PerseaNigra
Fanka BB :)
jagus dlaczego robisz już próbę cukrową? Tak zalecił lekarz?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
jeszcze apropo ciążybo trochę wyszłam po za temat. Macie podwyższoną temp? Moja normalna temp ciała to 35.5 stopni. Zawsze po owu wiadomo wzrost i teraz tak samo do 36.8 a dzisiaj kurcze 36,1 myślicie, że coś może złego się dziać??
ps. A to właśnie moja mordeczka Att. <3
@luckychoice ja umówiłam się do lekarza którego polecił mi mój gin w 1 ciąży. To prywatna praktyka, mają najlepszy sprzęt w tej części kraju a sam lekarz jest wybitnym specjalistą i pionierem usg 3d na śląsku.
Na połówkowe też do niego pójdę, na kontrolę bo to tzw usg narządowe, sprawdza rozwój wszystkich narządów a tutaj dokładność sprzętu i doświadczenie lekarza ma niebagatelne znaczenie. Nie jest to tania impreza ale moim zdaniem warto.
Ja testu Pappa nie robię, lekarz na podstawie usg prentalnego w 12tc szacuje prawdopobieństwo wystąpienia różnych chorób adekwatnie do wieku i w oparciu o wynik tego właśnie usg. Ostatnio wychodziły mi niezłe wyniki więc nie chciałam dalszej diagnostyki, lekarz też to odradził. Bardzo mu ufam, oprócz tego ze to świetny lekarz to jeszcze przemiły człowiek, do każdego ma takie fajne podejście, wielokrotnie to słyszałam. Dlatego uważam że warto porządnie się przygotować zanim wybierze się miejsce na badania.
Gdyby ktoś chciał to mogę dać namiary na śląsku![]()
@luckychoice nie wszyscy niestety specjalizują się w prenatalnych poza tym tutaj też jest najważniejsza jakość sprzętu.
Testu PAPA nie robię bo wynik i tak nie daje pewności na 100% chyba że będę musiała.
@esthle idziesz do Sodowskiego albo Cnoty?
Neilaa poprzednio PAPPa wyszedl mi ok, ale np kolezance wyszedl zle i niepotrzebnie sie stresowala bo dziecko zdrowe jak ryba mimo, ze drobne. Dlatego nie wiem czy robic chyba ze tam mi beda zalecac.