reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Ja słyszałam od położnej z która rodziłam i od 2 ginekologów ze im szczuplejsza kobieta tym szybszy poród bo skurcze uderzają tylko w macice i nie rozchodzą sie po ciele. Wyjątki to problemy z rozwarciem szyjki np po wymrazaniu, nadzerkach itd itp

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
A odnośnie wagi i wzrostu dziecka to i ja i maz wyżyliśmy 3300 i nasza córka to samo, do tego miała 53 cm [emoji4]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

:hmm:To chyba nie koniec złej passy.. Dziś po południu zobaczyłam na bieliźnie plamkę brązową..na domiar złego na papierze pojawił się skrzep ok 1 cm:no2::no2: Właśnie jadę na IP do szpitala... Ma któraś z was doświadczenia z plamieniem + ewentualne dobre zakończenie? :sad::sad: Objawy nadal mam..piersi bolą + zwracałam rano.. Boże chwytam się każdej nadziei.. Kciuki trzymajcie proszę...:hmm::hmm:

Hmm ja miałam niecale 3000 ale to ciąża bliźniacza wiec ciezko stwierdzic bo bliźniaki przewarznie mniejsze;) moj maz za to 5 kg ważył wiec chyba zaczynam sie bac ze sie do tatusia poda :D

U mnie starsza wazyla 3.410 i miala 55cm a urodzila sie 12 dni po terminie a synek urodzil sie 5 dni przed terminem z wagą 4.170 kg i 60cm. Wiec teoria, ze drugie dziecko rodzi sie wieksze sie sprawdzila ale nie ma co sie bac bo podobno drugi porod zazwyczaj jest tez szybszy. U mnie na sali porodowej trwalo ok 2,5 godz w obu przypadkach. Tyle ze z corą bole krzyzowe mialam poltorej doby szybciej a z synem mialam pierwsze skurcze ok 12 godzin przed pojechaniem na porodowke

Nevka trzymam kciuki &&&&

Taka ja nie może być źle, myśl pozytywnie :-*
Ja niestety nie mam dobrej historii z plamieniem.
Ale u ciebie nie musi się źle skończyc.

reklama
Do góry