reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Jej jak ja bym chciała wstać i posprzątać :-) Ale no naprawdę nie mam sił :-( mam ogromną nadzieję, że te mdłości naprawdę mijają koło 12tc.... może też wcześniej już zaczynają ustawać co????? :-) :-) :-) :-)

reklama
Uff mam dzisiaj trochę luźniejszy dzień, nareszcie :)

@Aria1010 jakie drożdżówki! mniam, nie masz litości kobieto ;) miłego pobytu w norge! doczytałam że jesteś już na miejscu :)

@tekila85 trzymam kciuki za Ciebie ale wiesz że jest % kobitek co męczy się dłużej? :) oby u Ciebie było inaczej

moja mam opowiadała mi że ona wymiotowała do samego końca ciąży, masakra co kobiety muszą znosić w ciąży. jednak nie bez powodu to kobiety zachodzą w ciążę, mężczyźni pewnie umieraliby masowo w okolicach 5tc przy naszych objawach :D

ja dalej jestem notorycznie zmęczona. całe szczęście małż mi pomaga ogarniać dom. tylko gotowanie mi nie przeszkadza, non stop bym coś pichciła

nie wytrzymałabym gdybym nie znała płci :) ale ja jestem taki typ ;) zazdroszczę wytrwałości
@neilaaa widziałam że się ujawił chłopiec na usg :) szybko poszło nie? ale Ty chyba tak czułaś, prawda?

@esthle właśnie wręcz odwrotnie :) miałam przeczucie na dziewczynkę bo w tej ciąży czuję się źle, ciągle jestem zmęczona, spać mi się chce non stop i ogólnie inaczej ją znoszę niż poprzednio z Maksiem, ale okazuje się ze to żaden wyznacznik :D Ty kiedy masz prenatalne ? może Cnota też już coś tam wypatrzy :)

@tekila85 kiedyś na pewno minął, ja jestem już w 13tc ale jeszcze czasami mnie pomęczą mdłości jednak muszę stwierdzić że jest już lepiej niż ok. 10 tc.

@neilaaa kurcze a ja mam dokładnie jak ty... ciąża przy Krystian ie nie licząc krwiaka na początki wzorowa żadnych mdlosci dobrze się czułam i wogole ... a teraz oprócz braku wymiotów juz wszystko mi było ;) no i tym razem plam implant miałam a w 1 nie ..... wiec tak gdzieś w środku nastawiam się na dziewczynkę i mam nadzieje ze moje przeczucie się sprawdzi ;) a twój wpis mi trochę tego przekonania zabrał ;)

Zresztą jeśli teraz tez będzie chłopak to będzie potwierdzenie "klątwy M..........ch " heheheh mój tata ma samych braci a sam ma same córki ... 0oki co ma dwóch wnuków wiec mam nadzieje ze przelamie schemat :D zresztą mama chce zostać w końcu babcia ;)

Też nie wyobrażam sobie nie wiedzieć do samego końca i najchętniej już bym poznała płeć :-) ale lekarze powinni uszanować jak matka nie chce wiedzieć!

My z moim mężem sie śmiejemy ze 80% osób które znamy maja dwójkę dzieci tej samej płci, mało jest parek [emoji4]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

No mój Damian jest akurat z tzw parki. Ma młodsza siostre wiec trzymam kciuki żeby u nas tez parka się trafiła ... no ale co się nie trafi najważniejsze żeby zdrowe było.

Esthle ale się ubawiłam tymi zgonami mężczyzn :-) :-) święta racja :-)

Mój maż generalnie jest rozczarowany, że to nie bliźniaki :-) :-) więc mam nadzieję, że będzie to córka :-) niech się facet ucieszy :-) :-) oczywiście wiadomo, że mną być przede wszystkim zdrowe :-) Ale pomarzyć dobra rzecz :-) :-)

reklama
Esthle, to i za mnie trzymaj kciuki. Też myślałam, że w okolicy 12t będzie lepiej, a tu wczoraj przed snem dwa razy przytulałam kibelek, a nad ranem znów to samo. Jestem wymęczona tym i notorycznie głodna. Na szczęście waga utrzymuje się na tym samym poziomie.

Heh, a co do facetów święta racja :D

Do góry