reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Że będę sprzedawać :-) w sensie czekałam na nowy, żeby tamten sprzedać. Wystawiłam go na allegro i było nawet kilka ofert ale wycofałam bo nie wiedziałam kiedy będę miała Nowy. No i widać dobrze zrobiłam.. raz, że tamtego nie ma dwa ten się zepsuł...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Just ja w sumie też 12tc skończyłam ale przed wizytami strasznie się nakręcam. Nic złego się nie dzieje, mdłości ustępują bo to koniec I trymestru ..Ale no strach jest. Nie ma sensu mówienie, że to źle działa na dziecko bo to nie jest coś nas czym są się panować.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Miłka no właśnie to nie takie proste. Jak się nie przeszło tego co my z mężem to naprawdę trudno to zrozumieć :-)

Ja wiem po sobie, że pierwszą ciążę miałam mega cieżką i strasznie się martwiłam i córka jest nerwus od małego, w drugiej już więcej luzu i druga jest wiecznie uśmiechnięta ;-) ;)

Nie wszyscy zdają sobie sprawę z tego, że stres mamy przechodzi również na dziecko! Jest to potwierdzone licznymi badaniami. Hormony stresu przenikają przez placentę i stanu zdenerwowania doświadcza nienarodzone maleństwo.

Witam was .dawno mnie tu noe bylo .poprostu nie mam czasu .czasami was podczytuje.mam do was takie pytanie .czy wy juz czujecie ruchy?ja wlasnie skonczylam 16tydz a ruchow brak .mimo ze to 4ciaza ale ja dalej nic nie czuje .myslalam ze w kolejnych ciazach odczuwa sie je szybciej.martwi mnie to troche .wizyte mam dopiero 6maja .

reklama
Ja właśnie wczoraj rozmawiałam z ciocia pielęgniarka i chwalilm się że już zaczynam czuć ruchy a jestem w 17 pierwszej ciąży i ona nie chciała mi wierzyć;) bo mówi że ona się uczyła że pierworodki czują ruchy od 20 t a te które rodzą kolejny raz od 16. Ale jak widać każdy jest inny;)
Twoje maleństwo może być ułożone jakoś tak że jeszcze go nie czujesz, nie denerwuj się tym:)

Do góry