśmy się na maj bo jak rezerwowaliśmy w listopadzie to myśleliśmy o wczasach we wrześniu więc byłby problem :D

Niuniaczu jak nie możesz jeść i wymioty bardzo męczą to ja bym wzięła. Lekarz na pewno by mię zapisał czegoś co zaszkodzi wam

Larkaa my też mamy tydzień w lipcu nad polskim morzem.
Zika jest niebezpieczne w pierwszym trymestrze kiedy płód się najbardziej rozwija alr wiadomo że lepiej dmuchać i unikać w ciąży krajów które mają na swoim terenie te owady

Taka ja a przez dotykanie mięsa można się zarazić? :-o

Ann_ kochana , niee ! Niczym nie można się zarazić;-) ;) Po prostu mam chwilowy wstręt do mięsa - nie mogę na niego patrzeć, nie mówiąc o wymieszaniu na kotlety mielone:laugh2: Ale jakoś wczoraj dałam radę :tak:

U mnie od wczoraj wiosna za oknem :rolleyes2:aż z przyjemnością człowiek wychodzi z łożka z rana ..
Szukam inspiracji na obiad, podrzućcie jakiś pomysł ;-) ;)
Miłego poniedziałku !

Witam poniedzialkowo :)

Czesc Wiktoria!

Persea, zakochalam sie w Twoim brzuszku :-D

Neilaaa, ja co to wakacji to postawilam na hardcore. W sierpniu jedziemy nad polskie morze na 10 dni. Takze ja juz na kekkim wybuchu bede haha :-p

reklama
Do góry