reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Aria to u męża rodziny też wszyscy by chcieli u nas dziewczynkę tylko mąż woli syna. Nawet imię wybrali ale pomarzyć im nie zabraniam hehe

Taka ja super rodzina. U nas troje było ja najmłodsza i jako jedyna mam już rodzinę. Reszcie sir nie spieszy :p

Papciarkowa zdrówka i radości dla córki :-)

Nianiusia super babka wyszła. Nie odpisałam w temacie formy bo zapomniałam :-( fo babki gotowanej jest potrzebna specjalna forma :-)

Natusia może pytaj o fotelik w temacie zakupówym ;-)
Ja miałam wózek Jedo, fotelik Maxi Cosi i adaptery działało bez zarzutu. Musisz poczytać cy i jakie do danego wózka są montowane foteliki i w jaki sposób :-)
Zgadzam się z tym że fotelik powienien być dobry. Raczej z dobrymi testami. Firm jest mnóstwo.
Doczytałam. To musisz sprawdzić jakie foteliki można zamontować do twojego wózka. Na stronie producenta powinno to być. Powinno też być napisane w jaki sposób się montuje.

Aria tak czas szybko mija. Odpoczywaj :-)

Ja też się melduje. Koło północy ruszamy w drogę powrotną. Mąż trochę śpi, a ja uznałam że nie warto się kłaść. Ale szczerze to już mega zmęczona. Mam nadzieję że zasne w samochodzie.
Odezwę się jutro :-)

reklama
A moja Ania dzis się wierci bo jakis katar sie przypetal ;( no i ja teraz spac nie moge a jak mi sie zachce to ona pewnie wstanie. Na lipcowkach jest juz rozpakowana mama. Dzidziuś wazy 700 gram. To jest dopiero szok. Czlowiek marudzi ze ma dosc ciazy ale lepiej sie przemęczyć te 9 miesiecy.

Dlaczego Święta tak szybko przeleciały ???

Witam się już z pracy i tradycyjnie nic mi sie nie chce :( za tydzień mam wizytę u mojej gin i biore już L4 bo mam dosyć, czas na odpoczynek szczególnie że popołudniu już jestem bardzoooo zmęczona.

Troszkę Was podczytałam w Święta bo nie mogłam się powstrzymać :biggrin2: a u nas niestety chorobowo :( od soboty Maks miał katar który wczoraj przerodził się w zapalenie krtani i w ruch poszedł antybiotyk.

Wczoraj poszliśmy do lekarza rodzinnego do punktu opieki świątecznej i dziewczyny co tam się działo !!!!!!! SOODOMA i GOMORA !!!!! tyle ludzi to ja jeszcze tam nie widziałam, ale w końcu zamówiłam wizytę lekarza do domu bo w tej poczekalni na 100% ja bym coś złapał a Maks to gratis wyszedłby z innymi 5-cioma chorobami.

Również zastanawiam się nad dopplerem ale mam te same obawy co chyba @papciarkowa (PS. przepiękny tort !!! dlaczego ja nie mam takiego talentu :confused:) że jak nie uda mi się namierzyć serduszka to wpadnę w panikę.

Czy macie takie wrażenie że odkąd jesteście w ciąż to wokół Was co druga kobieta też jest w ciąży? ja ostanio gdzie się nie obejrzę to widzę brzuszki :)

Wszystkim wizytującym dzisiaj powodzenia i &&&&& :)

WOW u mnie już 14 tc leci ....

Ostatnia edycja:
neilaa ja mam wrażenie, że to nie to, że tylko ja to widzę, ale naprawdę sporo moich koleżanek jest teraz w ciąży, a wcześniej była długo cisza albo jakieś pojedyncze przypadki ;)

W ogóle wiecie jak się wkurzyłam, byłam w czwartek na pierwszych badaniach krwi - czyli komplet i wiecie co?
Mimo, ze na pierwszym miejscu była morfologia to mi jej nie dała na zleceniu do badania!! I muszę jechać jeszcze raz :( A z pracy to ja nie mogę tak hop siup się urwać, tylko za każdym razem urlop biorę.

a z tym zwolnieniem też mnie korci, bo nie mam już siły....ale nie mogę no, na samą myśl czuję się jak oszustka.

Witam po świętach. Wiecie co jedna rzecz nie daje mi spokoju a mianowicie w święta siostra fizjoterapeutka powiedziała mi że usg bardzo szkodzi dziecku bo to fale ultradźwiękowe bla bla bla. A ja już kilka usg miałam a dopiero 13 tydzień. Znacie jakieś wiarygodne opinie w tym temacie?

Cześć dziewczyny, witam sie po świętach.
ale mi sie nic nie chce jeszcze jeden dzień świąt by się przydał.
Też w święta dowiedziałam się że koleżanka jest w ciąży.

Megg ja w 1 ciąży mialam co chwile usg ponad 20x i mała jest zdrowa jak lezalam na patologii ciąży to miałam usg co drugi dzień wiec nie martw sie na zapas gdyby to rzeczywiści bylo takie szkodliwe to lekarze by tak często i chetnie nie wykonywali

Witam sie i ja poswiatecznie.
U mnie niestety nie najlepiej, ale nawet bez sensu pisac i jeczec wam.

Meg co do USG ja z taka opinia spotkalam sie juz w pierwszej ciazy. Ze dziecko odczuwa badanie tak jakby ktoś mu mlotem pneumatycznym kolo ucza pracowal. Nie wiadomo jaki to ma wplyw na rozwoj chociaz spotkalam sie z twierdzeniem ze dzieci ktore czesto byly podgladane sa pozniej nadpobudliwe.
Mój lekarz robi usg tyle razy ile jest koniecznosc absolutna przewaznie sa to 4 badania na ciaze. Pierwsze na potwierdzenie i kolejne w 12, 20 i 30 tc. On sam mimo ze chodze prywatnie mowi ze najczesciej lekarze prywatnie robia usg co wizyte bo pacjentki chca podgladac maluszka a im to na reke bo kase trzepia.

reklama
@larkaa ja tam nie mam skrupułów bo wychodzę z założenie że całe życie daje ZUSowi moje ciężko zapracowane pieniądze a i tak nic z tego nie mam, chodzę zawsze prywatnie do lekarza bo na NFZ to wiadomo, za lekarstwa praktycznie zawsze płacę 100%, więc niech mi chociaż w ciąży trochę oddadzą.

@meg88 nie wiem po co takimi bzdurami siostra zaprząta Ci głowę, jakbyś miała co tydzień usg po min. 20 minut to może nie byłoby to dobre dla zdrowia maleństwa, ale przecież na normalnej wizycie trwa to kilka minut i co miesiąc. Poza tym sprzęt którym dysponuje większość lekarzy jest już naprawdę dobrej klasy. Przechodziłam już przez ten temat w pierwszej ciąży bo też mnie nastraszono że dziecko będzie "naświetlone".

@anieok ale z maleństwem wszystko ok ?

Do góry