reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Witam po świętach. Nawet pojadlam bo mdłości były mniejsze kupiłam tabletki na wymioty i nawet pomagają także polecam. Leżę i odpoczywam i zastanawiam się ile już przytylam

reklama
Ewelinka jak czujesz sie na siłach to jedz przeciez do Holandi nie pojedziesz wiejska drogą z mega dziurami żeby Cie wytrzęsło tylko autostradą.

Neilla najlepsza rada jak byłam w ciąży z Lena dotyczyła kąpieli tesciowa z babcia m stwierdziły ze raz na 2 tygodnie kąpielbw zupełnosci wystarczy i że mam sie nie wygłupiać z codziennym myciem. Natomiast moja babcia stwierdziła ze mam sie tylko pod prysznicem z góry na dół opłukiwać bo jak będe leżała we wannie to mi "tam" woda naleci i dziecko utopie. Także ten...
Ucho przechodzi samo z siebie za to plecy mnie boleć zaczeły echhh jak nie urok to....

Papciarkowa, cudowne rady, usmiałam się i az mi lepiej;)
Straszą mnie bo kolezanka jednej ciotki pojechała tylko z Lublina do Warszawy i zaczęła plamic i poroniła. No ale to musiało przecież być coś nie tak skoro taka krótka podróż i coś takiego się stało...
Muszę przyznać, że dzięki temu jak się zdecyduje pojechac, a na siłach się czuje, to będę tylko bardziej to przeżywać.

"Złote rady" są the best ! ;)
Największą głupotą jaką słyszałam, to żeby nie zamoczyć sobie brzucha przy zmywaniu naczyń, bo dziecko będzie alkoholikiem :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Beka nie z tej ziemi :rofl2::rofl2::rofl2:

A ja siedzę w gotowości, bo jakoś wyjątkowo mdłości mi dziś przeszły na popołudnie.. a tak dobrze się cały dzień czułam:oo: Może za bardzo się najadłam, ale uwielbiam kopytka z sosikiem z wołowinki :yes: mniam
Fajnie, że wróciłyście na forum:rolleyes2: Piszcie dużo ! ;-) ;)

Taka ja jak Ci zazdroszcze z tym jedzeniem ja zjem 2 kęsy i tak mi żołądek ściska jakby pół wieprza zjadła w piatek wesele w knajpie po rewolucjach geslerki a ja sobie pojde popatrzec na to jedzenie. Przed chwila zjadlam kawalek sernika i tak mnie wziely wymioty ze cala do przebrania bylam takze jedz za nas 2 te.kluseczki

Takie coś znalazłam :-D
Najśmieszniejsze przesądy dla kobiet w ciąży
Niektóre zabobony są naprawdę śmieszne i można z nich boki zrywać. Polecam zwłaszcza tym ciężarówkom, które naprawdę bardzo się przejmują i denerwują. Poczytajcie, a na pewno humor wam się poprawi.
- Kobieta w ciąży, nie powinna ścinać włosów, bo dziecko będzie miało „ krótki rozum”.
- Nie można w ciąży farbować włosów, bo dziecko będzie rude.
- Nie wolno się depilować, bo dziecko będzie łyse.
- Jeżeli ciężarna będzie głaskała psa, to maleństwo będzie „kudłate”.
- Kobieta w ciąży nie powinna siadać po turecku, bo dziecko będzie miało krzywe nogi.
- Podczas zmywania naczyń przyszła mama musi uważać, aby nie oblać brzuszka wodą, bo dzidziusiowi grozi UWAGA! – alkoholizm.
- Nie wolno patrzeć przez wizjer, bo dziecko będzie miało zeza.
- Mamusia nie powinna patrzeć na słońce, bo potomek będzie się zanosił płaczem.
- Ciężarówka nie może słuchać w kościele zapowiedzi ślubnych, bo dziecko będzie głuche.
- Nie patrzeć na księżyc, bo maluch będzie łysy.
- Nie płacz, bo dziecko będzie płaczliwe.
:-D:-D:-D:-D:-D

@Taka_ja matko kochana moje dziecko będzie piło non stop bo co gary myje bluzka na brzuchu Mokra... Szlak by to :p

Za trochę ponad tydzień mam prenatalne... Zaczynam się stresowac naczytalam się o zespole Dauna :(

reklama
Do góry