reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Ja słyszałam od położnej z która rodziłam i od 2 ginekologów ze im szczuplejsza kobieta tym szybszy poród bo skurcze uderzają tylko w macice i nie rozchodzą sie po ciele. Wyjątki to problemy z rozwarciem szyjki np po wymrazaniu, nadzerkach itd itp

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
A odnośnie wagi i wzrostu dziecka to i ja i maz wyżyliśmy 3300 i nasza córka to samo, do tego miała 53 cm [emoji4]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

:hmm:To chyba nie koniec złej passy.. Dziś po południu zobaczyłam na bieliźnie plamkę brązową..na domiar złego na papierze pojawił się skrzep ok 1 cm:no2::no2: Właśnie jadę na IP do szpitala... Ma któraś z was doświadczenia z plamieniem + ewentualne dobre zakończenie? :sad::sad: Objawy nadal mam..piersi bolą + zwracałam rano.. Boże chwytam się każdej nadziei.. Kciuki trzymajcie proszę...:hmm::hmm:

Hmm ja miałam niecale 3000 ale to ciąża bliźniacza wiec ciezko stwierdzic bo bliźniaki przewarznie mniejsze;) moj maz za to 5 kg ważył wiec chyba zaczynam sie bac ze sie do tatusia poda :D

U mnie starsza wazyla 3.410 i miala 55cm a urodzila sie 12 dni po terminie a synek urodzil sie 5 dni przed terminem z wagą 4.170 kg i 60cm. Wiec teoria, ze drugie dziecko rodzi sie wieksze sie sprawdzila ale nie ma co sie bac bo podobno drugi porod zazwyczaj jest tez szybszy. U mnie na sali porodowej trwalo ok 2,5 godz w obu przypadkach. Tyle ze z corą bole krzyzowe mialam poltorej doby szybciej a z synem mialam pierwsze skurcze ok 12 godzin przed pojechaniem na porodowke

Nevka trzymam kciuki &&&&

Taka ja nie może być źle, myśl pozytywnie :-*
Ja niestety nie mam dobrej historii z plamieniem.
Ale u ciebie nie musi się źle skończyc.

reklama
Do góry