reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Chyba zadzwonię i jeszcze raz zapytam, jak będą mi się kończyć te tabletki w takiej ilości, żeby brać 2*1. Edukując się w internetach, czytałam, że zwykle kobitki biorą do co najmniej 12 tygodnia. A u mnie wyjdzie na to, że skończę pod koniec 8 czy na początku 9 tygodnia... Trochę się martwię. Najwyżej Pani mnie zaliczy do tych roztrzęsionych przyszłych matek, trudno ;)
Ja wychodzę z założenia że wolę być roztrzesiona ale doinformowana po sto razy nawet :D

reklama
O jakie ładne pazurki, nawet w sweterek ubrany jeden się trafił ;-)
Przecierakam oczy ze zdumienia jak to niektóre mamy wrzesniowe wyprawki już maja skompletowane... Ja też szybko kompletował am ale nie na samym początku. Ale widocznie są zapobiegawcze, może Wy uwazacie inaczej ale dla mnie ciut wcześnie, choćby że względu na płeć.

Marzycielka na szczęście będziesz już odpoczywać w domu ;-)

@jagus_87 o to to! Dokładnie tak mam. Z tym że u mnie w poprzedniej ciąży domyślili się np rodzice zanim im powiedzieliśmy. Objawy są trudne do ukrycia jak jest Ci wiecznie niedobrze i masz oczy na zapałki. Wiesz wspierajmy się nawzajem w naszej paranoi :-D

@Marlenkaxxx gratulacje!

@MartaDiabłaWarta trzymam kciuki żebyś miała wybitnie nudną ciążę. Rozumiem też te wyrzuty sumienia z powodu coli, bronię się rękami i nogami ale w końcu się poddam :no:

Sojna ja tez zawsze.mowie ze lepiej pojechac na ip lub zapytac lekarza o raz za duzo niz raz za malo.
Teraz ja np. Dzwonilam do gina. I nie patrzylam ze jest po 22. Wiem ze ma teraz dyzur w szpitalu I kazal dzwonic o kazdej porze. A ze dostalam znow plaminia to zadzwonilam

Joani dziekuje.
Jak wrzesniowki? Hmm?
Ja jak bedzie chlopczyk to tez prawie wszystko mam :-)

Sojna ja tez zawsze.mowie ze lepiej pojechac na ip lub zapytac lekarza o raz za duzo niz raz za malo.
Teraz ja np. Dzwonilam do gina. I nie patrzylam ze jest po 22. Wiem ze ma teraz dyzur w szpitalu I kazal dzwonic o kazdej porze. A ze dostalam znow plaminia to zadzwonilam

Joani dziekuje.
Jak wrzesniowki? Hmm?
Ja jak bedzie chlopczyk to tez prawie wszystko mam :-)
Ojej co Ci powiedział?

hej :)

Sonja trzymaj się tam i czekamy na wieści.

Marzycielka ten Twój mocz to faktycznie nie tragiczny, ale leukocyty i erytrocyty to nic dobrego. Powtarzanie przy antybiotyku może być na nic, po skończonym leczeniu powtórz. A podbrzusze pewnie Cię boli przez pęcherz. A zaś pęcherz / cewkę (często mylone) masz chore przez ciążę. Takie koło. Zdrówka ;)

Poziomki
:D nosidło z tej LL mnie urzekło :p ja już zaczynam kminić co by tu dla maluszka jak się uda. Na razie została Oscha z bambusem, którą w lato uwielbiałam. Dziś za to zachustowałam sąsiadkę z miesięcznym bąblem. Chustonoszenie jest super :) Sama noszę odkąd mała skończyła 3 tygodnie. Kolejnie pewnie zachustuję zaraz po szpitalu :)

Zazdroszczę Wam serduszek. I gratuluję :)

Ja dziś znów test, i w końcu krecha krecha :) Czyli hcg rośnie. Teraz tylko do wizyty. Już bym poszła, ale nie ma sensu. W sobotę rano tylko zrobię badania.

I ja też jestem nerwowa. W pracy już pytali czy mam PMSa... :/ ale mam sporo stresu w pracy, czekają mnie też nadgodziny od marca (ok 3h dziennie), zupełnie mi to nie po drodze. Ale powiedzenie o ciąży nic nie zmieni :/ Jak nie będę dawała rady to pójdę po L4.

P.S. moja siostra dziś urodziła - strasznie się cieszę :)

Sojna, joani jesli plamie na brazowo to mam sie nie przejmowac przy krwiaku to narmalne jak zobacze zywa krew to szybko na ip

Joani zgadzam sie z toba. Tez uwazam ze to jest duzo za szybko

Bellinka gratulacje dla mamusi I duzo zdrowka zycze I jej I malentwu.

Chusty sa super, pamietam jak z Jasiem sie napalilam ze bede go nosic I musialam szybko sprzedac. Niestety man problemy z kregoslupem ( przekrecony jeden dysk) I dostalam zakaz. Ja bym pewnie nosila bo przeciez dzwigac.go tez musze ale maz sie uparl ze mam slychac lekarza I po ptakach :-) a taka byla ladna :-)

Sojna, joani jesli plamie na brazowo to mam sie nie przejmowac przy krwiaku to narmalne jak zobacze zywa krew to szybko na ip

Joani zgadzam sie z toba. Tez uwazam ze to jest duzo za szybko

Bellinka gratulacje dla mamusi I duzo zdrowka zycze I jej I malentwu.

Chusty sa super, pamietam jak z Jasiem sie napalilam ze bede go nosic I musialam szybko sprzedac. Niestety man problemy z kregoslupem ( przekrecony jeden dysk) I dostalam zakaz. Ja bym pewnie nosila bo przeciez dzwigac.go tez musze ale maz sie uparl ze mam slychac lekarza I po ptakach :-) a taka byla ladna :-)

Hmmmm chusty odciążają w sumie kręgosłup. Ale znowu w chuście mogłabyś nosić więcej, niż na rękach. Jak to mówią nic na siłę, a czasami warto posłuchać lekarza.

Ja w ogóle w domu mam teraz zestaw dla klocuszka, oj będzie trzeba stos podzielić na dwa ;)

reklama
Do góry