reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Taka ja to jesteś ta najbardziej rozpieszczona[emoji23] nasze tez się kloca i nawet szturchnąć się potrafią ale jak trzeba to murem za sobą stoją[emoji4]
Życie się rożnie układa, jeszcze nie wiesz co Cię czeka ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
nas w domu była 4 (same dziewczyny ;) - ja najstarsza) i bardzo się z tego ciesze, długo ubolewałam, że synek nie ma rodzeństwa... myśleliśmy, że może za 2-3 lata a tu niespodzianka... będzie szybciej ... mega niespodziewany bobasek ;)

Poziomki! Dopiero obejrzałam filmik :) Wow, jaką masz niesamowitą rodzinkę, szacun dla Was! Poryczałam się ze wzruszenia (wiadomo, hormony hehe... ;) )

Aria, chyba zrobiłaś już wszystko, żeby zaklepać tę córeczkę ;) Ale widzę, że Ty tutaj będziesz zawsze smaka nam robić jakimiś drożdżowymi ciastami, wypiekami. Aż się boję każdego kolejnego wpisu :p Bo drożdżowe to jedyne, które mi podchodzi, a Ty nie jak z budyniem, to z jagodami :) Masz szczęście, że jesteś teraz w bezpiecznej odległości ;)

Ann, Joani, przyłączam się do Was z tym niekrzątaniem się po kuchni. Teściowa jest z tych osób, którym w kuchni inni raczej przeszkadzają, bo woli zrobić po swojemu. Dostaliśmy zielone światło na leniuchowanie, powiedziała "czujcie się jak dzieci, nic nie musicie" :D Kochana :) Normalnie byłoby mi głupio nie pomagać, ale teraz wszystkie te zapachy mnie tak męczą, że korzystam.

U mnie nadal utrzymują się wymioty poranne, najczęściej bladym świtem. Potem mdłości mam po południu i wieczorem. Boję się gdzieś wychodzić przez to i głównie siedzę w domu wieczorami.

Ale muszę się jeszcze pochwalić, że wczoraj dokonałam zakupu ciążowego. Byliśmy w galerii po jakieś prezenciki "od zająca" (u mnie nie było takiej tradycji, ale to dla męża siostrzeńców) i moim oczom ukazał się sklep HappyMum. Kupiłam sobie te spodnie, do których linka wklejała PerseaNigra. ( Link do: Happy mum - Candy blue trousers )
@PerseaNigra odgapiłam od Ciebie, ale spodenki są super, wygodne, fajny materiał :)

Najlepszego Dziewczyny ;) tak za pamięci ;) jutro gotowanie a później świętowanie:D
slide_4.jpg

Taka ja to jesteś ta najbardziej rozpieszczona[emoji23] nasze tez się kloca i nawet szturchnąć się potrafią ale jak trzeba to murem za sobą stoją[emoji4]
Życie się rożnie układa, jeszcze nie wiesz co Cię czeka ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Siostra do tej pory mi wypomina, że wszyscy jedli kanapki z margaryną, a dla mnie było masełko :-D:-D:-D:-D
A tak serio, to rodzice jednakowo nas traktowali, mamy jednego brata rodzynka - ten to dopiero miał przechlapane :rofl: Teraz jest super jak przyjdą święta ! Każdy założył swoją rodzinę, więc jak zbierzemy się do kupy, to jeden pokój u mamy robi za przechowalnię na kurtki naszej brygady RR :-D

@Aria1010 wkleję, jak wrócimy po świętach do siebie, dobrze? Tu u rodziców męża duże lustro jest tylko w przedpokoju, ciągle ktoś w domu, nie chcę wyjść na taką co nie pomaga w kuchni, a tylko stoi przy lustrze, stroi się i jeszcze sama sobie fotki cyka, hehe :D

reklama
Luckychoice świetne są te spodnie, mnie się jeszcze te miętowe podobały :)
aria happymum ma większa rozmiarówkę niż standardowo, ja jak mierzyłam chyba z 8 sukienek w sklepie to wszystkie na mnie wisiały :( ALE być może jak będę w 7 miesiącu ciąży to te ubrania zaczną się inaczej układać.Spódnica za to pasowała i rozmiar w sklepie pokrywał się z tym, który na codzień noszę, także z rozmiarówką....wielka niewiadoma!

My już domek posprzątaliśmy, zaraz jedziemy na zakupy. Z ciast jutro piekę babkę i sernika nowojorskiego, mniam :)

Do góry