reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Ja w sumie się jeszcze nie spotkałam z tym, żeby lekarz wypisywał skierowanie na badanie prenatalne kobietom poniżej 35 roku życia (wyjątek choroby w rodzinie). W sumie to nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby robić w ogóle.
Macie jakieś wskazania do tego, czy dla samej siebie robicie dla świętego spokoju? :)

A mi skakała z 37 do 35.3 i nic mi nie jest. Bardzo często przy przeziębieniu czy chorobie mam osłabienie i to normalne ....

Nie bądźcie źle kobietki ale przestańcie się doszukiwać czegoś złego. ... te wasze stresy bardziej mecza fasolkę ....
Myślcie pozytywnie :-*

Tak jestem chora ale sedno w tym ,że temp mi spadła z 36,7 do 36.2... :(

Asia niczym się nie martw, jesteś młoda, zdrowa, wszystko będzie dobrze :)
Takie spadki temperatury dają prawdziwy obraz tylko w przypadku jak się mierzy codziennie (od 1 dnia cyklu) i to z samego rana przed wstaniem z łóżka - potem wynik jest przekłamany.
W pierwszej w ciąży sama mierzyłam temperaturę poprzebudzeniową i sprawdziło się, że jak temperatura poszybowała w górę po owulacji to już potem nie spadła.

Nie denerwuj się, ciesz się ciąża :) i pamiętaj mierzenie w ciągu dnia o niczym nie świadczy :) chyba, że o gorączce ;)

Mojej koleżance wszystkie USG wypadały wzorcowe a znowu test pappa wskazywał, że może być coś nie halo. Dopiero w 8. Miesiącu potwierdziło się na USG, że mały jest z ZD więc wszystkie badania nie są zawsze 100 % .
A dobry lekarz zazwyczaj wysyła sam na badania do innego specjalisty dla pewności i potwierdzenia, że się nie myli. Do mojego lekarza są kolejki że hoho, bo jest bardzo dobry a i task jaskbsam mówi jest tylko człowiekiem i woli, żeby inny specjalista też mnie obejrzał.

Joani fajne podejście ma Twój gin :)

Uff, jeszcze tylko 5 minut czekania na drugie kłucie i mogę jechać do domku zjeść śniadanie :)

Jaguś, ją ostatnio przelezalam na kozetce bo ki się kręcił w głowie. A jaki mialas wynik glukozy ? Bo tych 5 nie rozumiem

reklama
Witam sie z rana jeszcze z lozka I najchetniej to bym jeszcze spala. Maly dal mam w kosc w nocy.

Ja.kocham zwierzeta ale sama.nie mam pieska odkiedy w porzedniej ciazy odszedl io nas moj ukochany piesek. Narazie nie chce innego. Moze kiedys

Prementalnych nie robilam ani w pierwszej ciazy ani teraz nie robie. Nawet lekarz nic nie wspominal. A wiem ze wysyla tylko kobiety 35+

Polecam film 7 rzeczy ktorych nie wiesz o facetach!:-) ale sie usmialam wczoraj!

Do góry