reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Larkaa chętnie zapisze, ale w pieczeniu bułek to ja niezbyt dobra.

Autostopowiczka mój gin w pierwszej ciąży bez żadnego pytania ani ostrzeżenia wypalił, że na pewno chłopiec. Niby chciałam wiedzieć, ale nie było to za fajne w moim odczuciu.
Mam też taka koleżankę co do końca nie poznali płci. Pierwsza dziewczynka wyszła, a teraz w kwietniu poród też nie znają płci, :-)

Ohhhh mój telefon sobie sam poprawia słowa haha Przepraszam
U mnie okropna pogoda zimno ponuro Deszczowo.

Mam górę sprzątania dziś i tak od 8 rano mówię sobie ze juz zaraz się za to biorę jak Narazie ciężko mi to idzie to chyba ta pogoda

A ja w czwartek albo piątek upieke drożdżówki.
Tu pokazuje te które upirklam ostatnio jk u tż byłam

Załączniki

• 2016-03-22 10.41.19.jpg
    2016-03-22 10.41.19.jpg
    256,2 KB · Wyświetleń: 102
@larkaa ja też che przepis !!! zamieść w wątku kulinarnym :) i dokładnie niech mąż

@Aria1010 jeszcze właśnie miałam skomentować tą sytuację w przedszkolu .... to się w głowie nie mieści, ale nie dziwię się że wróciłaś bo ja też nie zniosłabym tego jakby Maks powiedział że ma takie dzieci w przedszkolu. Niestety nie ma się co oszukiwać u nas w Polsce też jest rasizm bo koleżanka ma córkę z czarnoskórym mężem i musiała wyjechać do Anglii bo w szkole była tragedia.

@asik gratki :)

@Autostopowiczka też chciałam niespodziankę ale z tym postanowienie wytrzymałam do 12 tc :D:D

A ja na Wielkanoc piekę tylko babkę (ma ktoś fajny sprawdzony przepis na wilgotną babę ? ) bo wszystkie ciasta piecze mama, zrobię jakąś sałatkę i gotuję żurek :)

Przepis na bułeczki wrzucę jak wrócę do domu :)

neilaa ale w miejscowości, gdzie mieszkam mamy bardzo dużo Koreańczyków i się świetnie zaadoptowali. Moja córa na okrągło chodzi z jakąś dziewczynką o imieniu Saul o ile dobrze piszę, tolerancja jest u nas 100%.
W swojej podstawówce miałam siostry bliźniaczki czarnoskóre i one z kolei były atrakcją - każdy chciał się z nimi przyjaźnić :)
Nietolerancja to owszem jest u nas teraz, ale polityczna - nastąpił taki podział Polski, że w szoku jestem.

aria jakie piękne bułeczki, chętnie bym zjadła... :)
tekila współczuję, zdrówka życzę!

Moja koleżanka do samego końca miała mieć dziewczynkę i urodził się chłopak :D

Z nietolerancja to ciężki temat, ale wydaje mi się, że dzieci zazwyczaj nie widzą problemu do póki ktoś inny im tego nie wskaże. Moje dziecko ma kontakt z dziećmi niepełnosprawnymi ruchowo lub z zespołami np. Downa i on na to nie zwraca uwagi... ale spotkałam się z sytuacjami jak pewna mama zabroniła na placu zabaw dołączyć swojej córce do rzucania piłką pomiędzy moim Filipem i dziewczynką na wózku inwalidzkim.... przykra sprawa.

Co do ciast - ja zazwyczaj piekę z Link do: Kwestia Smaku | Wyjątkowo na co dzień! - zawsze mi wszystko wychodzi :)

Aria super ze juz razem

Ann daj troche tego slonca bo u mnie leje od rana

Autostopowiczka I wytrzymasz tak do konca? Ja juz bym chciala wiedziec :-)
Ja lezalam w szpitalu przyszla dziewczyna zaplakana bo lekrz jej sam powiedzial a ona tak bardzo niechciala wiedziec. Szkoda mi jej bylo

Tekila biedna ty. Tule mocno

Neilaaa babka z majonezem. Nie mam przepisu, bralam z neta ale smakuje jak ta z olejem a jest bardzo miekka I wilgotna

Gratuluje wizyt I trzymam kciuki za dzisiejsze

Autostopowiczka - ja bym chciała mieć tyle samozaparcia żeby nie wiedzieć :D
ja już bym chciała wiedzieć w moim przypadku że to dziewczynka będzie :p

reklama
Ja tam chcę wiedzieć kto mieszka w moim domku ;-)

Moja koleżanka czekała na chłopca i wyszła dziewczynka, dobrze że mąż był, bo mówiła, że nie wierzyła a niby na USG siurek był ;-)

Mąż kiedyś robił babke właśnie z majonezem i była mokra i pyszna, brał przepis pierwszy lepszy z Neta.

ARIA, te drożdżówki mniam!

Życzę Wam, żeby te męczące mdłości już Wam zaczęły mijać. U mnie leci 12. Tydzień i jrsdyeo wiele lepiej.

Dzieci nie widzą inności swoich rówieśników, to dorośli otwierają im oczy na to. Mądry rodzic przy dziecku nie będzie wyrażał się źle o osobach, które po prostu są inne. A takie upokarzanie dziecka z ZD i zabieranie swojego, bo może się "zarazi" świadczy tylko o głupocie i prtostactwie.

Mezus obiecał jutro dzień pucowania, znowu wpadnie czyste słoneczko do pokoju, bo okna wołają już o szmatę...

Udanych wizyt!

Do góry