reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Ja mam koniec 17 tygodnia i czuje ruchy dość często od 2 tyg. (2 ciąża) tyle że od 2 dni nie czuje aż tak jak wcześniej :/
Mialam 2 dość intensywne dni,moue dlatego. Maleństwo mogło szaleć a ja nie zwróciłam uwagi :/

Teraz Relax i maseczka na buzię ;) chwilą dla mnie w wannie ;)

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
3
Nie krzyczcie na mnie, bo ja was rozumiem, że USG daje wam tak potrzebny spokój, że z dzieckiem wszystko w porządku, ale tak z innego powodu to po co wam? Ja z Antkiem gdyby wszystko było ok, miałabym góra 2 usg w całej ciąży. Miałam 5. Pierwsze w 9 tyg. bo informowałam o krwawieniu i musieli sprawdzić, co sie dzieje, potem w 20 - pierwsze jakie mi przysługiwało.

Ja wiem ze 3 są konieczne po 30 i jak się uda to przed porodem. Dzieci odwracają się lub... Nie po 34 tygodniu. Nie wiem co ważnego badają, nie pamiętam z pierwszej ciąży, poza tym inne rzeczy były dla mnie wazniejsze.

E tam nigdzie nie ma dowodów na to, że detektor jest szkodliwy dla dziecka. Skoro mój stres mu szkodzi to chyba lepiej użyć detektora niż się denerwować. W ogóle uważam, że nie ma co mówić komuś, że cis jest niepotrzebne skoro jemu to pomaga. Każdy jest inny i na inne doświadczenia życiowe

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez jestem spokojniejsza z poczatkiem drugiego trymestru ale poniewaz nie poczułam jeszcze ruchów czasem myslę, czy wszystko jest ok z dzidziulkiem, a detektor wlasnie dzis sobie z mężem użyję a co tam po to go kupilam zeby od czasu do czasu podsluchac:)

reklama
Just możliwe, że juz cos czujesz. Ja jeszcze w 16tc ( teraz 16+3) zaczelam czuc juz bez wątpliwości, czesto to jakby (jak przeczytalam w Oczekiwaniu na dziecko) pękanie banki, czasem rozpychanie i czuje, że sie "coś" rusza i na pewno to nie jelita. Ale juz tez 2 tyg wczesniej mialam wrazenie, ze czuje jakby pierwsze motylki. Łożysko mam na tylnej scianie, wiec wtedy podobno łatwiej o wyczucie bo jak jest na przedniej może przytlumic pierwsze ruchy.

Do góry