reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
@papciarkowa bidulko zdrówka !!!! idź jak najszybciej do lekarza.

Wczoraj wieczorem z mężem mieliśmy taki ubaw z tych przesądów że ze śmiechu aż mnie brzuch rozbolał :)

@Rybki współczuję remontu, ja tego nie cierpię !!! a jeszcze bardzo współczuję decyzji o szkole. Moja siostrzenica jest obecnie 6 latką i zostaje w przedszkolu z jej przedszkola nikt nie idzie do szkoły z obecnych 6 latków. Ja również jestem bardzo przeciwna posyłania dzieci szybciej do szkoły bo PO CO ? a u mnie w mieście już zostało powiedziane że na 100% pierwsze klasy nie zostaną utworzone w każdej szkole. Zresztą ja jestem wdzięczna obecnej władzy (mimo że nienawidzę PISiorów) za cofnięcie obowiązku 6-latka w szkole. Nie wyobrażam sobie żeby Maks za rok miał iść do szkoły.
Moja mama która przez ponad 30 lat wypuszczała z przedszkola zerówki do pierwszej klasy już za czasów Kopaczki od razu powiedziała ze to jest bardzo poroniony pomysł i niestety wiele dzieci nieradzi sobie z emocjami w szkole i są też takie które były cofane do przedszkola.

Teraz @Aria1010 jest tak, że rodzice decydują. Bardzo namawiają nas by dawać dzieci. Akurat z naszego przedszkola idą głownie te odroczone, ale z naszej rodziny i znajomych - dzieci młodsze od Lili o pół roku nawet ida do szkoły. U mnie szkoła przegrywała tym, że nie mam opieki dla dzieci. Przedszkola są czynne, a szkoła? NIE, nawet świetlica często jest nieczynna, a ja nie mam babć, cioć czy innych dobrych dusz co mi dzieci będą doglądać.

Jak chcesz zobaczyć Lilaka mojego to zapraszam na fb - bea trzaska foty, właśnie dałam zdjęcie z Wielkanocy

@neilaaa rozumiem, tylko za rok znów szkoły będą przepełnione. Mój syn szedł w takim roczniku. Ma klasę tak małą, że szkoda gadać. On szedł jako 7latek i był mniej przygotowany niż Lila obecnie. Mamy czas. Zapisałam ją do przedszkola, a przecież jeszcze w sierpniu mogę do szkoły ją zgłosić.

Rybki to pokaz corcie :)

Mój syn poszedł jako 7 latek ponieważ urodził się w listopadzie 2008 to miałam wybór i uważam że dobrze zrobiłam.... moja siostra puściła siostrzenca 6 latka i mały odkąd poszedł do szkoły zaczął tak pazury obrgryzac ze szok.
Dla jednych to za szybko innym dzieciom nie robi to różnicy.
Zrobisz to co będzie najlepsze dla twojej corusi :) ja swojego puściła później bo inaczej to nawet 6 lat by nie miał bo jest z końca roku. A twoja z tego co rozumiem styczniowa jest ??

Bea Trzaska Foty tu są zdjęcia

Dzięki @neilaaa za cynka, alergie niestety dotyczą też mojej córki. Nie możemy sobie z tym ostatnio poradzić.
Tam nad morzem fajnie wyglądała, a dziś budzi się i znów cała w łusce.

Ruda o losie co za kobieta, dobrze mąż jej powiedział :p

Ewelinka ja bym pojechała jak się dobrze czujesz. Tak jak Aria pisała. Ja jechałam teraz 1050 km ale latem zrobimy dużo więcej bo dodatkowo nad morze potem ba drugi koniec polski do moich rodziców prawie 600km a od nich jeszcze 1400 km do Niemiec z postojem w Krk. Jedź i w razie potrzeby róbcie dłuższe postoje na odpoczynek. :-)

Papciorkowa nieźle babcia wymyśliła :-D jeśli chodzi o kąpiele to tylko gorących trzeba się wystrzegać a tak to hulaj duszo ;-)

Cherry ale to aktualny brzusio? Bo myślałam że z pierwszej ciąży ;-)

Ja myślę o dostawce do naszego łóżka. Kołyska ładna ale nie dla mnie.

Persea hehe dobre z ta myszka. Skąd się tam wzięła.
Moja teściowa też już mówiła z 10 razy jak ona miała ciężko bo opiekowała się swoim (moim mężem) i siostry bo tamta pracowała. Musiała zrobić obiad bo reszta na polu (matka, mąż, ojciec) a na dodatek WYPRAC PIELUCHY musiała!! A ja mam Pampersy :-D

Rybki ja też tak odpowiadam że katolicy nie wierzą w przesady, wróżki itp cuda. A ja jestem kotoliczka.

Tu w de wszystkie dzieci w wieku 6 lat zaczynają szkole, a są kraje gdzie 5 latki. Ale to inne szkoły. Dostosowane do takich maluchów. Nie to co w Polsce.

Jeśli chodzi o szkołę to ja z Lilą mam luz, z Tymkiem miałam większe stresy. Niestety moje dzieci są do ostatniej chwili zawsze, czyli odbieram je zazwyczaj za minutę siedemnasta. Dlatego teraz jakby Lila poszła to bym miała więcej czasu jednak dla niej. I tylko o to mi chodzi.

reklama
Do góry