reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Wlaczam forum i patrze, ze wystawiłam komus przypadkiem ocene "niezbyt madre" no co za durnota z tymi ocenami, ze tak latwo przypadkiem nacisnac.
Poziomki, to jakas przenośnia? ;)
Mam chec na melona ;/
Nie spie juz godzine a zasnelam o 0:30
Mam dzis prenatalne.
Wczoraj sie nasłuchałam od teściowej jak to ja mam zajebiscie latwo w życiu a ona miala ciezko. Tylko, ze jej pomagała cala rzesza ludzi a dzieci wychowywała babcia. Ona studiowała. Ale jak sie nie siedzi w czyjejś skórze to zawsze jest latwo. Bo teraz sa pampersy... no sa i co z tego. Za darmo nie sa, na drzewie nie rosna.
Nie lubie sie użalać ale kobita w ciazy to nie jest wulkan energii i pozytywnych emocji jak w reklamie.
"Jakbys byla w moim wieku... " No, to na pewno bym byla synowa. ;P

No no no widać,że po świętach :) gwarno tu :)

Ja dziś mam dwie wizyty w szpitalu :) jedną o 11 - zobaczę maluszka a drugą o 17:35 spotkam się z lekarzem,poznam wyniki,szczerze mam nadzieję,że krzywa cukrowa wyszła poprawnie,tym bardziej,że gdyby było coś niepokojącego zadzwonili by po mnie wcześniej,no dziś się przekonam.

Bbubka Ty pisałaś o zasłabnięciu ja pierwszy raz padłam przed pierwszym pobraniem krwi,ale to w kolejce stałam,było duszno,byłam głodna i niewyspana. Jak się długo stoi trzeba ruszać nogami przestępować z nogi na nogę,wtedy krew krąży i jest git ;)

Ja w święta pojadłam :D mdłości brak,w ogóle mogłabym zapomnieć o tym,że w ciąży jestem,czasem mnie zakłuje lub ciągnie pod wieczór a tak poza tym git majonez :D Tfu tfu aby nie zapeszyć ;)

Idę ponadrabiać zaległości,niezłą lekturkę mam do śniadania :)

Haha dobrze,że jestem sama w domu bo by się dziwnie patrzyli na mnie ,że się śmieje do tableta ;) i zaraz by było mamo pokaż ;)

Cherry piękna kołyska,chciałabym taką,bardzi młodo wyglądasz myślałam,że jesteś trochę starsza,na zdj profilowym tak wyglądasz.

Ewelinka jeśli nie masz od lekarza nakazu leżeć i odpoczywać to możesz spokojnie jechać,a jeśli się martwisz to spróbuj złapać gina i go zapytać.

Ruda no szwagierka zajebista,chyba bym z taką nie wytrzymała i ją w kosmos wysłała

Persea to ja tak z moją mamą mam,że nie mogę poskarżyć się na ból bo zaraz słyszę, całą listę jej bolączek i do tego jeszcze ile ja mam lat a ile ona.. A że ciąża to taki cudowny stan,że wszystko mnie ciągle boli i jestem wiecznie zmęczona to nic..:crazy:

@PerseaNigra a mąż wydepilowany? Jak nie to pewnie temu było włochate

A ja sie poddałam i łykłam paracetamol bo ledwo żyje tak mnie ząb napierdziela że szok wszystko od tych zatok cala lewastrona od głowy do szyji mnie boli zaraz jade na badania i zrobie sobie crp jak bedzie wysokie jade po antybiotyk.
Wogóle to nie czuje sie ciążowo już drugi dzień zaczynam mieć schizy i nie dlatego że objawów nie mam poprostu mam złe przeczucia juz sama stw ze ja usg to powinnam miec co tydzien moze wtedy bym nie schizowała.

Ruda, szwagierka rodem z Lwicy ;)

Ciążowe przesądy to jakiś koszmar. Moja matka usilnie w nie wierzy. Jak już się cora urodziła to niemal siła mi chciała czerwoną kokardke wiązać, na szczęście przemówiłam jej do rozsądku...

Cherry, piękna kołyska <3 chyba jesteśmy z tego samego miasta, może wezmę namiary na tatę XD

reklama
@papciarkowa boską masz babcię. Moja też bym mi wszystko zrobiła. Niestety od prawie ośmiu lat nie ma jej z nami. Bardzo za nią tęsknię. Z nikim z rodziny nie miałam takiego kontaktu.

@Cherry90 ślicznie wyglądasz i super mebelek będzie. Myśmy mieli kołyskę dla Tymka, taką wiklinową - super się sprawdzała.

@virtuti90 co tam koszmar, zabawne to jest!
A na kokardkę zawsze mam jedną odpowiedź. "A dlaczego mam ją wieszać" (no i ktoś tłumaczy że przed urokiem chroni itp) a ja na to: "A nie, to dziękuję, my jesteśmy katolikami". Niejedną sąsiadkę po tym zatkało.

U nas w domu MASAKRA!!! Mąż mój postanowił w końcu pomalować pokój duży. Okazało się, że mamy w nim tyle rzeczy, że .... po wyniesieniu ich nie mamy jak się poruszać po reszcie mieszkania. Poza tym wiercił wczoraj dziury w ścianach i byłam cała w pyle. Jakoś nie mam siły na to. Nie wiem w co ręce włożyć. Na szczęście znając go szybko zaczął prace to i szybko mu pójdzie, bo on lubi takie remonty raz i dwa zrobione. Tyle że zawsze robił to jak mnie w domu nie było.

Mam taki problem z córką. Chcę ją dać do szkoły. We wrześniu będzie miała 6 lat i 8miesiący. Tylko jej przyjaciółka nie idzie i ona, choć wcześniej chciała iśc, teraz się buntuje.... A bardzo by mi pasowało jednak ją dać skoro przyszły rok będę w domu. Na razie oglądamy tornistry itp.
Znów dziś rozmawiałam z rodzicami i szkoła nie daje wcale informacji - bo ministerstwo nic im nie mówi - a Lila chodzi na tańce, jak otworzą tylko jedną klasę, może nie być klasy tanecznej.... no masakra ten rok zrobili!!! wrrrr

Do góry