reklama
Ruda, slyszalam, ze fajny, moze my w koncu tez sie wybierzemy
Ja sie witam z pracy, glowa mnie boli i zaraz sie zaziewam. Powrocil mi bol piersi, bardzo sie ciesze, bo juz mi odchodzily wszystkie objawy i zaczynalam sie martwic
Ja sie witam z pracy, glowa mnie boli i zaraz sie zaziewam. Powrocil mi bol piersi, bardzo sie ciesze, bo juz mi odchodzily wszystkie objawy i zaczynalam sie martwic
Wesoła Kobietka
Fanka BB :)
W moim rejonie raczej wszystkie ciezarne kieruja na te prenatalne. W sumie nie chodzi tylko o ZD, ale jak wykryja jakas wadę np. serca, niekoniecznie zwiazana z ZD to po urodzeniu dziecka moga od razu dzialac albo kobieta moze urodzic juz w specjalistycznej klinice.
Ja staram sie myslec pozytywnie i wiem, ze musi byc dobrze, choc wiadomo i tak sie troche stresuje, moze nawet bardziej niz w tamtej ciąży. Na co dzien jednak zawsze rozpatruje wszystkie opcje i nie jestem taka optymistka, zawsze wole sie miło zaskoczyc niz rozczarować.
Ruda za niecale 2 tyg ide na ten film z kolezankami
Ja staram sie myslec pozytywnie i wiem, ze musi byc dobrze, choc wiadomo i tak sie troche stresuje, moze nawet bardziej niz w tamtej ciąży. Na co dzien jednak zawsze rozpatruje wszystkie opcje i nie jestem taka optymistka, zawsze wole sie miło zaskoczyc niz rozczarować.
Ruda za niecale 2 tyg ide na ten film z kolezankami
joani
Wesoła, wiadomo że nie chodzi tylko o ZD ale i inne wybryki natury. A i w ciąży będąc niektóre schorzenia już się leczy. Ja też z tych co wolą wiedzieć co i jak. Rowniez myślę jask Ty, raczej patrzę optymistyczne ale gdzxies z tyłu siedzxi niestety cos i czasem denerwuje ;-)
Musimy sprzedać małego i pojechać do kina, bo każdy zachwycony tym filmem.
Musimy sprzedać małego i pojechać do kina, bo każdy zachwycony tym filmem.
luckychoice
Dzień dobry
Pytałam o to umawianie się do innych lekarzy, bo trochę sama się zastanawiam. Moja pani doktor z uwagi na dobry sprzęt sama przeprowadza badania prenatalne usg i myślę, czy szukać kogoś innego. Nie robi testu PAPPA i zastanawiam się, czy jak będą jakieś niepokojące wyniki usg, to zdążę się jeszcze zapisać przez końcem 13 tygodnia do jednego z dwóch w moim mieście, którzy robią. Najchętniej w ogóle bym nie szła na ten test PAPPA, wiele naczytałam się, że to wywołało tylko niepotrzebny stres.
Pytałam o to umawianie się do innych lekarzy, bo trochę sama się zastanawiam. Moja pani doktor z uwagi na dobry sprzęt sama przeprowadza badania prenatalne usg i myślę, czy szukać kogoś innego. Nie robi testu PAPPA i zastanawiam się, czy jak będą jakieś niepokojące wyniki usg, to zdążę się jeszcze zapisać przez końcem 13 tygodnia do jednego z dwóch w moim mieście, którzy robią. Najchętniej w ogóle bym nie szła na ten test PAPPA, wiele naczytałam się, że to wywołało tylko niepotrzebny stres.
Wesoła Kobietka
Dzień dobry
Lucky no roznie to bywa, czesciej chyba nawet w tę stronę, że kobiety sie straszy niepotrzebnie. Jedna znajoma zaszla w ciążę w wieku 37 lat i to ryzyko trisomii miala bardzo duże (nie pamietam juz czy PAPPA tez robili, pewnie tak ze wzgl na wiek), na inwazyjne badania nie zdecydowali sie, dziecko urodzilo sie zupelnie zdrowe, teraz ma 3,5 roku i zdrowa dziewczynka.
My pojechalismy jeszcze na prenatalne w 30 tc bo sobie tak wymyslilam niepotrzebnie i trafilam na niefajnego lekarza, tylko nas nastraszyl, ze dziecko ma za wysokie tetno (pozniej specjalistka od serca wykluczyla to i jakiekolwiek wady serca) i ze za duzo wód plodowych, to akurat ok, ze wyszło i pozniej bylam pod wieksza kontrola, czy te wody nie przyrastaja, ale co sie naczytalam, że wielowodzie=wielowadzie, straszono mnie bym donosila do 36 tc. A mialam tak po prostu, bez przyczyny. Doszlam bez problemu do 40tc.
justjestem
Moderatorka
A
Ostatnia edycja:
reklama
@neilaaa do dr Cnoty, jakoś mnie Sodowski nie przekonuje
@katarynka7 dr Cnota przyjmuje w Katowicach w Centrym Medycznym Krzysztofa Sodowskiego, można też się umówić do niego w Rudzie Śląskiej w NZOZ Genom. Zadzwoń sobie wcześniej bo do niego są zawsze ogromne kolejki
@katarynka7 dr Cnota przyjmuje w Katowicach w Centrym Medycznym Krzysztofa Sodowskiego, można też się umówić do niego w Rudzie Śląskiej w NZOZ Genom. Zadzwoń sobie wcześniej bo do niego są zawsze ogromne kolejki